Antti Pesonen Tasapainoa etsimässä

Kuinka voimme lähteä EU:sta?

Eurokriisin uusia käänteitä odotellessa on syytä ajatella toisin. Meille on uskoteltu, että olemme tiellä, joka vie hyvinvoivaan ja turvalliseen tulevaisuuteen. Usko on viime aikoina huvennut monelta euro-huumaan uskoneeltakin.

Eurosta eroamisesta ei saisi ainakaan komissaarien mukaan edes puhua, sillä puheista voi tulla tekoja. EU-jäsenyydestä eroamisesta puhumisesta ei ole tarvinnut edes varoittaa. Nykyisten eduskuntapuolueiden harkintalistalla ei sellaista vaihtoehtoa ole näkynyt. Eikä siis juuri julkisuudessakaan.

Ne meistä, jotka esittävät eroamista eurosta ja EU:sta, kuulevat vieläkin - tosin yhä vähemmän - kommentteja "ei sieltä voi lähteä" ja "siellä nyt kuitenkin ollaan".

Mielettömyyden muuttuminen ainoaksi mahdolliseksi olotilaksi on tuttua lähihistoriasta. Teoksessa "Kuoleman imperiumi" William Blum kirjoittaa (14.7.2004) "Ne meistä, jotka vaativat amerikkalaisten joukkojen vetämistä pois Irakista, kohtaavat tavallisesti muunnelman aiheesta "mutta emmehän me voi noin vain lähteä!" tai "kuinka voimme lähteä noin vain?" Samaa kysymystä toisteltiin Vietnamin sodan vastustajille, ja me vastasimme siihen: "No, lastaatte vain osan joukoista lentokoneisiin ja lennätte tiehenne. Mikä voisi olla sen yksinkertaisempaa?" - Kunnes amerikkalaiset joukot lopulta lähtivät, vuosien kuluttua, satojentuhansien amerikkalaisten ja vietnamilaisten kuoltua."

Suomen valtiojohdon mielestä EU-jäsenyys on "peruuttamaton". Kuitenkin eurosta ja EU:sta lähtemiseen riittää eduskunnan enemmistöpäätös. EU:n ulkopuolella kauppa käy ja ihmiset voivat liikkua kuten ennenkin.

Kuten niin usein suurissa muutoksissa, EU:sta eroamisessa vaikeudet ovat henkisellä puolella. Tarvitaan uskoa ja luottamusta omiin voimiin. Tarvitaan myös muutakin näkymää tulevasta kuin pankkien ja suuryritysten markkinoima vaihtoehto. Lisäksi kansalaisten on herättävä vaatimaan muutosta

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Antti Pesonen!

EU:sta ja eurosta eroamiseen ei tarvita edes eduskunnan enemmistöä, koska Suomen liittyminen EU:hun ja samalla euroon junailtiin petoksella, joka täyttää törkeän valtiopetoksen tunnusmerkit.
Valtiopetos on rikos, joka ei vanhene koskaan.

EU-kansanäänestys oli vaalipetos.
Miten ihmeessä kansa tiesi jäsenyyden toteuttamiseen liittyvästä salaisesta EMU-varaumapetoksesta, kun eivät kansanedustajatkaan tienneet.

Onneksi petos paljastui; EU-kansanäänestys oli vaalipetos.
Markan hävittämisestä ei ole olemassa lakia.

Petokselliseen EMU-vauraumakokoukseen 20.12.1993 osallistunut ministeri Toimi Kankaanniemi on 29.8.2012 tunnustanut petokset:
"Jorma Jaakkola, en kiistä mitään, mitä olet tutkimuksissasi saanut selville. "

http://kalevikannus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/11543......

Lue koko blogikeskustelu.

Totuuden rummuttaminen sosiaalisessa riittää, jotta valtiopetokselliseen toimintaan ryhtyneet saadaan valtakunnanoikeuteen.

Esimerkiksi kauppa- ja teollisuusministeri Kauko Juhantaloa ja pääministeri Anneli Jäätteenmäkeä vastaan nostetut prosessit tehtiin epäparlamentaarisesti median kautta, ei kuitenkaan kansan toimesta, vaan demareiden suunnitelman mukaisesti.

Totuusterveisin
Jorma Jaakkola
Kokemäki
salaisen EMU-varaumapöytäkirjan asianosainen 1.12.1999 alkaen
Kotisivu:
http://koti.mbnet.fi/jorjaa/historia.php

Käyttäjän anttipesonen kuva
Antti Pesonen

Morjens! Valtiopetos ei tosiaan vanhene, mutta valtakunnanoikeus tuskin kokoontuu ilman eduskunnan myötävaikutusta.
Laittomia päätöksiä on tehty. Ne eivät silti korjaannu itsestään.
Eduskuntaakin siinä tarvitaan.
Kansalaismielipide on kovin tärkeä, mutta kun äänet ovat menneet nykyisen politiikan tukemiseen, muutos antaa vielä odottaa.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Morjesta vaan!

Kun Markasta luopumiseksi ei ole olemassa lakiesitystä, niin ei ole lakiesitystä.

Tästä seuraa, että eduskunnassa ei ole Markasta luopumisessa ollut enemmistöä eikä vähemmistöä.

Valtiopetoksellisen toiminnan perkaamiseenkaan ei tarvita eduskunnan enemmistöä.
Riittää, että löytyy 10 kansanedustajaa ja perustuslakivaliokunnan kannanotto.

Mutta jotta homma etenisi, pitää asiaa rummuttaa sosiaalisessa mediassa.

http://koti.mbnet.fi/jorjaa/historia.php

Jari Reinikka

"Eurosta eroamisesta ei saisi ainakaan komissaarien mukaan edes puhua, "

http://www.taloussanomat.fi/media/2012/09/06/itali...

Arvo Kuusela

"Lisäksi kansalaisten on herättävä vaatimaan muutosta"

Mikäs se muutos oikein sitten on?
Jos kerran käy kuten sanoit,
että kauppa käy ja ihmiset saavat liikkua kuten ennenkin.

Mitä muuttuu?

Äh, ei tuo pidä paikkaansa mitä sanoit.
Kauppa ei käy yhtä hyvin, eivätkä ihmiset voi liikkua yhtä vapaasti.
Se muutos vain tulee.

-

Petteri Sahinjoki

Muuttuu paljonkin.

Meidän ei tarvitsisi enää maksaa EU:n jäsenmaksujen muodossa alistamisestamme ja nöyryyttämisestämme, kuten nyt teemme.

Mielestäni sellaisesta maksaminen ei ole viisasta.

Käyttäjän anttipesonen kuva
Antti Pesonen

Muutos joka tarvitaan on Suomen itsenäisyyden palauttaminen eromalla EU:sta.
Norja, Islanti ja Liechtenstein toimivat Eta-sopimuksen varassa, joka takaa samat olosuhteet ihmisten liikkumisella ja kaupankäynnille kuin EU-jäsenyys. Elintarvikekauppaa lukuun ottamatta. Sveitsi on solminut erillisiä sopimuksia EU:n kanssa, joilla myös on saatu aikaan vastaava tilanne.

Mikäkö muuttuu?
Aika paljon.
Oma talouspolitiikka ja moni muu itsenäinen päätösvalta tuo mahdollisuuksia kehittää yhteiskuntaa omista lähtökohdista. Jos vielä halutaan totella EU:n direktiivejä ja asetuksia, siihenkin on mahdollisuus. Mutta ei enää pakkoa.

Asta Tuominen

EU on varainsiirto-organisaatio, jolla pohjoisesta siirretään verovaroja etelän käyttöön. Esimerkiksi suomalaiset maksavat veroja huomattavasti enemmän kuin eteläeurooppalaiset - silti takaamme Etelä-Euroopan maiden velkoja vaatimatta todellisia muutoksia näiden maiden tulo- ja menorakenteisiin - Urpilaiselle riittävät epämääräiset "takuutukset".

Äänestin aikoinaan EU:hun liittymisen puolesta yhtenä monista silloisen mediapropagandan uhreista. Nyt ajan Muutos-puolueessa suoraa demokratiaa, jotta saamme käyttöömme välineen, jolla väärin perustein tehtyjä päätöksiä voidaan purkaa kokemusten ja uusien tietojen valossa.

Mikään ei ole peruuttamatonta.

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Sepä se, eli päättäjät ovat jämähtäneet vanhaan ja toimimattomaksi todettuun eli euroon. Ei ole uskallusta lähteä tekemään muutoksia ja suurmiestekoja, jolla hyvinvointia kohotettaisiin paikallisella (lue: Suomen) tasolla.

Kauanko tässä hirressä pitää oikein roikkua, vaaditaanko uusi ja kokeiluhaluisempi sukupolvi ruoriin, ennen kuin päästään eurosta eroon.

Ehkä se onkin niin, että nykyinen "nuorisotiimi" (jykä, jutta) on niin konservatiivisia, että pahasti jumiutuneet entiseen eli euroon. Varsinaisia impivaaralaisia siis.

Jaakko Anttila

"Norja, Islanti ja Liechtenstein toimivat Eta-sopimuksen varassa, joka takaa samat olosuhteet ihmisten liikkumisella ja kaupankäynnille kuin EU-jäsenyys. Elintarvikekauppaa lukuun ottamatta. Sveitsi on solminut erillisiä sopimuksia EU:n kanssa, joilla myös on saatu aikaan vastaava tilanne."

Pesoinen tietää hyvin itsekin, että Norja maksaa 200 miljoonaa vuodessa EU:n talousalueen jäsenmaksuna voidakseen viedä kalatuotteitaan EU:n markkinoille.

Siitä hyvästä Norja on joutunut sisällyttämään EY:n/EU:n sisämarkkinalainsäädännön omaan lainsäädäntöönsä ja Norja noudattaa myös muuta EU:n lainsäädäntöä. Ja Norja kuuluu Schengenin alueeseen. Ilman päätösvaltaa missään mainitussa asiassa.

Alppien yli ja kohtapuoliin alppien läpi kulkee 1000 rekkaa päivässä. Sveitsi on EU:n jäsenvaltio vailla virallista jäsenyyttä, koska siitä huolimatta, että Sveitsi jäi myös Euroopan talousalueen ulkopuolelle, sijaintinsa vuoksi Sveitsi on sidoksissa EU:hun ja EU:n sisämarkkinoihin satojen erillisten sopimusten nojalla. Sveitsi hallitus valitsi itse tämän käytännön, koska jäsenyyttä vastaavia erillisiä sopimuksia ei tarvitse alistaa kansanäänestykseen.

Pesoisen propagandasta jää jäljelle vain tuluskukkaro.

Eero Tillanen

Kataisen hallitus on valehdellut siitäkin, ettei eurosta eroamisen kustannuksia tiedetä:

http://murphyssoninlaw.blogspot.fi/2012/07/paljonk...

"Paljonko Suomen ero eurosta maksaa?
Suomalainen GnS Economics -niminen (Growth and Strategy) konsulttitoimisto tarjoaa maksusta ennusteitaan, joita se laatii makrotaloudellisten tunnuslukujen avulla. Kotisivuilla on tietenkin myös maksutonta materiaalia syötteinä, ja niitä voi suositella, jos talousasiat yleisesti ja nykyinen eurokriisi erityisesti kiinnostavat. Tämä pitkänpuoleinen analyysi taloudellisista vaikutuksista Suomeen, jos se eroaa eurosta, on erinomainen. Tutkijat arvioivat, että Suomen kustannukset ovat - eurossa pysyessämme - EKP:n velkataakan verran ja - eurosta erotessamme - noin 10%:n kansantuotteen lasku."

Käyttäjän JonnePosti kuva
Jonne Posti

EU:sta eroamista pitäisi alkaa ajamaan määrätietoisesti. Minä valmistelen kansalaisaloitetta kansanäänestyksestä, mutta samaan aikaan tarvittaisiin muitakin toimia. Kuka alkaisi puuhaamaan mielenosoituksia hallituksen EU-politiikkaa vastaan eri kaupunkeihin? Erittäin tärkeää olisi näyttää julkisuudessa, että vaatimus EU:sta eroamiselle ei ole enää vain pienpuolueiden asia: kulissien takana on paljon ihmisiä kaikissa puolueissa, jotka haluavat eroon EU:n vallasta. Toinen ensiarvoisen tärkeä asia olisi osoittaa, että EU:sta eroaminen ei välttämättä johda sen suurempaan työttömyyteen kuin nytkään. Taantumalla ja suurtyöttömyydellähän hallitus peloittelee EU:sta eroamisesta puhujat hiljaisiksi, mutta täysin perusteetta.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Toimituksen poiminnat