Antti Pesonen Tasapainoa etsimässä

Aika herätä todellisuuteen - EU-Suomi ei ole itsenäinen valtio

6.12.2012 tulee kuluneeksi 95 vuotta Suomen itsenäisyysjulistuksesta. Eduskunta oli julistautunut korkeimman vallan haltijaksi Suomessa jo heinäkuussa 1917.

Suomen v. 1917 saavuttama valtiollinen itsenäisyys tarkoitti sitä, että maallamme oli muista valtioista riippumaton lainsäädäntövalta, itsenäiseen lainsäädäntöön nojaava tuomioistuinlaitos ja oma ulkopolitiikka. Yhden itsenäisyyden edellytyksen, oman rahan Suomi oli saanut jo 1860.

Vuonna 2012 EU-Suomi ei ole itsenäinen valtio. EU:n lainsäädäntö on jäsenmaiden lakien yläpuolella. EU:n tuomioistuimen päätökset ohittavat suomalaisten tuomioistuinten päätökset. Suomi on sitoutunut EU:n rakenteilla olevaan ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan.   Suomi on myös luopunut – ainoana Pohjoismaana – omasta rahastaan ja samalla itsenäisestä raha- ja talouspolitiikasta.

Kaikesta tästä huolimatta Suomessa eletään laajalti siinä harhassa, että Suomi on edelleen itsenäinen valtio. 6.12. järjestetään presidentinlinnassa itsenäisyysjuhlat. Niiden pukuloistosta ja kampauksista riittää uutisoitavaa moneksi päiväksi. Uuden presidenttiparin edesottamuksista riittänee myös pohdittavaa palstametreittäin.     

Suomi on alueeltaan suuri mutta väestöltään pieni reunamaakunta eurooppalaisessa suurvallassa. EU on suunniteltu liittovaltioksi ja toimii jo kuten liittovaltio. Unionin kehitystä johtavat suuret jäsenmaat ja suuryritysten lobbarit.

Suomen poliittinen eliitti vei Suomen Euroopan unioniin ja euroon valheilla ja perustuslakia rikkoen. Avoimen julkisen keskustelun puute on tehnyt mahdolliseksi maamme nykyisen alennustilan. EU-jäsenyyden hintaa ei pystytä laskemaan. Miljardiluokkaan nouseva vuosittainen nettojäsenmaksu on vain pieni osa siitä. Välilliset kustannukset ja inhimillinen hinta kansallisomaisuuden ryöstöstä sekä eriarvoisuutta ja köyhyyttä luovasta politiikasta ovat mittaamattomat.                   

On jo aika herätä todellisuuteen ja nähdä, että EU-Suomi ei ole itsenäinen valtio.

Valtavirraksi muuttunut EU-kriittisyys on sinänsä terveellistä, mutta se ei riitä. Kun halutaan muuttaa Suomen yhteiskunnallista kehitystä oikeudenmukaisempaan suuntaan tai ottaa talouspolitiikka omiin käsiin tai palauttaa maamme valtiollinen itsenäisyys, on siihen yksi keino. Se on eroaminen EU:sta. Ilman sitä ei mitään merkittävää muutosta parempaan ole tulossa.

Ero EU:sta voi tapahtua kansanäänestyksen jälkeen tai eduskunnan enemmistöpäätöksellä. Siitä ei seuraa mitään sakkomaksuja. Kaupankäynti ja ihmisten vapaa liikkuminen onnistuvat ilman EU-jäsenyyttä.               

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Heikki Knookala

http://yle.fi/uutiset/venajan_verkossa_kohti_euraa...

tuossa toisenlaista mietiskelyä....Annekin on muistaakseni tämänsuuntaisia kirjoitellut, vai muistanko väärin...

Jarmo Makkonen

Vaikuttaa propagandalta EU-aatteen edistämiseksi.

Aki Mönkkönen

Ei meitä EU-kriittisiä/vastustajia uskottu silloin ysärin eurokiiman ollessa huipussaan. Ei uskota nytkään, kun sanomme, että on heti erottava koko puljusta. EU on peruuttamaton.

Jaakko Paavilainen

"Ei uskota nytkään, kun sanomme, että on heti erottava koko puljusta"

'Puljusta'?

Tarkoitatte siis kansainvälisten suurpankkien kyhäilemästä sukupolvien välisestä velkaloukusta ja pyramidihuijauksesta?

Massamedian rummuttama illuusio EU:n ihanuuksista on uskomattoman vahva.

- Millä laittaa kampoihin / mitä tehdä suuremmassa skaalassa?

Jaakko Paavilainen

No, ainakin jotkut yrittävät:

http://hkt40.puheenvuoro.uusisuomi.fi/118550-suomi...

Ihan mielenkiintoista luettavaa, vaan tuokaan ei vielä tule riittämään.

Heikki Knookala

irti-eu:sta-kamppanja on jo startattu. Äänestä ensi vaaleissa Suomidemokraatteja. Nukkuvatkin herätkää. Suomidemokraatit ainoa vaihtoehto, kaikille puolueille. Jäsenanomuksia sisään ja lopettamaan Suomen osa eu-pankkiirna ja afrikan sosiaalitoimistona. Suomidemokraatit vaihtoehto persuille ja muille median nujertamille, vanhoille puolueille.

Käyttäjän JulesLehtonen kuva
JV Lehtonen

Isänmaani on suomen kieli!
(Juice Leskinen)

Taistelkaamme suomen kielen puolesta,
sitä ei meiltä voi viedä edes Astrid Thors!

"Astrid Thors tyytyi Skinnarin nöyrtymiseen"

http://yle.fi/uutiset/vaatimus_suomen_puhumisesta_...

Käyttäjän AkiAiromaa kuva
Aki Airomaa

Antti Pesonen:

Ei pelkkä oma raha tuo itsemääräämisoikeutta. Niin kauan kun valtio velkaantuu ulkomaille ja suomen politiikkaa ohjailevat luottoluokitusten laskulla kiristämällä amerikkalaiset luottoluokitusyhtiöt ja muut etujärjestöt.

Toimituksen poiminnat