Antti Pesonen Tasapainoa etsimässä

Mitä Itsenäisyyspuolue voi antaa ja saada kunnallisvaaleissa?

Kunnallisvaaleissa on kyse kuntien vastuulla olevien palvelujen järjestämisestä. Peruspalveluissa on monelta osin paljon korjattavaa. Vaaleissa on kyse vahvasti myös kunnallisen kansanvallan toteutumisesta. Kuntatasolla voidaan vaikuttaa siihen lisääntyykö vai väheneekö yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus ja paikallinen demokratia.

Kuntapalvelujen järjestämisessä ratkaisun avaimet eivät kuitenkaan ole kunnissa. Ne ovat valtiovallan käsissä. Kuntien kasvavat taloudelliset ongelmat ovat seurausta EU:n ohjaamasta politiikasta, jota eduskunta ja hallitus toteuttavat. Nämä ovat vetäytyneet vastuustaan peruspalvelujen rahoittamisessa ja siirtäneet kunnille lisää velvoitteita. Näin ollen kunnallisvaaleissa on kyse myös valtakunnan politiikasta. Eurosta ja EU:sta eroamisen ja maamme oman päätösvallan vaatiminen ovat parasta kuntalaisten etua ajavaa politiikkaa. Tämä on sanottava, vaikka noista asioista ei kunnissa päätetä.

Kuntien määrän vähentäminen ei ratkaise kuntien perusongelmia. Niiden ratkaisemiseen tarvitaan maahamme itsenäistä päätöksentekoa, jolla huolehditaan siitä, että suomalaisten työn tulokset jäävät entistä enemmän hyödyttämään Suomea ja suomalaisia.

Itsenäisyyspuolue tuo nämä näkökulmat kunnallisvaaleihin. Mikään nykyisistä eduskuntapuolueista ei niitä kaikkia nosta esille. IPU voi antaa merkittävän panoksen kunnallisvaalikeskusteluun.

Itsenäisyyspuolueen ehdokkaat antavat kasvot vaihtoehdolle, joka pyrkii asettamaan kaikkien pärjäämisen harvoja hyödyttävän kilpailun tilalle.

Itsenäisyyspuolue pyrkii läpimurtoon tulevissa valtiollisissa vaaleissa. Kunnallisvaaleissa haemme näkyvyyttä ja paikallisia merkittäviäkin onnistumisia. Ehdokkaaksi ehtii vielä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat