Antti Pesonen Tasapainoa etsimässä

Perussuomalaiset kannattaa EU-jäsenyyttä ja euroa, mutta onko se uutinen?

Minulta aiotaan usein kysyä, että miksi aina haukut Perussuomalaisia. Kysymykseen on helppo vastata. En ole haukkunut Perussuomalaisia. Ellei sitten haukkumisena pidetä sitä, että asiat esitetään sellaisena kuin ne nähdään ja se näkymä ei kaikkia miellytä. Kun kirjoitan Perussuomalaisista, tarkoitan puoluetta, en siis yksittäisiä ihmisiä.  

Mieluista olisi kirjoittaa vain oman puolueen tavoitteista, mutta aina se ei riitä. Ainakin silloin, kun poliittisia kuplia syntyy, niitä on yritettävä puhkoa. Kestävää tulevaisuutta voidaan nimittäin rakentaa vain tosiasioiden perustalle. Kansalaisilla on oikeus tietää puolueiden todelliset kannat keskeisiin kysymyksiin.

Perussuomalaisten eduskuntavaalien jytkyvoitto syntyi kasvaneesta politiikan muutosvaatimuksesta. Suuri osa PS:n äänestäjistä äänesti puoluetta kuvitellen, että Perussuomalaiset haluaa Suomen eroon EU:sta tai ainakin eurosta. Tällainen käsitys oli ja on monelle syntynyt yhtäältä Perussuomalaisten ja erityisesti puheenjohtaja Soinin taitavan sanankäytön ansiosta. ”Missä EU, siellä ongelma” on lause, johon on helppo yhtyä. Se meni kansaan. Tuo lause ei kuitenkaan sisällä mitään vaatimusta muutoksesta. Moni on kuvitellut, että lause jatkuu: EU:sta pitää päästä eroon. Mutta se on kuvittelua. Sellaista vaatimusta ei Perussuomalaiset ole esittänyt. Vääriä mielikuvia PS:n EU-kannoista on vahvistettu ja vahvistetaan mediassa edelleen. Hiljattain Maaseudun tulevaisuus -lehden päätoimittaja kirjoitti, että ”Perussuomalaisten yksinoikeus on EU-vastaisuus”.     

Perussuomalaisista on tullut nykyisen politiikan taustavoimien kannalta ihanteellinen oppositio. Sinne voidaan ohjata muutospainetta kuin paineventtiiliin. Paineet pääsevät purkautumaan ja entinen meno voi jatkua.

Perussuomalaisten tärkein tavoite on päästä seuraavaan hallitukseen. Ja sinne se on kelvollinen, kun puolue hyväksyy nykyisen politiikan peruslinjan. Se merkitsee euro- ja EU-jäsenyyttä. Ja myös  EU:n johtamaa talouspolitiikkaa sekä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.

Nyt juuri ennen Perussuomalaisten puoluekokousta on uutisoitu, että puoluekokous ei saa ottaa kantaa eurojäsenyyteen. Ps:n puoluehallitus on torjunut aloitteen, jonka mukaan puoluekokouksen pitäisi ottaa selvä kanta euroon. Kyse ei siis ole edes EU-jäsenyydestä vaan eurosta. Ja siihenkään ei tule selvää kantaa.

Perussuomalaiset ei vaadi Suomen eroa eurosta eikä EU:sta. Näin puolue kannattaa Suomen EU-jäsenyyttä ja euroa. Onko tämä sitten uutinen? Monelle se voi olla. Mutta kuten Mark Twain kirjoitti, ihmisiä on helpompi huijata, kuin saada heidät uskomaan, että heitä on huijattu.

Suomen kuvalehden Heikki Ventoa lainaten: EU-jäsenyyden vastustajille tiedoksi. Teillä ei ole omaa eduskuntapuoluetta.   

On kohtuullista odottaa, että seuraavissa eduskuntavaaleissa tuo puute korjautuu. Itsenäisyyspuolue on sitoutunut toimimaan sen puolesta, että Suomen menetetty valtiollinen itsenäisyys palautetaan kansanvallan ja hyvinvoinnin perustaksi. Suomalaisista n. 25-75 prosenttia – mittauksista riippuen - kannattaa Suomen eroamista EU:sta.

EU:sta eroamisesta ja sen oletettavista vaikutuksista ei ole syntynyt vielä kunnollista julkista keskustelua. Nyt olisi vielä hyvää aikaa keskustella. Suomi on EU:n kyydissä sellaisella tiellä, että ennen pitkää keskustelun puute voi johtaa yleiseen huutamiseen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (167 kommenttia)

Mike Amory

Jos euro ja EU-jäsenyys jakaa kansaa, niin se jakaa myös perussuomalaisia.

Eduskunnassa asiaa voi ajaa Sote-sotkun tyyliin runnomalla, mutta päätös on niin iso, että se edellyttäisi kansanäänestystä ja sen jälkeistä parlamentaarista keskustelua kaikkien puolueiden kesken.

Soini tietää, että äänestys puoluekokouksessa menisi todennäköisesti fifty-fifty, joten sellainen äänestys olisi täysin turha. Selkeämpi kanta siihen, missä vaiheessa ero eurosta ja EU:sta tulee välttämättömäksi, olisi paikallaan. Soini itse on sanonut vastustavansa federalismia ja euron uusia tukipaketteja, joten ehkä siinä menee raja.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Soini tietää, että jos hän ilmoittaa vastustavansa euroa, niin perussuomalaisten äänestyksessä lähes 100 % on samaa mieltä!

Matias Härkönen

En nyt ymmärrä lainkaan tätä kauheaa vimmaa saada persuille selkeä kanta euron ja eu:n suhteen. Minusta kanta on ollut koko ajan selkeä. Eu ja euro voi olla ihan hyviä juttuja, mutta ei näin hoidettuna kuten nyt. Suomen ei tarvitse olla mukana tukipaketeissa ja muissa idioottimaisuuksissa, vaan pidetään kiinni omista jutuistamme. Ja tämä tarkoittaa myös sitä, että jos meidät sen takia heitetään ulos vaikka eurosta, niin emme pidä siitä kynsin ja hampain kiinni.

Ja tuossa on koko jutun juju. Ei kannata ottaa tiukkaa linjaa jonkin asian suhteen jos sille ei ole varsinaista tarvetta. EU voi olla hyvä kummpani, mutta mihinkään liittovaltiotavoitteisiin tai muihin höösötyksiin persut ei lähde mukaan. Silloin ollaan vaikka valmiita eroamaan tarvittaessa.

Minusta tälläinen hienovarainen pelivara on juuri oikeaa politiikkaa persuilta.

PS. Nuo idiootit kirjoitti perustuslakiin että suomi on EU:n jäsen. Ei siitä sitten ihan helpolla muuten erotakaan.

Käyttäjän anttipesonen kuva
Antti Pesonen

"Nuo idiootit kirjoitti perustuslakiin että suomi on EU:n jäsen. Ei siitä sitten ihan helpolla muuten erotakaan."
-EU:sta eroamiseen tarvitaan eduskunnan enemmistöpäätös.
Ennen kuin sellainen on saatavaissa, pitää olla edes yksi puolue joka ajaa asiaa myös eduskunnassa ja kertoo kansalaisille miksi ja miten EU:sta pitää erota.

Vetoaminen siihen, että jokin puolue ei voi asiasta yksin päättää, on joko vastuun pakoilua tai tietoista ihmisten harhaanjohtamista. Tietenkään mikään puolue ei voi asiaa yksin päättää. Mutta eihän se estä puolueita ajamasta muitakaan tärkeinä pitämiään asioita. Jos tavoitteilla on kansalaisten keskuudessa laajaa kannatusta, niitä alkavat muutkin puolueet ajaa ja kannattaa. Ja elleivät ala, seuraavissa vaaleissa tulee äänien siirtymiä.

Matias Härkönen

Perustuslain muutos vaatii joko 2/3 enemmistön tai kahden peräkkäisen eduskunnan hyväksynnän.

Käyttäjän anttipesonen kuva
Antti Pesonen Vastaus kommenttiin #20

Eduskunta voi koska tahansa tehdä päätöksen, että "Suomen jäsenyys EU:ssa on ristiriidassa maamme perustuslaissa määrätyn valtiollisen itsenäisyyden kanssa ja sen kanssa, että perustuslakimme mukaan ylin valta Suomessa kuuluu Suomen kansalle. Tämän vuoksi eduskunta katsoo, että on aloitettava välittömästi toimenpiteet perustuslain keskeisen sisällön voimaansaattamiseksi ja Suomen EU:sta eroamiseksi."

EU-jäsenyyden tuominen perustuslain sisälle ei poistanut ristiriitaa EU-jäsenyyden ja Suomen valtiollisen itsenäisyyden väliltä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #20

Myös normaalissa eli hitaassa menettelyssä se on lopulta hyväksyttävä 2/3:n enemmistöllä.

Petri Rautiainen

Jorma Jaakolakin sanoi, että perustuslain muuttaminen on valtiopetos, mikä ei vanhene ikinä, joten siitä pitää nostaa syyte kaikkia niitä konnia vastaan, jotka olivat sitä lakia juonimassa ja edelleen eteenpäin ajamassa.

Peteostentekijöiden tekemä muutos ei ole lainvoimainen.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #37

Alunperin perustuslakia rikottiin EU:hun mentäessä ja sitten markasta luovuttaessa. Aivan oikei todella, että nämä voidaan perustuslakivaliokunnan yksinkertaisella päätöksellä todeta mitättömiksi päätöksiksi.

Jari Reinikka

Vähemmän EU:ta mutta parempaa EU:ta. Mikä tässä on niin vaikea ymmärtää?

Käyttäjän anttipesonen kuva
Antti Pesonen

"Vähemmän EU:ta, mutta parempaa EU:ta" on yksi hokema, joka kaipaa avaamista. Mitä se siis tarkoittaa?
Kun Suomi on EU:n jäsen, EU:n lainsäädäntö on Suomen lakien yläpuolella ja Suomen on pantava täytäntöön EU:n lainsäädäntö ja määräykset.
Miten päästään hokeman tavoitteeseen "vähemmän EU:ta", kun uudesta lainsäädännöstä suurin osa tulee EU:sta?
Ei mitenkään suomalaisin päätöksin. Ellei sitten erota EU:sta.
Toki voidaan yrittää neuvotella siirtymäaikoja ja jarruttaa määräysten täytäntöönpanoa. Mutta ei se suurta kuvaa muuta.
Hokema vähemmästä ja paremmasta EU:sta on bluffia, hämäystä. Joko tietoista tai tiedostamatonta.

Valinta on siinä ollaanko EU:ssa vaiko ei.

Jari Reinikka

Olisiko siinä mitään järkeä, että suomalaiset rupeaisivat ajamaan kevyempää EU:ta tämän nykyisen liittovaltiokehityksen rinnalle? Luulisin, että britit olisivat ainakin samoilla linjoilla. Ollaanko me ihan ajopuuna vai päättävissäpöydissä? Siinä olet oikeassa, että Suomen olisi pitänyt jo liittymisvaiheessa ottaa kaikki mahdollinen hyöty irti tästä kerhosta, mutta sinne taidettiin mennä kunnon vastuunkantajien tyyliin ilman mitään vaatimuksia, kaikki käy juntit tulloo! EU:ssa ei ole lähtökohtaisesti vikaa,siis ideana, mutta siitä on alusta asti junailtu tälläistä hirviötä ja jonkun olisi aika yrittää tehdä asialle jotain. Eli vähemmän EU:ta mutta parempaa EU:ta.

Pinja Mänty Vastaus kommenttiin #13

" Ollaanko me ihan ajopuuna vai päättävissäpöydissä?"

Urpilainen sanoi haluavansa olla EU:n ytimessä, Katainen haluaa istua pitkässä pöydässä Merkkelin kanssa. Minkä on SDP ja KOK päättänyt, ostaa kaveruutta ja näkyvyyttä tukipaketeilla ja noudattamalla direktiivejä 200%:sesti.
Kyllä Suomi on ollut ajat siitten Eu:n "joo-mies"

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #89

Kansainvälisiin hommiinhan meidän liki kaikki harhaanjohtajamme ovat pyrkineet Suomen kautensa jälkeen, mutta eivätpä vain ole oiken kelvanneet. Tämän pyrkimyksen takia joittenkin mielestä Turun telakkaakaan ei voitu tukea risteilijäkaupassa. Että piti pitää ranskalaiset hyvillä mielin.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Kahdelle edelliselle kommentoijalle,että EU ja euro ei ole ihan sama asia.Mikäli on jokin perussuomalainen ryhmittymä,mutta siltikään ei halua itsenäisyyttä edes takaisin oman valuutan kanssa niin toivoa ei sieltä suunnasta löydy.

edit:eli perussuomalaiset on vain nimi ilman mitään sisältöä..vähän kuin perusjenkkiläinen joka kannattaa jotakin muuta kuin omaa päätösvaltaa omista asioistaan. Pitäisikin varmaan alkaa kyselemään mitä sieltä muualta sitten hakee.

A.A. Remes

Meillä kyllä toitotetaan maamme kuuluvan Pohjoismaiden viiteryhmään, tosin meillä muista maista poiketen valuuttana on euro, kun kaikilla muilla on oma kansallinen valuutta.

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

Olisi kannattanut, ja kannattaisi vieläkin ottaa edes selvää olisiko Ruotsilla ja Tanskalla minkäänlaista kiinnostusta yhteisvaluuttaan.
Jos ei, niin sitten ei, mutta kyllä kaikki vaihtoehdot tutkia kannattaisi.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #102

Ipulla on kanta oman markan puolesta. Sitä minäkin kannatan, mutta olen valmis kompromissina hyväksymään myös valuuttayhteistyön Ruotsin kanssa, miksei muittenkin Pohjoismaitten kanssa, jos sillä tavoin eduskuntaan saataisiin enemmistö eurosta eroamiseen. Valuuttayhteistyötä voi sitten olla teknisesti montaakin sorttia.

Mika Kainulainen Vastaus kommenttiin #134

Ja saataiaiin mahtava, Hollannin kokoinen valuutta-alue, jota kansainväliset tuulet eivät heiluttelisi.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #245

Ei niin. Hyvä, että huomataan se, ettei valuutan "koolla" ja "mahtavuudella" ole merkitystä. Vaan sillä, että millä mekanismismilla valuutta toimii.

Mika Kainulainen Vastaus kommenttiin #248

Entä jos ei-linjan sijaan pyrittäisiin saamaan Euron mekanismi kuntoon ja oltaisiin oikeasti mahtavia. Miten se tehtäisiin, älä kysy minulta, kaikki kuitenkin vaikuttaa niin paljon. Nykyinen linja kriitikoiltakaan ei johda mihinkään parempaan. Huutoa tuuleen.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #249

euron mekanismeja yritti laittaa kuntoon Bernard Lietaer perustamisvaiheessa,mutta selvät ohjeet tuli.

http://www.youtube.com/watch?v=_vw2-URCkNc Ekat neljäkin jaksoa katsoo niin paljon viisaampi asiasta.

Mika Kainulainen Vastaus kommenttiin #248

Sivuhuomiona, ps voisi hommata Myllyniemen kaltaisia ehdokkaita seuraaviin vaaleihin. Puhuu asiasta, ei sen vierestä, ei kierrätä levyä jostain vasemmistolaisministeristä tai pravdoista.. Erityisesti arvostan sitä, ettei aloita vastausta perussuomalaisia arvosteleviin kommentteihin aina sillä samalla "mutta kun ne muutkin" -tyylillä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #257

Olinhan minä täällä Turussa kunnallisvaaliehdokkaana. 132 ääntä, en tullut valituksi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #102

Tanskan kruunu on sidottu euroon.

Reijo Tossavainen

Eikö olisi järkevämpää arvostella esim. kokoomusta, joka kaikin keinoin yrittää viedä meitä yhä pidemmälle menevään liittovaltioon? Miksi haukut jatkuvasti puoluetta, joka on kaikkein kriittisin eduskuntapuolue euron ja EU:n suhteen? En ymmärrä logiikkaa...

Käyttäjän anttipesonen kuva
Antti Pesonen

Voin vain pahoitella, jos tekstini tuntuu haukkumiselta. Se ei ole tarkoitus. Tarkoitus on avata sitä, mistä on kyse tässä tapauksessa Ps:n EU-ja euro-politiikassa.

Kokoomuksen EU-linjan toivottomuus on ollut selvää jo kauan.
Ja mikä tärkeää, tuskin kukaan odottaa Kokoomukselta mitään muutosta.
Mutta Ps:lta moni odottaa paljon.
Tiivistettynä sanoisin, että olen tyytyväisempi, jos kukaan ei pety seuraavien vaalien jälkeen. Eli jos jokainen äänestäjä saa sitä mitä tilaa, niin hyvä on.

Ps:lle voi nostaa hattua hyvästä euro-kritiikistä. Tukipakettien vastustus on hyvä asia.
Riittääkö sitten kriittisyys, on eri asia.
Sitä jokainen pohtikoon.

Reijo Tossavainen

Jos kerran kokoomus on "toivoton tapaus", niin eikö olisi järkevää tukea puoluetta, joka eniten ajaa itsenäisyyspuolueen tavoitteita?

Käyttäjän anttipesonen kuva
Antti Pesonen Vastaus kommenttiin #12

Vaarallisimpia ovat ne, jotka liikuskelevat totuuden liepeillä.
Nyt on - ja tämä on ikävä sanoa - niin, että Ps. on tällä hetkellä nykyisen politiikan jatkumisen varmin tae.
Valitan jos väite tuntuu ikävältä tai kovalta. Yritän avata sitä.

Poliittista suunnanmuutosta haluavien äänistä suuri osa on viime aikoina mennyt Ps:n laariin. Nuo äänet eivät kuitenkaan johda suunnanmuutokseen, niin kauan kuin Ps ei vaadi eroa sen enempää eurosta kuin EU:stakaan.

Nykymenoa kannattavat ovat äänestäneet valtapuolueita ja ehkä saaneet mitä ovat tilanneet.
Ps:n äänestäjät ovat äänestäneet muutosta. Kaikki heistä eivät vielä tiedä, mitä ovat saaneet tai saamassa. Ainakaan puolue ei aja sitä, mikä muuttaisi yhteiskunnallisen kehityksen suunnan, tai antaisi mahdollisuuden muuttaa sitä. Siis oman itsenäisen päätösvallan palauttamista.

Poliittinen jakolinja, jolla on todellista merkitystä, ei mene siinä, ollaanko EU-kriittisiä vaiko ei. Se menee siinä, halutaanko jatkaa EU:ssa vaiko ei.
Ja siinä ovat kaikki nykyiset eduskuntapuolueet samalla puolella.

Kysymys sotilaallisesta liittoutumisesta on ehkä syytä jättää eri keskusteluun, mutta se on erittäin tärkeä. Ja siinäkin on EU-jäsenyys avainasemassa. Nyt Suomi on sidottu EU:n rakenteilla olevaan ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan. Eikä sitä ole juuri eduskunnassa edes kritisoitu.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #15

Pesonen:

Näyttää siis siltä, että parempi unohtaa koko IPU. Ainakin omalta osaltani toimin jatkossa niin.

Politiikka on tavoitteita ja realismia.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #19

Oli kyllä laittamattomasti pistetty..realismihan on nykytilan jatkamista ja taistelua muutoksia vastaan.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #19

Reijo Tossavainen, politiikka on tavoitteita. Viime aikoina valitettavasti vain Perussuomalaisten tavoitteet tuntuvat olevan enemmänkin mallia "Perussuomalaisten etu" kuin "suomalaisten etu". Te puhutte paljon siitä, kuinka monta ministerisalkkua ollaan saamassa ja montako prosenttiyksikköä nousua gallupit lupaavat kannatukseen.

Paljon vähemmän on puhetta siitä, miten ne salkut ja prosentit käytetään hyväksi todellisen muutoksen saamiseksi. Ja jos en nyt aivan väärin ymmärtänyt, on puolueen johdon taholta tehty myös sellaisia asioita, jotka ovat tulkittavissa niin, että niiden puolueenjäsenten suu on haluttu tukkia, jotka ovat halunneet keskustella siitä todellisen muutoksen tekemisestä.

Ja realismi. Niin kauan kuin olemme EU:n jäseniä, paremman tulevaisuuden rakentaminen suomalaisille tulee olemaan turhaa työtä. Suunta on kohti liittovaltiota ja aina vain epäedullisempia toiminta ehtoja ja pienempää päätösvaltaa suomalaisille. Jos Perussuomalaiset eivät tätä ole vieläkään tajunneet, näyttää siltä, että on parempi unohtaa koko Perussuomalaiset. Sääli.

Ja olen samaa mieltä Antti Pesosen kanssa siitä, että tällä hetkellä Perussuomalaiset on nykyisen politiikan jatkumisen varmin tae. (Itse asiassa, kun nyt tarkemmin mietin, olen samaa mieltä Antti Pesosen kanssa suunnilleen kaikesta, mitä hän on tämän blogin yhteydessä sanonut.)
Ne muutosvoimat, ihmiset, jotka ovat saaneet tästä EU:n sortopolitiikasta tarpeekseen, kanavoituvat edelleen suuressa määrin puolueen taakse. Tähän väärään ja väärinkäytettyyn luottamukseen perustuu Perussuomalaisten vetovoima.

Ja toivon todella hartaasti ja täydestä sydämestäni, että te Perussuomalaiset puoluekokouksessanne saatatte minut täydellisesti häpeään ja osoitatte, että olen täysin väärässä.

Esa-Petri Tuomola Vastaus kommenttiin #15

Voisit Pesonen miettiä sitä miksi IPU ei ole eduskuntapuolue. Puolue saa sen kannatuksen minkä se saa, mutta pysyvä pidempikestoinen kannatus on vaikeampaa pitää yllä, se pitää ansaita.

A.A. Remes Vastaus kommenttiin #15

Antti Pesonen, kun viljelet totuus sanaa, niin muistellaanko menneitä?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Perussuomalaiset eivät lähteneet hallitukseen juuri EU ja euro vastaisuuden vuoksi. Ne olivat syyt, eikä Audin takapenkille kammettu pettämällä äänestäjät. Antti Pesonen ja IPU populisoivat nyt samoilla EU- ja eurovastaisilla kommenteillaan ja pahin vastustaja on samanmielinen Perussuomalaiset. Siksi Pesonen kohdistaa kritiikkinsä Perussuomalaisiin, koska sieltä on ainoastaan mahdollista saada kannattajia.

Voiko Antti Pesonen luvata julkisesti, ettei lähde hallitukseen, joka ajaa EU:n ja €uron etua, sekä hivuttaa Suomea liittovaltioon, mikäli Audin penkkiä joskus tarjotaan? Kääntääkö pieni IPU:n johto takkinsa äänestäjille jonkun "kompromissin" myötä ja vetoaa, että politiikassa on haettava sopua ja yhteistä hyvää, samalla pettämällä äänestäjät?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #14

Soini osoitti halukkuutta joustoon, mutta eduskuntaryhmä ilmeisesti ei:

Soini sanoi TV1:n Ykkösaamussa olevansa valmis neuvottelemaan kriisituesta Portugalille. Hänen mukaansa on tärkeintä saada Suomeen toimintakykyinen hallitus. Soini on aiemmin vastustanut ehdottomasti EU:n velkamaiden tukemista.

http://yle.fi/uutiset/soini_lieventanyt_kantaansa_...

Ja ennen vaaleja FT:n haastattelussa:

Soinin mukaan perussuomalaisten tarkoitus ei myöskään ole saada Suomea eroamaan EU:sta tai eurosta.

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Financial+Ti...

Käyttäjän anttipesonen kuva
Antti Pesonen Vastaus kommenttiin #14

Ensimmäisen kappaleesi tekstiin: Kirjoitan Perussuomalaisten EU-politiikasta sen takia, että suomalaisia on vedetty nenästä
jo liikaa. Suomi vietiin perustuslakia rikkoen EU:hun ja myös euroon.
Ennen EU-päätöstä luvattiin sata tuhatta uutta työpaikka, ulkomaisia investointeja, oman rahan ja itsenäisyyden säilymistä jne.

Nyt ihmisiä vedetään nenästä myös EU-kritiikillä. Mikä siitä on valtamedian ja sen taustavoimien keksintöä jääköön tutkittavaksi.
Mutta on mahdotonta vaieta siitä, että Perussuomalaisista tehdään vaihtoehto nykypolitiikalle, vaikka puolue ei vaadi eroamista eurosta eikä EU:sta. Jos tämän tosiasian kertominen sattuu, voi pohtia missä on vika.

Itsenäisyyspuolueella on mahdollista saada kannattajia hyvin laajasta joukosta. IPU:n tavoiteohjelma löytyy täältä http://ipu.fi/tietoja-2/toinen-sivu/ipun-tavoiteoh...

"Voiko Antti Pesonen luvata julkisesti, ettei lähde hallitukseen, joka ajaa EU:n ja €uron etua, sekä hivuttaa Suomea liittovaltioon, mikäli Audin penkkiä joskus tarjotaan?"
-Kyllä voi.

Tosin EU on jo käytännössä liittovaltio. Ainakin se toimii sellaisen tavoin.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #23

Samaa populistista jargonia. Ja mikäli Perussuomalaiset eivät olisi vaihtoehto nykyiselle politiikalle, niin Perussuomalaisethan istuisivat hallituksessa ja usean Audin takapenkillä!

Pakko myöntää, että sattuu ja sattuu pirusti, kun ei syntynyt hallitusta joka ajaisi Suomen irti eurosta ja jopa EU:sta. Nyt, kun näitä miljardien vastuita on otettu ihan älytön määrä, niin on tietysti vaikeampaa ja kalliimpaa erota. Silti EU- ja europolitiikassa on paljon korjattavaa ja niitä nyt tuleekin pyrkiä korjaamaan ja ehkäisemään lisäongelmia.

Ja mitä nuihin kannattajiin tulee, niin kyllä suurin osa IPUun siirtyneistä ja siirtyvistä ovat persuja. IPU on vaihtoehto, kuten aijemmin jo kirjoitinkin, se on totta, sillä onhan molemat EU ja euro kriittisiä.

Vastasit, että "kyllä voi". Luvata voi ja yhtä hyvin pettää lupauksensa, kuten ydinvoima vihreät, tukipaketti vasemmisto, vakuus demarit,... Ainut eduskuntapuolue, joka ei pettänyt äänestäjiään on Perussuomalaiset.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #31

Perussuomalaisten EU-jäsenyyden vastustus on vuosisadan bluffi! Hyvin onnistunut. Urpilaisen Kreikan kanssa tehdyn mukasopimuksen allekirjoitusbluffi on lähes samaa tasoa valokuvineen. Miksei muuten tästä STT:n kautta levitetystä bluffista helmikuussa 2012 pidetä kunnon mekkalaa, perussuomalaiset? Jäätteenmäki erotettiin paljon vähemmästä. Tekstiä löytyy uusimman IPU-lehden takasivulta ja toisinajattelija.fi sivuilta.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #14

PS ei lähtenyt hallitukseen koska halusi pelata peliä. Soini & co olisi voinut pelata kokoomuksen paitsioon mutta Soini ei halunnut tehdä näin hyvällä ystävälleen Kataiselle.
Silmissä kiilteli 2015 vaalit ja mahdollinen pääministerin posti, näin se vaan menee. Soini on peluri, kaikki minkä hän on urallaan saanut on tullut taktikoimalla ja sopivan vihollisen (EU) haukkumisella.

Mitä tulee Audin takapenkkiin niin IPUssa on sellaista "vanhan liiton" väkeä joka on valmis tekemään niin kuin maan etu vaatii, eikä niin kuin maan tapa on.

Ipussa on puhuttu juurikin selkärangasta ja siitä kuinka äänestäjille on taattava kuluttajansuoja. Asia joka puuttuu eduskunnasta kahta poikkeusta lukuunottamatta tyystin.

Esa-Petri Tuomola Vastaus kommenttiin #42

Niin kauan IPUlaistenkin puheet on pelkkää puhetta kun asiat ei etene käytännön asteelle, vai odottaako porukka sielläkin että muiden pitää hoitaa käytännön hommat ja itselle kuuluu takapenkiltä neuvominen.

Arvo Kuusela Vastaus kommenttiin #14

"Kääntääkö pieni IPU:n johto takkinsa äänestäjille jonkun "kompromissin" myötä ja vetoaa, että politiikassa on haettava sopua ja yhteistä hyvää, samalla pettämällä äänestäjät?"

Turha IPU:a on syyttää, se ei ole pettänyt äänestäjiä, kuten perussuomalaiset, joka ei enää aja eroa EU:sta ja eurosta, vaikkei hallitukseen mennytkään.

Minä sanoisin tätä äänestäjien pettämiseksi ja sille on vahvat perusteet. IPU sen sijaan ei ole pettänyt, koska ajaa edelleen EU:sta ja eurosta eroa.

Mika Kainulainen

Huoh, mutta-kun-ne-muutkin. Entä te? Usein kun luen esim. Myllyniemen kommentteja, näen vahvaa toivoa ps:n joukoissa. Sitten Pepsi Max vaihtuu Coce Zeroon. Kommentteihin, joissa asialliseenkin arvosteluun tai keskustelunavaukseen vastataan "kaikenmaailma seppoja täälläki liikkuu", "onko hätä kova", jne tyhjillä mussutuksilla. Olen niin pettynyt nykyoppositioon.

Potkikaa nyt nuo turhimmat tossut ja hakkikset pois ennen ensi vaaleja, teiltä löytyy fiksua väkeä, olen jo pariin kertaan näistä maininnut. Aika toimia, 2 vuoden päästä pitää olla valmista. Ja jos niitä "ihminen on..."-kommentteja vielä näkyy, voitte unohtaa menestyksen. Hei, oikeesti.

Mika Kainulainen

Tekoja ja alotteita, edustaja Tossavainen! Arvostella muita, ymmärrättehän, ettei tuo riitä ilman omaa ratkaisua? Ettekai aliarvioi äänestäjiänne näin röyhkeästi, eivät liene keskimääräistä tyhmempiä? Vai niinkö oletatte?

Lasse Laaksonen

Kiitos, Antti Pesonen.

On elämää ilman EU:takin: http://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_vapaakauppaj...

Rahaksi tulee euro ja orava.

Euroja on aina meillä ilonamme, kunnes orava syrjäyttää sen.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Meni väärään paikkaan, siirto.

Susanna Rissanen

Alkuperäiseen tekstiisi viitaten ilmoitan että myös SKP on poliittisessa asiakirjassaan esittänyt yksiselitteisesti kannakseen Euroopan Unionista irtaantumisen.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

EU:ssa on yksi hyvä puoli: siitä voi erota. Menettely on kirjattu perussopimukseen ja ero astuu voimaan ilmoituksesta viimeistään kahden vuoden kuluttua, vaikka kaikista yksityiskohdista ei olisi päästy sopimukseenkaan. Suomi on ilmeisesti EU:n suurin jäsenmaksaja per asukas, joten erottaessa oikeastaan EU:n pitäisi korvata Suomelle maksamamme tuki, esimerkiksi noin 300 miljoonaa euroa vuodessa muiden maiden maataloudelle.

Mitä hyvää EU:sta on saatu? Siis sellaista, mitä emme olisi saaneet itsenäisenäkin maana? Kertokaa nyt!

Kaikki liittovaltiot ovat omanlaisiansa, mutta nyt meillä on vähemmän itsenäisyyttä kuin parhaillaan Venäjän vallan aikana, joten liittovaltiohan tämä jo on. Pyrkimys on nyt eroon liittovaltiosta, keskitettyyn vielä enemmän Brysselistä johdettuun yhtenäisvaltioon.

Arvo Kuusela

"Mitä hyvää EU:sta on saatu? Siis sellaista, mitä emme olisi saaneet itsenäisenäkin maana? Kertokaa nyt!"

Jos tarkoitat itsenäisellä maalla Norjaa ja Sveitsiä, niin emme me niihin verrattuna ole saaneet muuta kuin komissaarin EU:hun ja vähän päätäntävaltaa parlamentin kautta. Muuten Norjalla ja Sveitsillä taitaa olla samat edut ja velvollisuuksiakin kosolti. Pitää toteuttaa kaikki EU:n direktiivit ja muutenkin toimia sääntöjen puitteessa.

Pitäisikin ehkä kysyä että missä suhteessa Norja ja Sveitsi ovat itsenäisempiä kuin Suomi?

"Kaikki liittovaltiot ovat omanlaisiansa, mutta nyt meillä on vähemmän itsenäisyyttä kuin parhaillaan Venäjän vallan aikana, joten liittovaltiohan tämä jo on. "

Onhan se itsenäisyyskin kivaa, mutta sitä ei voi syödä.

Suomi elää tekemällä tuotteita kansaivälisille markkinoille ja tuomalla lähes kaiken tarvitsemansa kansainvälisiltä markkinoilta.

Kaupankäynnistä Suomi elää. Kaupankäynti on mahdollista vain kun toimimme kansainvälisten sääntöjen puitteissa ja EU:n suuret sisämarkkinat auttavat myös, vaikka tällä hetkellä ne vähän yskii.

Arvo Kuusela

"Mitä hyvää EU:sta on saatu? Siis sellaista, mitä emme olisi saaneet itsenäisenäkin maana? Kertokaa nyt!"

Jos tarkoitat itsenäisellä maalla Norjaa ja Sveitsiä, niin emme me niihin verrattuna ole saaneet muuta kuin komissaarin EU:hun ja vähän päätäntävaltaa parlamentin kautta. Muuten Norjalla ja Sveitsillä taitaa olla samat edut ja velvollisuuksiakin kosolti. Pitää toteuttaa kaikki EU:n direktiivit ja muutenkin toimia sääntöjen puitteessa.

Pitäisikin ehkä kysyä että missä suhteessa Norja ja Sveitsi ovat itsenäisempiä kuin Suomi?

"Kaikki liittovaltiot ovat omanlaisiansa, mutta nyt meillä on vähemmän itsenäisyyttä kuin parhaillaan Venäjän vallan aikana, joten liittovaltiohan tämä jo on. "

Onhan se itsenäisyyskin kivaa, mutta sitä ei voi syödä.

Suomi elää tekemällä tuotteita kansaivälisille markkinoille ja tuomalla lähes kaiken tarvitsemansa kansainvälisiltä markkinoilta.

Kaupankäynnistä Suomi elää. Kaupankäynti on mahdollista vain kun toimimme kansainvälisten sääntöjen puitteissa ja EU:n suuret sisämarkkinat auttavat myös, vaikka tällä hetkellä ne vähän yskii.

Tuomas Taivasaho

Suomi kuului ETA-alueeseen ennen EU:hun liittymistä. EU ei tuonut meille sisämarkkinoita. Ne kun olivat jo.

Sveitsillä ja Norjalla on jotain mitä EU meiltä pois otti. Nimittäin oma valuutta.

Petri Rautiainen Vastaus kommenttiin #79

Samana vuonna 1992, kun Suomi hyväksyi sopimuksen EU-jäsenyydestä, se joutui myös hyväksymään ETA-sopimuksen ja EY-sopimuksen direktiivit.

Jos Suomi päättäisi erota EU:sta, joutuisi se eroamaan myös ETA:sta ja EY-direktiiveistä ja muista sopimusehdoista tulee kuolleita, koska EU-jäsenyys oli Suomen perustuslain vastainen.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #80

Suomi on edelleen ETAn jäsen kuten Norja ja Islantikin. Kun eroamme EU:sta, niin ETA-sopimus jää tietenkin voimaan, mikäli ei haluta siitäkin eroon. ETA-sopimushan takaa teollisuustuotteille vapaakaupan ETA-alueen sisällä. Siihen kuuluu muistaakseni 30 maata. Sveitsissä kansanäänestys kaatoi ETA-sopimuksenkin. Sitten Sveitsi on neuvotellut erilliset sopimukset asiakohdittain EU:n kanssa, ja se olisikin viisain ratkaisu myös Suomelle.

Tuohonpa en olekaan perehtynyt, että oliko myös ETA päätös perustuslain vastainen. Eduskunnassa kuitenkin päätöstä vastusti vain erittäin harva. Alle 1/6, eikö niin?

Petri Rautiainen Vastaus kommenttiin #104

Kysyin Kerran Jorma Jaakolalta tuota ETa- EU-sopimussuhteiden kiinteyttä ja hän sanoi, että molemmat on joko hyväksyttävä tai sitten niistä on luovuttava. Aikasemmat ETA-maat muodostivat EU:n rungon. Tässä on Jaakolan mukaan IPU:lla väärä käsitys asiasta.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #116

No kyllä ne ovat minulle eri sopimuksia, ETA ja EU, kunnes toisin todistetaan. EU on ikäänkuin poliittinen sopimus ETA-kauppasopimuksen päällä. Lisäksi liikkumisesta on erillinen Schengen sopimus. Sekin jää voimaan, vaikka EU:sta erottaisiin, mikäli ei erikseen haluttaisi erota siitäkin. Esim. Englanti ei kuulu Schengen-alueeseen.

Petri Rautiainen Vastaus kommenttiin #131

Ne ovat kyllä kaksi eri sopimusta, mutta jos hyväksyt toisen, joudut hyväksymään kummatkin. Ne ovat niin sidottuja EU:hun. Schengen sopimus taas on ihan eri sopimimus kuten Eftakin.

Arvo Kuusela Vastaus kommenttiin #79

"Sveitsillä ja Norjalla on jotain mitä EU meiltä pois otti. Nimittäin oma valuutta."

Mutta EU antoi meille jotain mitä Sveitsillä ja Norjalla ei ole, nimittäin euron, joka on vakaa valuutta, eikä tarvitse pelätä kurssirskejä EU:n sisämarkkinoilla.

Valuutan merkitystä ei pidä liioitella, kyllä omallakin valuutalla pärjäisi, jos taloutta muuten hoidettaisiin hyvin. Onhan sitä jotenkin omalla valuutalla ennenkin pärjätty, vaikka valuutan arvo on välillä heilunut kovasti ja usein on joiuduttu devalvoiomaan dramaattisin seurauksin joillekin ihmisille, erityisesti säästäjille ja erityisesti ulkomaista velkaa ottaneille.

Mutta yhteisvaluutta on toki parempi ratkaisu.

.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #81

Nyt tulee mieleen kertomus lehtipojasta, joka huuteli, että viisi miestä huiputuksen kohteena. Kun oli myynyt seuraavan lehden, niin jatkoi huutelua sanoin kuusi miestä huiputuksen kohteena. Ikävä sanoa, mutta kyllä Arvo Kuusela Sinä olet nyt ollut huiputuksen kohteena, jos pidät euroa vakaana valuuttana. Pahimmillaan viime vuosikymmenellä kesästä 2001 kesään 2008 euron arvo nousi suhteessa dollariin yli 90 prosenttia! Palkat liki kaksinkertaistuivat! Sellaista valuuttamuutosta en muista markka-ajalta. Nyt euro on puolestaan devalvoitunut noin 20 prosenttia. On totta, että koko ajan silti mediapropagandistit ja tietoinen etujoukko poliitikoistakin on väittänyt euroa vakaaksi.

On huomattava, että valuutan arvo vaikuttaa myös sisämarkkinateollisuuteen ja osaan palveluksista. Meidän marketeissa tuotteet kilpailevat koko maapallon tuotannon kanssa. Ei siis ole mitään erillistä vientiteollisuutta enää, kun elämme lähes vapaakaupassa koko maapallolla. Älyttömän korkea euron kurssi vaikeuttaa lisäksi myös vientiämme vaikkapa Ruotsiin, Saksaan, Englantiin tai Kreikkaan! Ei euroalue ole mikään suojattu sisäsiittoinen alueensa.

Euron ylikorkea kurssi on vaikeuttanut etenkin työvaltaisia aloja kuten matkailua. Ei siten ole mikään ihme, että kaikki pahimmassa jamassa olevat euromaat ovat turismimaita, kuten Kreikka. On se Suomikin silti saanut osansa, esim. metsäteollisuus. Siis Kemijärvi, Kajaani, Kaskinen, Summa ja muitakin.

Monella Suomea pienemmällä maalla on oma valuuttansa ja hyvin menee. Niin meni ennen Suomessakin. Silloin tämä hyvinvointi rakennettiin. Nyt ei ole varaa.

Arvo Kuusela

Hyvä kysymys on miksei Perussuomalainen puolue ole ottanut EU- ja eurovastaista kantaa, vaikka sen puolueen kannattajat ovat sekä EU- että eurovastaisia?

Tässä on kyseessä ilmiselvä huijaus.
Kysymys kuuluu ketä huijataan?

a) perussuomalaisen puolueen äänestäjiä
b) muita puolueita hallituspaikan toivossa
c) koko Suomen kansaa

Huijarista ei tässä tapauksessa ole epäselvyyttä.
Huijari on Timo Soini ja puolueen muu johto, joka suostuu huijaukseen.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Kyllä valtamedia on yhtä suuri bluffari. Syksystä 2007 olen havainnut sen ja Soinin välisen YYA-sopimuksen toimivan, vaikka tuskinpa sopimusta paperille on tarvinnut laittaa. Molemminpuolinen etu. Valtamediallahan on tämä EU-missio eli tasavallan ja kansanvallan hävittäminen.

Arvo Kuusela

"Kyllä valtamedia on yhtä suuri bluffari. Syksystä 2007 olen havainnut sen ja Soinin välisen YYA-sopimuksen toimivan, vaikka tuskinpa sopimusta paperille on tarvinnut laittaa."

Tässä median ja Soinin bluffissa voi olla mukana myös Katainen ja muita huippupolitikkoja muista puolueista. Kun katselee näiden elekieltä erilaisissa paneleissa ja haastatteluissa ja vaalitenteissä niin jotain tällaista tuntuisi kyllä olevan ilmassa.

Miksi Katainen ja kumppanit ovat bluffissa mukana? Sitä voisi arvailla, syitä kyllä löytyisi, kun vähän miettisi.

Kysyä voi myös miksi Soini bluffaa. Soinihan voisi olla rehellisesti
EU- ja euro- vastainen, kun ei ole hallituksessakaan.

Liittyykö bluffi johonkin median edustajien ja huppupolitikkojen hyvävelikerhon kanssa tehtyyn sanalliseen tai sanattomaan sopimukseen?

.

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

Voimme halutessamme nähdä ipun kaltaisten marginaalipuolueiden olemassolon johtaneen siihen, ettei perussuomalaisuus voittanut vaaleissa vaan valtapuolueet pääsivät jatkamaan nykyistä linjaa. Saivartelulla ei voiteta mitään, mutta voidaan tuhota seuraavakin mahdollisuus muutokseen 2015. Perussuomalaisen kansanliikkeen häviö on maksanut, ja maksaa tällä vaalikaudella yli 30 miljardia euroa valtion velkaa, kriisimaiden takaukset + sisäinen devalvaatio, työllisyysasteen vajominen. Olisi saatava riittävä vastavoima aikaiseksi 2015 jotta EUn "voimistuminen" saataisiin pysähtymään. "Marginaalipuolueiden äänet satavat väärään laariin."

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Herää jo tähän päivään. Suomeksi sanottuna kirjoitat roskaa, orgaanista biojätettä joka kansankielellä sanottuna on p****A.

Syytät pienpuoluetta siitä että Suomenhistorian suurin vaalivoitto ei riittänyt.
Kyseenalaistat ne ihmiset jotka näkevät läpi Soinin sumutuksen.

Tosiasia on se että Soinilla ei ole sen kaltaista mielen lujuutta
mitä tässä ajassa vaaditaan. Todellista valtiomies otetta asioihin.

Soinin tapauksessa puhe ja teot eivät kohtaa, eivät niin millään...

Arvo Kuusela

"Ei siis voi olla totta. Onko sekin, ettei teillä ole selkeää EU- ja eurokantaa toisten vika? Katsokaa nyt hyvät ihmiset peiliin, jos aiotte menestyä vuoden 2015 vaaleissa."

Selkeää eurokantaa ei ole kenties siksi että puolueen johtoryhmä on tullut siihen tulokseen ettei ero EU:sta ja eurosta kannata, mutta sitä ei nyt vain voi ihan suoraan sanoa, syystä että kannaattajat eivät kuitenkaan uskoisi tätä ja puolueen kannatus perustuu nimenomaan EU- ja eurovastaisuuteen.

Saa nähdä miten Soini kiemurtelee ulos tästä ongelmasta.
Ehkä hän vain pakenee EU- parlamenttiin,
siellä on turvassa ainakin seuraavat 6 vuotta.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Siis viime vaalien jälkeen Soini olisi ollut menossa hallitukseen, kuten tässä joku kirjoittikin. Vaalivoitto oli vain liian suuri. Tuli liikaa rehellisiä takametsien miehiä, jotka eivät hyväksyneet vaalilupausten pyörtämistä. Otti Soinilla lujille.

Arvo Kuusela

"Otti Soinilla lujille."

Varmaan otti lujille, mutta Soini kyllä tajuaa nämä populismin rajoitteet ja on realisti eikä hötkyile tai intoile väärässä paikassa.

On rehellisesti tunnustettava että Soini pelaa hyvin vaikka kortit on vaikeat. Mutta ennenpitkää muuttujia tulee vielä niin paljon ettei muisti riitä eikä järki pelaa, ei Soiniullakaan. Sitten se on menoa.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Kuten olen aiemminkin kommentoinut, puhut pääasiassa henkilönä ja poliitikkona ihan fiksuja juttuja ja esiinnyt eduksesi esim. televisiossa. Siitä pisteet kotia ja kunniamaininta.

Mutta tämä perussuomalaisten sivusta inttäminen on turhaa toimintaa mielestäni, ja sen palkintona on ainoastaan eurofederalistien nauru. Ei EU-kriittisiä voimia pidä hajottamaan lähteä, vaan yhdistämään.

Se on kuitenkin sellainen juttu, että eduskunta-ja kuntavaaleissa marginaalit voivat joskus olla niin pieniä, että ryhmää "muut" äänestämällä äänestäjä riskeeraa perussuomalaisen läpimenon. Voittajana selviävät ainoastaan eurostoliitottajat.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Jokainen ideologia, jokainen innovaatio, lähtee aluksi yhdestä ihmisestä tai hyvin pienestä ryhmästä. Niin oli SMP:lläkin (PS:llä). Pieni vaikuttaa olemassaolollaan isompiensa politiikkaan ja usein hallituksen ulkopuolelta enemmän kuin hallituksen sisältä sen politiikan vankina. Suomi ei olisi EU:ssa, jos Keskusta olisi aikoinaan jäänyt oppositioon. Toivottavasti IPU vaikuttaa jatkossa enemmän myös Soinin politiikkaan, ja vaikuttaa kyllä, jos useammat alkavat Ipua äänestämään.

Petri Rautiainen

Olen saanut haukkuja paikallisesta Perussuomalaisyhdistyksestä ja miettinyt, että sanon suhteeni heidän kanssa irti. Sieltä on on häipynyt monta jäsentä, koska hallituksessa on täysin pimeetä sakkia. Ja sit vielä ihmetellään kokousiltojen osanoton tyrehtymistä.

Sitten vaihtuu samalla myös puolue eikä ole mitään muuta järkevää vaihtoehtoa kuin IPU.

A.A. Remes

Minä taas en ole saanut omastayhdistyksessä haukkuja, mutta meillä ei olekaan puoluesihteeriksi pyrkiviä jäseniä. Minäkin osasin lopettaa kun Seinäjoella sain vain 30% annetuista äänistä ilman isompia vaalikamppailuja.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Jos näin päätät, Petri, saat minusta seuraa.

Petri Rautiainen Vastaus kommenttiin #298

Toistaiseksi en ole mitään päätöksiä tehnyt, mutta ei nykyisen kaltainen seura ainakaan houkuttele.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Jani Mäkelä, siinä olet oikeassa, että voimat pitäisi yhdistää. Itse toimin kansanliikkeessä, joka pyrkii juuri siihen.Yhdistämään kaikki ne ryhmät ja yksittäiset ihmiset, jotka haluavat palauttaa Suomeen itsenäisyyden, laillisuuden ja hyvinvointiyhteiskunnan.

Miksi ihmeesä minä siis touhuan tälläisiä, eikös sen pitäisi riittää, että omalta pieneltä osaltani pyrkisin vaikuttamaan siihen, että Perussuomalaiset saisivat veretseisauttavan vaalivoiton ja muuten sitten vain rauhassa hoitelisin ruusujani ja kirjoittaisin kirjaani?

"Vähemmän ja parempaa EU:ta", siinä syy. OLen sanonut jo ennekin, muuta sanotaan nyt vielä kerran, se on huono vitsi, joka on kauan sitten lakannut nauratamasta. Ja vain hyvin laiskalla ajattelulla siinä voi nähdä jotakin realismia ja..........tai antaa olla. Ette te minua kuitenkaan kuuntele, ette ole ennenkään kuunnelleet, joten miksi rikkoa hyvää perinnettä nytkään. Joten antaa olla.

Käyttäjän mirjaleenaisoaho kuva
Mirjaleena Isoaho

Itsenäisyyspuolue kannattaa Uutta maailmanjärjestystä, gommunismia, mutta oliko se uutinen? Itsenäisyyspuolue on tekopyhin poliittisen teatterismin ilmiö Suomessa.
terveisin, ipun hallituksen erottama ex-ipulainen

A.A. Remes

Isoaho, kerro tarkemmin oliko puheenjohtajanne viisain porukasta?

Käyttäjän koivan25 kuva
anja koivistoinen

Antti Pesonen, HYVÄ.Lupasit, että ei Audin takapenkki houkuttele kääntämään takkia EU-kriittisyydestä ja vaatimusta eroa EU:ta ja eurosta, jos sellaiseen tilaneeseen joutuisit. USKON! Jopa takaan!

Tuntemani Antti Pesonen edustaa miesmallia, perhe, koti ja isänmaa. Vaatimatonta suomalaista miestä, jolle ei ole tärkeitä puku, kiiltonahka kengat, ravatti. Eikä pitkät illalliset kähmintäpolitiikassa.

Politiikka Media ei rakasta suomalaista, väritöntä, perhekeskeistä,kansantajuisesti ajattelevaa rehellistä ja totuutta puhuvaa, omilla aivoilla ajattelevaa suomalaista miestä. MINÄ ARVOSTAN!

Jossain olen kirjoittanut, että pitkillä tunteja kestävillä automatkoilla keskusteltiin paljon Antin kanssa. Koskaan Antti Pesonen ei puhunut pahaa kenestäkään,ihmisistä eikä puolueistakaan, ainoastaan tosiasioita.
Olin Senioripuolueen puheenjohtaja 9.7.2012, kun liityimme jäsenjärjestöksi Itsenäisyyspuolueeseen. Itsenäisyyspuolueen ohjelma oli hyvä ja katsoin sen sopivan Senioripuolueen ohjelmaan.
Kihlaus-aika on aina sopeutumista ja nyt on kulunut lähes vuosi. Joskus aika on pitkä ja toisinaan lyhyt ja voihan se päättyä eroonkin.

ANTTI PESONEN on mies, jota arvostan suuresti. Isääni arvostin ylikaiken, vaatimaton, työteliäs, ymmärtäväinen,rehellinen, raitis ja silmistä näkyi RAKKAUS. Sodassa viisi vuotta,kuten äitinikin lottana. Näitä samoja arvoja olen löytänyt Antti Pesosesta.

Se oli eri maailma, nyt eletään EU-maailmaa. En halua elää tätä maailmaa, jossa sorretaan tavallisia kansalaisia ja suositaan eliittiä.
Vapaus kesti vähän aikaa, miksi me taas haluttaan suurvallan alaisiksi????

Oliko Koiviston koklaani alkusyy?

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Eletään vuotta 2013 "hyvinvointivaltiossa" jossa joudutaan keräämään yksityiskansalaisilta rahaa uuteen lastensairaalaan. Jos Ipu olisi ollut päättämässä tästäkin asiata niin kyseinen sairaala olisi jo rakennettu.

Nyt vastuuministeri (SDP) ei halua tulla julkisuuteen tästä häpeällisestä asiasta.
Ipun vahvuus ovat ihmiset jotka ovat eläneet ns.tavallista elämää, täällä ei ole pelureita jotka ovat teinivuosista lähtien nuohonneet nuorisojärjestöissä kutoen hyväveliverkostoa etääntyen niistä ihmisistä joita heidän kuuluisi edustaa.

Jos haluatte että meininki muuttuu nykyisestä niin silloin vastaus on Ipu.

Tuomas Taivasaho

IPU ja muut eduskunnan ulkopuolelle jäävät pikkupuolueet voisivat aivan hyvin yhdistää vaaleissa voimansa saadakseen edes jonkun läpi. Mielestäni puolueiden näkemyseroihin ei pitäisi kiinnittää liikaa huomiota. PS:n helmoihin ei kannata enää haaveilla. On jo liian iso yhteistyöhön.

Pesosen kanssa aivan samaa mieltä PS:n politiikasta. Puolueella ei selvästikään ole tavoitteena eurosta tai EU:sta ero. Kunhan puhuvat mitä kansasta hyvältä kuulostaa. Hieman happamen jälkimaun Soinin EU/euro-paasaus jättää. Eikä pelkästään Soinin.

Positiivisesti ajatellen PS:n voi kuvitella toiminnallaan osoittaneen sen edustavan kansan enemmistön kantaa. Periaatteessa ihan hyvä, että löytyy vaihtoehto joka ei aja minkään aatteen mukaista politiikkaan. Eurosta tai EU:sta ero ei ole nyt kansan enemmistön tahtona, joten puoluekokouksessa ei ehkä siksi haluta muodostettavan sitovaa kantaa.

A.A. Remes

Odotellaan rauhassa ilman hysteriaa se Joensuun puoluekokous.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

HS.n juttu ihan demokraattinen päätäntä Timolta ja perussuomalaisilta.
Eli mutu-tuntumaa Antilta.

http://yle.fi/uutiset/timo_soini_tahtaisi_hallituk...

http://www.hs.fi/politiikka/a1305640897012

Pelkästään tukipaketteista kieltäytyminen olis hajoittanu euron tällaisenaan.
Siitä Perussuomalaiset koitti kieltäytyä.

Käyttäjän anttipesonen kuva
Antti Pesonen

Kun puolueuskollisuus muuttuu eräänlaiseksi puolueuskonnollisuudeksi, siitä pidetään kiinni vaikka puolue toimisi kaikkia periaatteitaan vastaan.
Keskusta ja Sdp ovat eläviä esimerkkejä tästä. Vaikka ne ovat pettäneet kannattajiensa ydinjoukon mennen tullen, yhä monet jaksavat uskoa.

Ps:sta tuli vanha puolue nopeasti. Toki taustalla on yli 50 vuoden historia Pientalonpoikien puolueesta SMP:n kautta tähän päivään.
Mutta puolueuskonnollisuus elää vahvana ainakin joissakin.
Jos oma usko ja tosiasiat ovat ristiriidassa, sen pahempi tosiasioille. Ne voi aina kieltää tai kiertää.

Joku on sanonut, että kaikki puolueet tukehtuvat lopulta omiin valheisiinsa. Kovin ikävästi sanottu.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Hyvä herra Pesonen. Meillä ei varmastikaan ole kovin paljon erilaisia näkemyksiä ainakaan eurosta.

Pidän huomionarvoisena sitä, että PS:n ajatuspaja pisti europohdinnat pöydälle. Olen melko varma, että jonkinlainen aloite puoluekokouksessamme tästä eurosta nyt ainakin muodostuu. Pitäisin sitä suurena ihmeenä, jos kenelläkään ei olisi asiasta mitään ihmeteltävää.

Johtopäätösten aika on varmasti sitten monella jatkossa.

Itse näen, että jos EMU olisi taloudellinen projekti, niin se olisi jo haudattu aikoja sitten. Minulle on sama, mikä linja tässä tulee. Tämä ei ilman sitä liittovaltiota etene mihinkään. Tämä hajoaa joka tapauksessa.

Käyttäjän anttipesonen kuva
Antti Pesonen

Kiitos viestistäsi. Minua ei kannata eikä tarvitse herroitella. PS:n ajatuspaja ansaitsee hatunnoston siitä, että se pyrki ja onnistui herättämään keskustelua eurosta ja sen vaihtoehdoista.

Tulkoon nyt vielä kerran toistettua, että en ole innostunut muiden puolueiden euro- tai muiden kantojen ruotimiseen. Asiat vain nyt ovat niin tärkeitä ja käsitykset tässä tapauksessa Ps:n linjasta moninaisia, että ei voi vaieta.
Nyt voikin sitten lähipäivinä kirjoittaa lukijoita vähemmän kiinostavista asioista, kuten asiantuntemuksen alennustilasta ja perustuslakituomioistuimen tarpeesta.

Mitä sitten tulee siihen että euro tai EU hajoaa joka tapauksessa, se on varmasti totta. Mutta jos siihen menee kovin monta vuotta, odottaminen tulee aivan liian kalliiksi.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #148

Olen hyvin pitkälti täysin samaa mieltä. Aihe on enemmän kuin ajankohtainen. Kansalaisemme ovat pitkään eläneet, lukeneet ja kuulleet vain erinomaisuudesta. Nyt ihmetellään, että mikä meni vikaan?

Meidän tehtävämme on kertoa (otit tämän asiantuntemuksen alennustilan esille), miksi tämä EMU on niin tavattoman huono idea. Näkisin, että kansalaisille pitää johdonmukaisesti kertoa, miksi nyt tänään julkaistut työttömyysluvut ovat taas nousussa.

Me suomalaiset emme ole tyhmiä. Kyllä valtaosa ymmärtää yhdistää kelvottoman euron ja kohtuuttomat talousvaikeudet toisiinsa, kunhan tieto kulkee (ja sitä on saatavilla.)

Tiimalasissa hiekka juoksee koko ajan. Käytettäisiin tämä aika hedelmällisemmin. Puoluekokoukseemme ei ole pitkälti. Haluan nähdä sen nyt aivan ensimmäiseksi.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #151

Euron suurin ongelma on, että siinä on myös Saksa mukana. Saksa on mukana myös Soinin ehdottamassa valuutta-alueessa.

Euron arvo suhteessa dollariin nousi kesästä 2001 kesään 2008 yli 90 %. Siis palkkatasomme liki kaksinkertaistui. Tarvitaanko muita syitä? Sen jälkeen euro on devalvoitunut noin 20 %. Tietoinen etujoukkomme on silti julistanut euron vakautta!

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #232

Tämä on totta. Saksan ja muiden "vahvojen" maiden kanssa olisimme vain nopeammin itse tuon valuutta-alueen "Kreikka".

Saksan kanssa samassa valuutassa Euroopassa ei pärjää kukaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #148

Eikö kannattaisi juurikin ruotia niiden muiden puolueiden kannanottoja, sillä kuten olen jo aiemmin moneen kertaan todennut ei yksi, eikä vielä kaksikaan puoluetta voi millään keinoin saada eroa eurosta ja EU:sta aikaan. Perustuslakivaliokunnan kokoonpano on hallitusenemmistöinen ja kuten tunnettua myös suuressa salissa hallituspuolueet on pakotettu noudattamaan puoluekuria, joten äänestyksetkään eivät tuo lohtua tilanteeseen.

IPU:n on aivan turha ja jopa jokseenkin naurettavaa lähteä moittimaan PS-puoluetta eroasiassa. Eroaminen ei muutoinkaan ole yksinkertainen juttu. Hallitus on puolueineen vienyt maamme yhä syvemmälle erilaisiin vastuisiin, joten ei se nyt sormia napsauttamalla nuo eroamiset ole hoidettavissa kuten puolueenne näyttää retostelevan. Missä on puolueenne konkreettiset esitykset miten eropäätökset voidaan tehdä ja paljonko ne tuovat kustannuksia veronmaksajillemme?

Itse pidän puoluettanne vain pahimman luokan 'suunsoittajapuolueena'. Kyllä asiallisuus erovaatimuksessakin nousee itselleni päällimmäiseksi hoitotavaksi. Mistähän johtuu ettei puolueenne kansalaisaloite eroamisvaatimuksesta ole saanut pontta taakseen? Ettei vain johtuisi juuri puolueenne taholta tulleista 'länkytyksistä'?

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo Vastaus kommenttiin #162

Samaa mieltä, Sirpa! Kävin heidän sivuillaan ja annoin palaa täyslaidallisen! Alaarvoista touhua kun ei tästä ajatuspaja tapamisestakaan ole kovin montaa päivää.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #162

Ennen Ålands Bankinkin johtajistoon kuulunut Stefan Törnqvist oli muutama päivä sitten radiossa selostamassa, miten se ero eurosta hoituu. Varsin halvalla. Samalla säästetään tulevat maksut. Jos itse EU:sta erotaan, niin eipä tarvitse sen jälkeen tukea noin 300 miljoonalla eurolla muun Euroopan maataloutta, esimerkkinä vaan. Suomessa on muuten vaihdettu valuuttaa monesti ennenkin. Viimeksi 1999.

Tuomas Taivasaho

PS:lle pisteet europohdinnoista kyllä, mutta PS:n oma yhteenveto sen tuloksista on kyllä avuton floppi. Sen perusteella Persujen äänestäminen tuntuu jotenkin puolimielekkäältä.

Eurosta taloudellista iloa saavat vain Saksa, Luxemburg ja ehkä Hollanti, sekä tietysti oman valuutan maat. Euro kitkee devalvaatiot ja sakemannin hilavitkuttimet käyvät kaupaksi sakemannin lainaamilla euroilla. Takaisinmaksu on melkein taattu samassa rahassa.

Mitä kukin eurosta uskoo saavansa, sellainen projekti se on. Joillekin taloudellinen, toisille poliittinen, ja Suomi saa turvallisuuden tunnetta. Mikä projekti euro on Soinille?

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

5%.sta 19%.iin 4 vuodessa, ei kyllä kerro puolueuskollisuudesta ainakaan 50v ajalta.

Minusta Antti tuntuu, että sun simas on käyny pariviikkoa liian kauan, alkaa tekstis olla sen verran perusteetonta.

Ihan oikeasti Antti, meillä on ihan tarpeeks tekemistä demarein, vasemmistolaisten ja kokoomuslaisten saattamisessa oikealletielle.

Ja sun pyrkimykses hajoittaa Perussuomalaisia on tuhoontuomittu.
Älä aliarvioi meitä. Osataan kyllä ajatella.

A.A. Remes

Antti Pesonen, on suuri ero puolueuskollisuudella ja uskolla puolueeseen.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Meitä vain rakastetaan hyvät perussuomalaiset. Sitä se onkin.

http://timosoini.fi/

"Keskustelupalstat täyttyvät Perussuomalaisia koskevista kirjoituksista. Me puhumme politiikkaa ja kirjoittajat kirjoittavat Perussuomalaisista. Kiitän palsta- ja bittitilasta. Kyllä vankkurit liikkuvat, kun Perussuomalaiset vetävät ja vastustajat työntävät."

"Meidän Perussuomalaisten on oltava tyytyväisiä. Rakkaudesta se hevonenkin potkii ja rättinsä perään räkänokka itkee."

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Tässä Soini on taitava, tyhjän puhumisessa. Hänen yliopistopaperikin on tehty populismista, sen hän osaa. Voi kun tulisi vaan oikeaa asiaa edes joskus...

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Tässä Soini on taitava, tyhjän puhumisessa. Hänen yliopistopaperikin on tehty populismista, sen hän osaa. Voi kun tulisi vaan oikeaa asiaa edes joskus...

Käyttäjän MaritaMarttio kuva
Marita Marttio

Timo Soinia on alkanut vetää EU puoleensa. Miksi? Koska hän pelkää. Hän pelkää, että joutuisi lunastamaan lupauksensa ja kantamaan Suomessa vastuuta, hallitusvastuuta. Hän pelkää kuollakseen, että joutuu tekemään muutakin, kun sujauttelemaan sutkauksia. Eli tekemään kaikkea kansaa koskevia vaikeitakin päätöksiä ja kantamaan niistä vastuun.

Seppo Ilmari

Mielenkiintoinen ketju, josta puuttuu se äänestäjälle tärkein pointti, se PerusSuomalaisen puolueen tarjoama oikeudenmukaisuuteen perustuva ohjelma.
Toki euro-monopoliraha on syynä Suomen nykyiseen kurjuuteen ja tuotteittemme kilpailukyvyttömyytteen/nykyisenkin vientimme lähes nollakatteisuuteen.Ei hyvinvointia luoda laskuttamalla vaan voittoa tekemällä. Tämä tästä eurosta.

Sitten se pihvi, elikä oikeudenmukaisuus. Verotus ja sen painopisteen palauttaminen 80-luvun tasolle lopettaisi velanottomme ja veroja maksaisivat ne joilla sitä maksukykyä olisi.Pakkoruotsi on joillekin tympeä siirtomaaisännän jättämä tahra.
Pieni opetus bisneksestä. ...Yrittäminen perustuu ahneuteen..."minä olen kiinnostunut sinun rahoistasi" ja siihen tarvitsen tuotteen tai palvelun välikappaleeksi.
Kyllä ahne yrittäjä pärjää ilman valtiovallan "korruptiota/tukia/veroaleja". Kansalainen sitä vastoin ei.

Yritys ei äänestä, kansalainen kyllä. PSn Hakkarainen on Eduskunnassa yhtä tärkeä kuin Katainenkin. Mies ja ääni on se joka päätöksiin vaikuttaa.

Avaaja on loistava argumentoija vaan kun näitä eivät lue ns."kansan syvät rivit". He kuuntelevat Timo Soinia.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Seppo ilmari, "Avaaja on loistava argumentoija vaan kun näitä eivät lue ns."kansan syvät rivit". He kuuntelevat Timo Soinia."

Voihan sitä kirjoitella mitä mieleen tulee vaikka niille ei ole edes esitetty pitäviä perusteluja. Kun IPUn Pesonen esittää väitteen että PS-puolue ei halua eroon EU:sta eikä eurosta, niin se on kyllä aikamoisen paksua panettelua. Totuus kun on aivan toisenlainen. Pitääkö erovaatimusta tuoda joka päivä esille että IPUssakin oltaisiin tyytyväisiä? Sen sijaan IPUlla itsellään ei ole minkäänlaisia laskelmia eikä selviä esityksiä eromiskuvioista sekä miten ne käytännössä toteutettaisiin. Vanha sanonta pitää edelleenkin paikkansa "maltti on valttia". Ensin on järkeistettävä laskelmin ne kustannukset jotka veronmaksajille syntyvät eroamisen johdosta ja mikä tärkeintä on myös saatava aikaan päätös eroamisesta. Se onkin sitten jo suuremman pohdinnan tuotos. Siihen ei riitä IPUn yksipuolinen julistus että erotaan tuosta vaan. Ei, Asioita on käsiteltävä asiallisin ja lainmukaisin perustein.

Seppo Ilmari

Mr. Antti Pesonen on samalla tavoin oikeassa kuin mr. Timo Soinikin.

Kun liityimme euroon, niin Suomen vientiteollisuus takoi miljardivoittoja, mutta jotka hassattiin pois ostamalla ylihintaan USAn jo romukunnossa olevia paperitehtaita ja toki myöskin kilpailijoitaan Euroopassa. Tämän mahdollisti euron ja dollarin keskeinen valuuttasuhde n. 1:1 Ostokset on nyt ollut pakko ajaa alas koska valuuttojen suhde on 1 : 1,30. Kilpailukyky on menetetty. Syynä ei ole sana e u r o , vaan eurooppalainen "tarzanismi" jonka opin sai kokea Suomi 90-luvin lamana. Vahvan markan politiikalla (lue kilpailukyvyttömällä viennillä) tuhottiin Suomen perusrakenteet. Harri Holkeri jopa r e v a l v o i markan juuri ennen kuin tuli pakkorysäys.

Euroopan pelastaisi euron devalvoiminen..toinen vaihtoehto olisi se, että Suomi irrottautuisi pois eurosta.

Euroopan-Yhdysvallat oli haave jossa eurosta olisi tehty toinen maailmanvaluutta USAn dollarin rinnalle. Tätä ei USA hyväksynyt. Jättivät peijoonat meille "mustanpekan" käteen ja nyt Japnanikin vielä devalvoi Jeninsä kilpailukuntoon. Good bye euro...ellei sitä devalvoida..

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #165

Seppo ilmari, "Euroopan pelastaisi euron devalvoiminen..toinen vaihtoehto olisi se, että Suomi irrottautuisi pois eurosta."

Kyllä, eroaminen eurosta ja oman valuutan käyttöön ottamisella voitaisiin itse SP:n voimin tehdä omia ratkaisuja talouttamme silmällä pitäen. Euro on tuhoon tuomittu, sillä on lähdetty 'soitellen sotaan' ottamalla valuutta käyttöön niin erilaisia kulttuuria omaavissa maissa. Se ei voi yksinkertaisesti onnistua ja se on nyt nähty.

Olen samaa mieltä tuosta kirjoittamastasi USAn hyväksynnän puuttumisesta Euroopan omasta valuutasta. Aivan selvästi USA pystyy vaikuttamaan erilaisin toimin euroon ja sitä kautta eurooppalaisten maiden talouksiin. Näin ollen yksittäinen euro-maa ei voi itse tehdä valuuttapoliittisia sääntelyjä .

EKP ei tule devalvoimaan euroa vaan se pumppaa rahaa määrättömiä määriä kriisimaiden talouksiin lupaustensa mukaan. Jossain vaiheessa tulee pää vetävän käteen ja jää käteen vain todellakin 'mustapekka-kortti'.

Seppo Ilmari Vastaus kommenttiin #166

EKP voi devalvoida euron "pumppaamalla" lisää pelimerkkejä kentälle. Näin juuri valuutan arvoa heikennetään.

Olen usein pohtinut sitä, että jos kerran esim. kriisimaiden velkakirjoja EKP ostelee valtavilla summilla itselleen, niin silloin tulisi ostella samassa 2%n suhteessa myöskin Suomen velkoja pois. Kun velat joskun "annetaan anteeksi" niin Suomi olisi silloin vähävelkainen maa. EKP painaa rahaa josta Suomen osuus on n.2%.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #167

EKP:n toiminnassa on moitteelle sijansa. En myöskään ymmärrä sitä ettei myös Suomelle annettaisi suhteellinen osuus markkinoille pumpattavasta rahasta. Nythän EKP ostaa vain kriisimaiden velkakirjoja. Devalvointia tehdään siis kriisimaille pumpatulla rahaa ja näin vaikeutetaan Suomenkin taloutta. Väärää rahapolitiikkaa, jonka SP:n pääjohtaja Liikanen on hyväksymässä.

Tuomas Taivasaho Vastaus kommenttiin #167

Pelimerkkien pumppaamisella voisi tehdä muutakin kuin ostaa paperia. Jokaiselle oman EKP-osuutensa mukainen summa oikeisiin investointeihin tekisi hyvää koko euroalueelle. Pitää kyllä sanoa, ettei Kreikassa taida olla juurikaan kannattavia investointikohteita tätä nykyä, mutta maksakoon sitten velkojaan niissä maissä, jos muuta eivät keksi.

Seppo Ilmari Vastaus kommenttiin #166

Lisäyksenä:

Ei nämä kriisimaat olleet missään kriisissä (paitsi Kreikka valehtelullaan)kun euro otettiin siellä käyttöön. Suuret EU-maat Saksa ja Ranska houkuttelivat näitä maita investoimaan ja samalla myönsivät 100%n luotot näihin kohteisiin.Irlannin kohdalla sen tekivät britit. Tällä tavalla "myyden" Saksan ulkomaanvienti näyttää ylijäämiä.
Katsokaa esim. ydinvoimalaa...Areva (Ranska) ja sähköpuoli siitä Siemens (Saksa) 100%n rahoitus näistä maista/pankeista. SAman voi nähdä esim. metroradan laajentamisessa. Siemens (Saksa)

Kun tarjoaa korruptiomaiden poliitikoille halpaa rahaa ja täyttä rahoitusta, niin tokihan poliitikot haluavat näin varmistaa oman työpaikkansa jatkuvuuden ja rakennella "kansalle hyvinvointia" mutta velaksi.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #168

Tuohon Seppo Ilmarin kommenttiin (168.) liittyen suosittelu hyvästä kesälomalukemisesta. John Perkins: Confessions of an Economic Hit Man. Sieltähän tuo kuvio löytyy. Silloin vain oli käyttäjänä USA. Mutta osataan sitä ilmeisesti rapakon tälläkin puolella. (Siihen en ota kantaa, paljonko Euroopan nykytilanteessa on mukana rapakon takaisten vaikutusta. Tuollaiset analyysit jätän älymystölle ja hekin niissä usein astuvat miinaan.)

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #165

Miten euron devalvoiminen (tai devalvoituminen) auttaisi esimerkiksi Kreikkaa, joka kärsii pahasti myös siitä, että sen käyttämän valuutan vaihtokurssi Saksan käyttämään valuuttaan on 1:1?

Sama tietysti sitten Portugali vs. Saksa, Espanja vs. Saksa, Italia vs. Saksa, Ranska vs. Saksa ja vielä Suomi vs. Saksa?

Seppo Ilmari Vastaus kommenttiin #170

Tiedät tuon kysymättäkin. "tukanleikkuutalkoot" ovat tulossa halusit sitä taikka et. Ko maathan ovat kohta 100% velkaa EKPlle.

ps. tässä kai keskustellaan Suomen kohtalosta, eikö niin?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #174

Siinä oli myös vastinparina Saksa ja Suomi.

Seppo Ilmari Vastaus kommenttiin #178

"Vastaparina" on EU vastaan muut sekä meidän oma kilpailukyvytön vientimme ja sen palauttaminen kilpailukykyiseksi vastaan muu maailma.

Henri näpertelee nyt lillukanvarsilla (Suomen euromaiden vienti) kun pitäisi olla kilpailukykyinen globaaleilla markkinoilla. SAksa osaa hoitaa itsensä, hulehditaan me vain itsestämme, jooko?

Arvo Kuusela Vastaus kommenttiin #170

"Miten euron devalvoiminen (tai devalvoituminen) auttaisi esimerkiksi Kreikkaa, joka kärsii pahasti myös siitä, että sen käyttämän valuutan vaihtokurssi Saksan käyttämään valuuttaan on 1:1?"

Euron devalvoituminen auttaa tietenkin Kreikka, ihan suoraan, koska Kreikan kaupasta osa varmaankin suuntautuu euromaiden ulkopulelle ja myös paljon turisteja tulee muualta, Kiinasta, Japanista, Venäjältä ja myös Amerikasta, Kanadasta, Austraaliasta. Kreikassa on koko nykymaailman kulttuuriperintö nähtävillä, ei pelkästään meidän Eurooppalaisten. Kreikan kulttuurimuistomerkit ja paikat kiinnostavat koko maailman kansalaisia.

Myös välillisesti Kreikka hyötyisi Euron devalvoitumisesta. Silloin nimittäin koko Euroopan talous, joka on kokonaisuudessaan kuralla, kohenisi ja se parantaisi mahdollisuuksia Euroopan sisäiseen kaupankäyntiin ja matkusteluun. Eurooppalaisilla olisi paremmat mahdollisuudet ostaa Kreikasta ja matkustaa Kreikkaan.

Mutta devalvaatio on myös Euroopan mittakaavassa kyseenalainen keino. Mitä hyötyä on devalvaatiokilpailusta Dollarin, Jenin, Ruplan ja muiden maailman valuuttojen kanssa? Kaikki ne tietävät miten devalvoidaan ja miten saadaan valuutan arvo laskuun.

Ulkoinen devalvaatio ei ole talouspolitiikassa suositeltava tapa ratkoa ongelmia, vaikka sitä yleisesti käytetään. Oikea tapa on sopivalla tavalla toteutettu sisäinen devalvaatio, joka pureutuu asian ytimeen eikä turhaan hyödytä sellaisia jotka eivät tätä devalvaatioetua tarvitse.

Kreikassa on sisäinen devalvaatio ilmeisesti vaikeuksista huolimatta toteutumassa ja se tulee johtamaan Kreikan talouden elpymiseen. Ehkä kamalia velkoja pitää vielä leikata, mutta oikea tie on tämä, ensin talouskuuri ja valtion talouden perusteellinen saneeraus, sitten vasta velkojen leikkaukset. Päinvastainen menettely olisi ollut hullun hommaa.

-----------------------

Hienoa että voin kommentoida Myllyniemen puheenvuoroja muiden blogeissa, koska hän on bannannut minut omasta blogistaan. Toivottavasti saan vielä jatkossakin kirjoitella tänne Antti Pesosen blogiin omia mielipiteitäni, tarvitsematta muuttaa niitä IPU- myönteisiksi.

Seppo Ilmari Vastaus kommenttiin #187

Ei ihme että sinut on bannattu ulos muualta.

Sisäinen devalvaatio tarkoittaisi seuraavaa (tuttu esimerkki) 200 000 asuntovelkasi pysyisi samana mutta palkkasi alenisi 30%. Mikä sitten nousisi? Kaikki tuontitavarat energiasta ja asumiskustannuksista lähtien..

ole hyvä vaan

........................... leikkaa tästä ..........................

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #187

Ruletissa pyörii SDP:n Aaltosen blogi. Käy hänen kanssaan välillä keskusteluja. Ainakin hänellä oli aivan samanlaiset näkemykset kuin minulla, joten voi olla, että saatat tuntea mahdollisuuden kommentoida minunkin blogia. :D

Arvo Kuusela Vastaus kommenttiin #170
Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Sirpa, vähän jäitä hattuun ja luepa Antti Pesosen kirjoitus ja varsinkin hänen kommenttinsa uudelleen ajatuksen kanssa ja ilman siilipuollustukseen vetäytymistä. Tiedän sinun olevan viisaan ja harkitsevaisen naisen. Huomaat kyllä, että Antti yrittää nyt vain saada Perussuomalaiset huomaamaan sen salakuopan, johon ovat lankeamassa. Nimittäin ilman selkeää kannanottoa siihen, mitä puolue pitää toivottavana päämääränä euron ja EU:n suhteen, voi melkoinen osa äänestäjistä kaikota ja mahdollisesti aivan turhaan jos useiden perussuomalaisten todistusta on uskominen. Jos esim. nuo Antin tuolla kommentissa 119 antamat linkit kertovat vain median tarkoitushakuisesta uutisoinneista (ja tämähän on mielestäni täysin mahdollista), ne ovat kuitenkin se mitä suurin osa kanssa on asiasta lukenut ja siksi niihin olisi hyvin selkeästi vastattava. Nyt tämä Perussuomalaisten linja on ollut lähinnä tuo Paavo Väyryseltä lainattu:"En ole puolesta, enkä vastaan, vaan pikemminkin aivan päinvastoin." Ja sitten vielä ihmetellään, kun ihmiset kummissaan kyselevät, mikä on perussuomalaisten linja.

Antti on nyt tuonut esiin näkökulmia, mielestäni hyvin sopuisasti, joita perussuomalaisten kannattaisi aivan tosissaan miettiä keskuudessaan. Jos nyt otsikko olikin hiukan provosoiva, se ainakin toimi -keskustelua syntyi.

Eli: pois poteroista, isänmaanystävillä ei ole nyt varaa riidellä keskenään.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #171

Kristiina, pidän IPUn kannanottoja ensinnäkin eduskunnan ainoaa euro- ja EU-vastaista puoluetta kohti tehtynä mollauksena, jatkuvaa sellaista, mauttomana sekä asiattomana. Asiallisuutta arvostan yli kaiken. Nämä IPUn taholta tulleet kannanotot eivät pidä sisällään mitään relevanttia sen paremmin euron kuin EU:n eroamisestakaan. IPU ei ole esittänyt laskelmia mitä eroaminen tulee veronmaksajillemme maksamaan eikä sitä mitkä ovat IPUn keinot saada eroaminen aikaan laillisin keinoin. Pelkkä huulen heitto ei ole relevanttia toimintaa. Tämä nyt vaan on mielestäni sellainen suuri asia jota tulee lähestyä asiallisin perustein.

En ole hyväksynyt alunperinkään EU:hun ja euroon liittymistä, mutta en kyllä hyväksy tällaista IPUn taholta tulevaa louskuttamistakaan. Joku järki ja järjestys asioiden hoidossa pitää olla, eikä se ainakaan parane sillä että heitetään syyttelyä yhtä puoluetta kohtaan, joka kuitenkin on se ainoa eduskunnassa oleva puolue joka tosiasiassa pohtii syvällisesti näitä eroon liittyviä kysymyksiä.

Edit; Mitä sitten tulee viittaamaasi kommenttiin 119, niin eipä nuo linkit eri medioiden lähteisiin vetoaminen juurikaan ole sitä aitoa asioiden esille tuontia. Tiedetään medioiden väritteiset kirjoitukset. Oikea tiedon lähde on kyllä aina puolueella itsellään.

Kun lähdetään etsimään vastauksia PS-puolueen (tai jonkun muun puolueen) ohjelmakysymyksiä EU:hun ja euroon liittyen on paras lähde luonnollisesti puolueohjelma, jonka hain luettavaksi. Tarkemmin ohjelman kohta 7.1.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Oletko Sirpa lukenut Antin viestin nr 119 ja minun nr 228? Tutustu, jos totuutta kaipaat. Eroaminen EU:sta on todellakin varsin helppoa, sillä menettelystä on pykälät EU:n perussopimuksessa. Vaikka kaikista yksityiskohdista ei olisi päästy erottaessa yksimielisyyteenkään (vaikka, että milloin sen Rehnin kausi päättyy), niin ero astuu kuitenkin voimaan viimeistään kahden vuoden kuluttua. Olen siis löytänyt EU:sta yhden hyvän asian: Siitä on varsin helppo erota.

Seppo Ilmari

.
Eurolla on vain väärä ulkoinen arvo.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Henri, linkitys ei ainakaan minulla auennut.

Seppo Ilmari

sinä se poika vaan jauhat tuosta saksastasi.Juurihan kerroin kuinka Saksa rokottaa muita (myy ja lainottaa kohteet).Teettää osat EUn ulkopuolella ja kasaa ne Saksassa made in germany...se on sitä laatua (ja katetta)

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #184

Ihan siitä syystä, ettei Saksan kanssa samassa kurssissa täällä pärjää kukaan.

Seppo Ilmari Vastaus kommenttiin #240

Saksan metalliteollisuudelle ei pärjää euroopassa kukaan oli se raha sitten kruunu,euro tai markka.
Suomi painii täysin eri sarjassa. Siinä sarjassa Suomen tulisi olla kilpailukykyinen missä Saksalla ei ole tietotaitoa eikä halua kehittyä.

Petri Rautiainen

Islanti on sanoutunut irti EU:sta. Siitäköhän se lähtee?

Islanti ei hyväksynyt EU-direktiivejä, koska se olisi vienyt siltä koko elinkeinon harjoittamisen, kalastamisen.

Kysessä on pieni 200000 asukkaan saarivaltio. Pienvaltioille EU on tuhoisa.

http://www.icenews.is/2013/06/24/iceland-opts-out-...

Seppo Ilmari

Työssäkäyvien ostovoima alenee yli prosentilla..

Inflaatio on kovassa vedossa....voi voi...vientimmekin on romahtanut...

Päät ovat pensaassa ja sieltä kuuulu ääni: "odotamme nyt dynaamisia vaikutuksia"

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Näillä sivuilla voi olla myös piilopalkollisia ja vääriä identiteettejä, joten kovin vakavasti ei aina ilmeisestikään kannattaisi näitä kommentteja ottaa.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Mauri Nygård, tämähän mahdollisuus on kyllä tiedossa, mutta täytynee kyllä sitten ihmetellä, kuka on niin arvostelukyvytön, että on valmis heidät palkkalistoillen ottamaan. Melko lailla tyhjästä joutuvat ainakin maksamaan.

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

Tarvitseeko Suomen eduskunta vielä yhden porvaripuolueen lisää eli Itsenäisyyspuolueen?

Ei tarvitse. Nykyisistäkin tulisi päästä eroon, sillä niin pahaa jälkeä ovat Suomessa ja kansalaisten elämiin saaneet aikaan.

Eduskuntajärjestelmämme on vanhentunut ja demokratian irvikuva enää. Suomi on kaukana todellisesta demokratiasta.

Kova himo, kiima ja hinku päästä sisälle eduskuntaan kuitenkin vain jatkuu.

Mitä nämä pyrkyrit aikovat siellä tehdä toisin kuin muut ovat ennen tehneet? Eivät mitään. Oma vallan- ja kunnianhimo sekä helppo raha heitä sinne vetää.

Maan ja kansalaisten asioiden paremmalle tolalle saanti ei heitä todellisuudessa kiinnosta tippaakaan.

Käyttäjän anttipesonen kuva
Antti Pesonen

Kommentoija ei näköjään ole lukenut IPU:n tavoiteohjelmaa.
Suosittelen http://ipu.fi/tietoja-2/toinen-sivu/ipun-tavoiteoh...

IPU:ssa tuskin on vielä juurikaan pyrkyreitä. Ainakaan sellaisia on kohtuutonta nimitellä pyrkyreiksi, jotka ovat jo vuosikymmeniä tehneet korvauksetta töitä yhteiskunnallisen suunnanmuutoksen puolesta.

Seppo Ilmari

Antti, teet hienoa työtä mutta maan hiljaiset eivät "jytkyjä" rakentele.

Kuten tiedät, niin PS olisi jo kuopattu puolue Raimo Wistbackan jäätyä pois eduskunnasta.Timo Soini yritti sisään useammankin kerran vaan ei onnistunut.

Sitten esiin marssi Tony Halme...kiersi kaikki " alan mestat", sai laitapuolen kulkijatkin liikkeelle ja ovet eduskuntaan olivat jatkossa sepposen selällä. Tästä työstä Timo on hyvin kiitollinen tälle bodarihörhölle.

Maailma on tällainen. Vallankumous syö tekijänsä.

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

Onko Itsenäisyyspuolue porvaripuolue vai ei?

Viime eduskuntavaalien aikaan sain medioista sen käsityksen, että Itsenäisyyspuolue on arvoiltaan hyvinkin porvarillinen ja sijaitsee reilusti oikealla puoluekartalla.

Pyrkyri-termi sopii käytettäväksi useimman puolueen yhteyteen. En tarkoittanut kohdistaa sitä erityisesti Itsenäisyyspuolueeseen.

“Suomalaisten luottamus poliitikkoihin on vähentynyt aiempiin tutkimuksiin verrattuna. Poliitikkoihin sanoo luottavansa enää 8 prosenttia suomalaisista (luottaa suuressa määrin tai melko paljon), kun vielä kaksi vuotta sitten politiikan ammattilaisiin luotti 10 prosenttia vastaajista ja kymmenen vuotta sitten 13 prosenttia vastaajista.” (25.7.2012)

http://www.rd.fi/luottamus-ammattien-edustajiin

Käyttäjän anttipesonen kuva
Antti Pesonen Vastaus kommenttiin #322

"Viime eduskuntavaalien aikaan sain medioista sen käsityksen, että Itsenäisyyspuolue on arvoiltaan hyvinkin porvarillinen ja sijaitsee reilusti oikealla puoluekartalla."
-Käsitys on väärä. Toki mediasta saa paljon vääriä käsityksiä.
IPU on oikeisto-vasemmisto - jaon yläpuolella, mutta jos se väkisin halutaan tuohon jakoon sijoittaa, niin silloin IPU on keskustassa.

Todellinen jakolinja puolueiden välillä menee ihan muualla kuin vasemmisto-oikeisto -jaossa. Suhtautuminen ns. globalisaatioon ja vaikkapa EU-jäsenyyteen on ajankohtaisempi jako.

Luottamus puolueisiin ja politiikkaan on tosiaan romahtanut.
Siksikin tarvitaan uusia tekijöitä ja ideoita.

Arvo Kuusela Vastaus kommenttiin #324

"Todellinen jakolinja puolueiden välillä menee ihan muualla kuin vasemmisto-oikeisto -jaossa. Suhtautuminen ns. globalisaatioon ja vaikkapa EU-jäsenyyteen on ajankohtaisempi jako."

OK, näin voi olla.

Mutta koska vasemmisto-oikeisto jako yhä kiinnostaa ihmisiä, niin miten IPU suhtautuu niihin kysymyksiin jotka perinteisesti herättävät ristiriitoja perinteisten oikeisto ja vasemmistopuolueiden välillä, vai pysyykö IPU viisaasti hiljaa niistä asioista?

Toki varsinaisia perinteisiä vasemmistopuolueita Suomessa on tällä hetkellä vain yksi, vasemmistoliitto ja perinteisiä oikeistopuolueita ei yhtään, koska kokoomus ei ole sellainen tänä päivänä. Demaritkaan eivät ole mielestäni vasemmistopuolue vaikka kannattajakunnassa on edelleen paljon perinteistä vasemmistolaista ajattelua.

Näen kyllä perussuomalaisuudessa paljon sellaisia piirteitä jotka aiemmin kuuluivat perinteisille oikeistopuolueille, silloin kun niitä vielä oli olemassa, mutta persut on omaksunut myös perinteisen vasemmistolaisuuden vanhaa retoriikkaa, joten siitä ei saa selvää, se on siis vain populistinen.

Miten on siis IPU:n laita? Onhan itsenäisyyden korostaminen vanha oikeistolainen perinne. Löytyykö vanhasta vasemmistolaisuudesta jotain minkä IPU olisi omaksunut itselleen?

.

Käyttäjän anttipesonen kuva
Antti Pesonen Vastaus kommenttiin #325

Ihan hyviä kysymyksiä. Kiitos.
Vierastan itse oikeisto- ja vasemmisto-jakoa myös siksi, että siihen tuijottaminen - ja varsinkin jonkin leiman lyöminen uuteen yrittäjään - voi estää itse asioista keskustelun.
Ja oleellistahan on mihin pyritään ja mitä päätetään, eikä se, minkäväristen tunnusten alla politiikkaa tehdään.

Jätän mielelläni jokaisen itsensä arvioitavaksi IPU:n tavoitteet.

Kysymykseen:
"Miten on siis IPU:n laita? Onhan itsenäisyyden korostaminen vanha oikeistolainen perinne. Löytyykö vanhasta vasemmistolaisuudesta jotain minkä IPU olisi omaksunut itselleen?"
on helppo vastata, että on.

Itsenäisyyden korostaminen voi olla vanha oikeistolainen perinne, mutta Kokoomuksen, Keskustan ja SDP:n johdolla on Suomen valtiollisesta itsenäisyydestä luovuttu. Käsitteiden mädättäminen on yksi oleellinen osa politiikan rappiota.

Tässä alla on Itsenäisyyspuolueen tavoiteohjelma.

Itsenäisyyspuolueen tavoiteohjelma

Kaikkien pärjääminen harvoja hyödyttävän kilpailun edelle
Oikeudenmukainen ja turvallinen yhteiskunta, jossa ihmiset voivat hyvin, voidaan rakentaa aidon kansanvallan ja valtiollisen itsenäisyyden perustalle. Itsenäinen, EU:sta eronnut Suomi voi tehdä aitoa kansainvälistä yhteistyötä paremmin kuin nykyinen alistettu EU-Suomi. Suomen oikea turvallisuusratkaisu on puolueettomuuspolitiikka sekä pysyminen erossa Natosta ja EU:n sotilasliittokehityksestä. Talous ja markkinat on alistettava palvelemaan ihmistä. On pyrittävä löytämään tasapaino ihmisen tarpeiden ja luonnon kestokyvyn välille.

1.Erotaan EU:sta ja eurosta, sillä Suomi pärjää paremmin itsenäisenä maana EU:n ulkopuolella

Oma päätösvalta tarvitaan hyvinvoinnin ja aidon kansanvallan perustaksi. Siksi suurten EU-maiden ja suuryritysten johtamasta EU:sta on erottava. EU-jäsenyys ei ole tuonut Suomelle mitään sellaista hyvää, mitä emme olisi saaneet tai saisi EU:n ulkopuolella.
Kun eroamme EU:sta, niin emme putoa tyhjän päälle, sillä meillä on voimassa oleva talousaluesopimus (Eta) EU:n kanssa.

2. Näennäisdemokratiasta kansalaisten valtioon – sitovat kansanäänestykset käyttöön

Itsenäisyyspuolue haluaa, että Suomesta tehdään nykyisen näennäisdemokratian sijasta todellinen demokratia, kansalaisyhteiskunta, jossa ihmiset ovat vaikutusvaltaisia päättäjiä eivätkä hallitsemisen kohteita. Kansalaisyhteiskunnassa ei pidä hyväksyä, että rahalla voi ostaa ääniä ja vaikutusvaltaa.

Korruption torjumiseksi puolueiden ja ehdokkaiden varainhankintaa on muutettava. Vain yksityishenkilöillä tulee olla oikeus lahjoittaa rahaa poliittiseen toimintaan ja vain 1 000 euroa vuodessa. Myös poliitikkojen omaa rahankäyttöä vaaleissa on rajoitettava.

Kuntien ja valtion on otettava käyttöön sitovat kansanäänestykset.
Demokratian edellytys on avoin julkinen keskustelu ja tiedonvälitys, vuoropuhelu ihmisten välillä. Jokaisella kansalaisella, päättäjällä ja medialla on oma vastuunsa yhteiskunnasta ja sen kehityksestä. Uusia aatteita edustavia puolueita ei pidä eristää tärkeimmän poliittisen keskustelun ulkopuolelle ja julkinen TV ja radio eli YLE tulee kustantaa verovaroin.

Kansanvaltaa voidaan turvata myös siten, että maahan perustetaan poliitikoista riippumaton perustuslakituomioistuin.

3. Nato-jäsenyys on torjuttava

Sotilaallinen liittoutuminen ja sodankäynti ulkomailla on tuhoisaa ja haitallista Suomelle. Emme tarvitse vihollisia emmekä terroristien houkuttelua kimppuumme. Suomen turva on Sveitsin-mallisessa puolueettomuuspolitiikassa erossa Natosta ja EU:n sotilasliittokehityksestä. Suomalaisia sotilaita ei tarvita Afganistanissa.

Suomen armeija on pidettävä varusmiesarmeijana. Puolueeton, EU:sta irtautunut Suomi voi luoda hyvät suhteet kaikkiin maihin sekä toimia välittäjänä ja sovittelijana maailman kriiseissä.

4. Rahan hallinta kuuluu valtiolle

Rahan ei pidä olla yksityisten pankkien luomaa velkaa vaan valtion tulee luoda itse rahansa. Pankeilta tulee poistaa oikeus velan luomiseen tyhjästä.

Rahan luomista pitää valvoa ja kiertävää rahamäärää säädellä verottamalla. Valtion ei siis tule painaa rahaa loputtomiin.
Valtion luomalla rahalla voidaan maksaa kansalaiset tekemään töitä valikoiduille aloille. Näitä ovat esim. terveyden- ja vanhustenhoito, koulutus, poliisi, armeija, palokunnat, posti sekä rautatiet ja muut liikenneväylät.

Pankkeja ei tarvitse kansallistaa, mutta niiden toiminta tulee järkiperäistää. Näin valtion ei enää tarvitse pelastaa pankkeja.
Suomi ei tarvitse ulkomaista velkaa, kun sillä on oma raha, keskuspankki ja päätösvalta.

Suomen ei pidä eikä tarvitse eristäytyä muusta maailmasta, vaikka nykyinen lähes täydellisen vapaa kaupankäynti maapallolla ei ole maamme etujen mukaista. Täydelliselle vapaakaupalle ja maailmanlaajuiselle keinottelulle ei ole olemassa edes teoreettista perustetta, sillä ns. “suhteellinen etu” kaupankäynnissä ei mm. pääomien vapaan liikkumisen vuoksi nykyisin toimi. Toimii keskittävä “absoluuttinen etu”. Keinottelun vähentämiseksi pitää toteuttaa valuutansiirtovero eli ns. Tobinin vero ja veroparatiisien hyväksikäyttö pitää kieltää. Pääomien siirtelyn ja kaupan täydellisestä vapaudesta hyötyvät vain harvat.

5. Työttömyyteen ja alueelliseen eriarvoisuuteen on vastattava tosissaan

Työttömyyden helpottamiseksi tavoitteeksi on otettava elinaikaisen työajan lyhentäminen. Se voidaan toteuttaa esimerkiksi siirtymällä nelipäiväiseen työviikkoon.

Työllistämistä vaikeuttaa ja koneellistamista edistää nykyisin, että ns. työn sivukulut peritään palkkasumman perusteella. Tämän tilalle on kehitettävä järjestelmä, jossa työn sivukulut korvataan toiminnan jalostusarvon perusteella perittävällä maksulla, ikään kuin korvamerkityllä arvonlisäverolla.

Yritystoiminnan aloittamista ja pienyrittäjiä on autettava nostamalla arvonlisäverovelvollisuuden alaraja 100 000 euron liikevaihtoon.
Julkisen vallan eli valtion ja kuntien on huolehdittava työllistämistukijärjestelmän avulla siitä, että kaikki työttömät ja myös nuoret saavat työtä.

6. Peruspalvelut on turvattava kaikille koko maassa

Peruspalveluita lamauttava kriisi on korjattavissa hallituksen ja eduskunnan päätöksillä. Esimerkiksi kuntien valtionosuuksia on korotettava ja varat on otettava perumalla veronalennuksia hyvätuloisilta.
EU ajaa peruspalveluiden yksityistämistä, amerikkalaista mallia, mutta Itsenäisyyspuolueen mielestä Suomen oma järjestelmä on ollut parempi ja tasapuolisempi.

7. Perustulo käyttöön, verotus ja tulonjako oikeudenmukaisemmaksi

On luotava perustulojärjestelmä, joka rohkaisee toimeliaisuuteen ja turvaa kohtuullisen toimeentulon kaikissa elämäntilanteissa.

Alle 1 000 euron kuukausitulot on tehtävä verovapaiksi. Pääomatuloja ja ansiotuloja on verotettava samalla tavalla progressiivisesti. Eläkekatto on toteutettava.

Kenenkään käteen jäävän tulon ei tarvitse olla yli 10-kertainen pienimpään tuloon verrattuna. Tulojen kohtuullistaminen voidaan toteuttaa verotuksen avulla

8. Maahanmuuttoon oikeutta ja kohtuutta

Maahanmuuttoon liittyviä ongelmia ei pidä vähätellä eikä liioitella.
Täysin vapaa maahanmuutto sekä siihen liittyvä palkkojen ja työehtojen polkeminen hyödyttävät vain harvoja. Työperäiseen maahanmuuttoon on sovellettava kiintiöitä.

Jokaisella valtiolla itsellään tulee olla ensisijainen vastuu omista kansalaisistaan. Laaja maastamuutto tuhoaa yhteiskuntien tulevaisuutta, jos nuoret ja koulutetut muuttavat pois.

Moraalinen velvollisuutemme on osallistua kansainväliseen yhteistyöhön kehitysmaissa vallitsevan köyhyyden ja hädän poistamiseksi ja pakolaisongelman ratkaisemiseksi.

Kaikkia ei voida auttaa omassa maassaan tai lähialueellakaan, minkä vuoksi maahamme on myös vastaanotettava kohtuullinen määrä hätääkärsiviä ns. kiintiöpakolaisina.

Maahanmuuttajien sopeutumisen helpottamiseksi ja syrjäytymisen estämiseksi heille on järjestettävä riittävästi suomen kielen ja suomalaisen tapa- ja muun kulttuurin opetusta.

9. On siirryttävä kotimaiseen uusiutuvaan energiaan

Ydinvoiman rakentamisesta on luovuttava. Suunnitteilla olevien ydinvoimaloiden rakennusluvat on alistettava kansanäänestykseen.

Kotimaisiin uusiutuviin energialähteisiin perustuva energiantuotanto on maamme kokonaisedun mukaista ja parasta turvallisuuden, työllisyyden, omavaraisuuden, huoltovarmuuden, ympäristön ja myös talouden kannalta.

10. Puhdas kotimainen ruoka on perusoikeus

EU-jäsenyyden ulkopuolella voidaan turvata kotimaisen ruoan tuotanto, voidaan torjua geenimuunnellun ruoan tuleminen Suomeen ja voidaan vaatia ruokaan alkuperämerkinnät.

Itsenäisellä maatalouspolitiikalla on turvattava perheviljelmiin perustuva maatalous, lähiruuan saatavuus, maamme nykyistä parempi ruokaomavaraisuus ja huoltovarmuus sekä ruoan kohtuullinen hinta.

11. Tavoitteeksi tasapaino ihmisen ja luonnon välillä

Kokonaistuotanto, BKT ei mittaa hyvinvointia. Hyvinvoinnin mittaamisessa on otettava huomioon esim. tulonjako, ympäristön tila ja se, tyydyttyvätkö kaikkien ihmisten perustarpeet.

Keskeiseksi tavoitteeksi on otettava aidon kehityksen mittarin (GPI:n) tai vastaavan indeksin ottaminen päätöksenteon työkaluksi, tavoitteena ihmisten perustarpeiden tyydyttäminen sekä tasapaino ihmisen tarpeiden ja luonnon kestokyvyn välillä. Tasapainolle ja kestokyvylle rakentuva talous koituu kansalaisten, koko ihmiskunnan ja luonnon hyväksi.

www.ipu.fi

Arvo Kuusela Vastaus kommenttiin #326

Kiitos vastauksesta.

Ei tuossa tosiaankaan löydy mitään erityisen perus- vasemmistolaista ajattelua. Sitä pidän vastauksena kysymykseeni.

Kuten sanoit, IPU ei ole ainakaan vasemmistopuolue, eikä sitä voi oikein oikeistoonkaan liittää, pelkästään tuon itsenäisyysjatuksen takia.

On ihan hyvä että EU:sta eroon haluaville kansalaisille on selkeä vaihtoehto olemassa. Itse en ole sitä mieltä että pitäisi erota, mutta minusta ihmisillä on oikeus äänestää sellaisen vaihtoehdon puolesta ja IPU näyttäisi tällä hetkellä ainoalta vaikutuskanavalta siihen suuntaan.

Mitä muihin kohtiin tulee, niin olen osaan samaa mieltä ja osaan eri mieltä.

Kohdat 3, 5, 6, 8, 10 ja 11 miellyttävät minua, muista olen sitten vähän eri mieltä.

Mutta ei minusta oikein saa mihinkään muuhunkaan puolueeseen sopivaa kansalaista, olen liian jästi- ja jääräpäinen omissa mielipiteissäni, kuten eräskin minut blogistaan mielipiteitteni takia bannannut voi todistaa. :)

-----------
Muuten, nythän mä sen vasta hokasin. Se valtion raha-asioista huolehtimisen vaatimus on kyllä vähäsen vanhaa vasemmistolaisuutta mukaileva kohta.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #327

Eikös sitten vasemmisto ole korostanut kansanvaltaa, kuten IPU tekee? Tai perustulo? -No tottahan se on, että lähes jokaisessa suomalaisessa elää pieni demari - paitsi tämän päivän demareissa.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Päivi Ruipon kommenttiin vastauksena viittaa yllä olevaan kommenttiini 242.

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

"Näillä sivuilla voi olla myös piilopalkollisia ja vääriä identiteettejä, joten kovin vakavasti ei aina ilmeisestikään kannattaisi näitä kommentteja ottaa."

En ole piilopalkollinen, eikä minulla ole väärennettyä identiteettiä.

Kerroin mielipiteeni joistakin asioista.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Siellähn ?tuntuu olevan ihan kovaa tietoa!!! Mistä olet nämä tuntemukset saanut?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Suomen valuutta epäilemättä voitaisiin tarvittaessa vaihtaa eduskunnan enemmistöpäätökselläkin.

Suomen jäsenyys Euroopan unionissa mainitaan kuitenkin perustuslaissa. Perustuslainmuutokseen kuului monia asioita. Se käsiteltiin perustuslain säätämisjärjestyksessä. Koko vuosikausien prosessi löytyy täältä:

http://lib.eduskunta.fi/Resource.phx/kirjasto/edus...

Edellinen eduskunta jätti hyväksytyt muutokset lepäämään äänin 144-26 ja nykyinen eduskunta hyväksyi ne lopullisesti äänin 118-40. Asiassa ei ole mitään epäselvää.

Jos Suomen halutaan eroavan Euroopan unionista, perustuslaki on muutettava perustuslain säätämisjärjestyksessä, käytännössä kahdessa eduskunnassa siten, että muutos hyväksytään lopullisesti kahden kolmasosan enemmistöllä. Tällaisesta on innokkaan oppositiomiehen aika turvallista haaveilla. Ei tapahdu.

Petri Rautiainen

Suomen EU-jäsenyyden hyväksyminen ja perustuslain muutos ovat valtiopetoksia, jotka eivät vanhene koskaan. Samalle listalle kuuluu Suomen valuutan muuttaminen markasta euroksi.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Totta. Ja eroamisjuridiikasta päättää perustuslakivaliokunta yksinkertaisella enemmistöllä. Se päätös on politiikkaa ja hyvin vähän juridiikkaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Sanoo Rautiainen, joka luulee Islannin kuuluvan Euroopan unioniin.

Petri Rautiainen Vastaus kommenttiin #286

Islanti haki EU-jäsenyyttä, mutta ei hyväksynyt EU:n määräämiä ehtoja ja direktiivejä, joten jäsenyyshake kariutui siihen, koska se olisi vienyt maalta elinkeinon harjoituksen. Tuli virheellinen käsitys, kun lähde oli englannin kielinen. Tämä ehkä korjasi sen virheen.

Suomen perustuslaillisia virheitä ja petoksia se ei kuitenkaan muuta millään tavalla. Ne ovat ja pysyvät.

Petri Rautiainen Vastaus kommenttiin #286

Seuraavan linkin takaa löytyy valtiopetokseen liittyvää asiaa ja niistä vakavimmat on punaisella tekstillä.

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.fi/2013/02/v...

Käyttäjän PetriLariSalo kuva
Petri Salo

Herkullinen ja ajankohtainen aihe. Kiitokset sen esille nostosta Pesosen Antille ja kommentoijille erilaisista näkökulmista aiheeseen.

En tiedä muistaako kovin moni perustuslain "uudistamista", joka saatettiin voimaan 10/2011. Sen todellisista vaikutuksista ei olla käsittääkseni vieläkään saatu aikaiseksi julkista keskustelua.

Kuin ei onnistunut julkinen keskustelu myöskään eduskuntavaalien 2007 ja 2011 välisenä aikana. Perussuomalaiset äänestivät tietojeni mukaan molemmissa äänestyksissä perustuslain "uudistamista" vastaan.

Vasemmistoliitto käänsi toiseen äänestykseen housunsa ja takkinsa.

Oppositiopuolue keskusta äänesti hallituksen esityksen ja perustuslain "uudistuksen" puolesta, muttei ole käsittääkseni vielä tänä päivänäkään kertonut kannattajilleen "uudistuksen" todellisia vaikutuksia. Kuten ei ole tehnyt myöskään vasemmistoliitto.

Itse ihmettelin ja ihmettelen edelleen, etteivät perussuomalaiset tuoneet tahikka saaneet, tästä alla olevasta linkkauksesta aukeavia asioita esiin voimallisesti ennen eduskuntavaaleja 2011?

No. Yhtä kaikki. Toivottavasti saamme nyt perussuomalaisilta selkeitä kannanottoja euroon ja Euroopan unioniin. Onhan taas kahdet vaalit tulossa. Eurovaalit 2014 ja eduskuntavaalit 2015.

Aurinko iloisesti keskuudessamme paistakoot ja Suomen sisäiset Berliinin muurit valaiskoot!

Ja niin kuin aina ennenkin. Olen mielelläni väärässä näiden asioiden suhteen.

← Harmaa hallinto EU:ssa ja Suomessa nojaa kovaan korporatismiin
Perustuslaki uudistettava kokonaan →

Joukkoistaminen toimii myös valtaeliitin parissa
Posted on lokakuu 23, 2011
by Suomi 2017 - Suomi 2.0

”Uudistettu” perustuslain versio HE 60/2010 (LJL 3/2011) hyväksyttiin eilen eduskunnassa äänin 118 -40.

Tarkempi katsaus äänestyksen tulokseen ja äänestäjien kommentteihin seuraavasta Uusi Suomi linkistä – Finis Finlandiae. Rip 1917-2011. Näin eduskunta äänesti perustuslain muutosesityksestä (linkki toiminnassa 22.10.2011 kello 18:37)

Tiedotusvälineiden uutispimento perustuslain 1§, 94§ ja 95§ koplauksen merkittävyyden suhteen piti melkein loppuun asti. Kun eduskunta äänesti asiasta kello 13 alkaneen täysistunnon alussa, niin verkkolehti Uusi Suomi julkaisi erittäin merkittävästä aiheesta uutisen kello 10.55.

Timo Soini toivottomassa tilanteessa: ”Käsittämätöntä nöyristelyä” - Julkaistu: 21.10.2011 10:55 (linkki toiminnassa 22.10.2011 kello 17:55)
http://suomi2017.wordpress.com/2011/10/23/joukkois...

* * * *

Päivitys 27.6.2013 kello 11:34

Nyt olisikin erittäin tärkeää saada tämän uutisten taaksen piiloutuva faktamateriaali julkiseen arviointiin.

Nythän tuon "uudistetun" perustuslain ansiosta Suomen hallitus/eduskunta voi luovuttaa yksinkertaisella ääntenenemmistöllä Suomen itsemäärämisoikeuden kannalta merkittävää toimivaltaa EU:lle. Kaikessa hiljaisuudessa ja ilman mitään kansanäänetyksiä taikka julkisia keskusteluja.

Jos vain pääministeri Kataisen tai valtiovarainministeri Urpilaisen pokka pitää...!

Yle Teksti-TV Sivu 161/1
TALOUS YLE TORSTAI 27.6.2013

- EU sopuun pankkikriisien säännöistä -

"EU:n valtiovarainministerit ovat päässeet sopuun yhteisistä säännöistä
tulevissa pankkikriiseissä. Sopu on askel kohti lopullista pankkiunionia.

Suomi on tyytyväinen sopuun, johon sisältyy sijoittajavastuu. Se tosin
rakentuu monimutkaiselle järjestelylle, jossa vastuun määrä riippuu pankin koosta ja sen varojen laadusta.

Nyt sovittu toimintatapa sisältää myös jonkin verran kansallista jouston mahdollisuutta.

Yhteiset pelisäännöt on tarkoitus ottaa käyttöön vuonna 2018."

...haiskahtaa helkkarin pelottavalta ja erittäin härksiltä, jos tuo kaikki menee läpi kesän keskellä ja kaikessa hiljaisuudessa.

Petri Rautiainen

Kopioin omasta blogistani pari kommenttia, jotka sopivat aiheeseen.
http://petrirautiainenpuheenvuorouusisuomifi.puhee...

OMA KOMMENTTINI:
EU ja euro tuntuivat hyvin kovalla kiireellä luoduilta ja sentakia jo niitä luodessa pystyi ennustamaan, etteivät ne tule pitemmän päälle toimimaan. Eu:sta tuntui ja tuu edelleen, että siitä puuttui jotakin.

Pitkällä aikavälillä ei voi olla muuta seurausta kuin hintakilpailukyvyn heikkeneminen. Tämä on näkynyt työttömyyden kasvuna, yritysten myyntinä ulkomaiseen omistukseen ja viennin supistumisena.

Täydellinen huijaus politikoilta. Luvattiin paljon, menetettiin ja ollaan mettämässä loppukin!

VELLU HEINON VASTAUS:
Tästä voit tutustua euron perustamisen "saloihin". Kertojana on yksi euron perustajista jolle lyötiin luu kurkkuun,kun alkoi ehdottelemaan dollarin reservistatuksen ylittämistä.

http://www.youtube.com/watch?v=_vw2-URCkNc

Olet tosiaan oikeassa,eurosta ja eu:sta puuttu jokin ja se on tiedossa mikä se on. Se on tuomittu häviämään,mutta sitä ei myönnetä.

Kimmo Leino

Suomen perustuslakia ei ole "muutettu" se on RAISKATTU moneen kertaan; ja viimeksi 2 Eduskunnan "siunauksella" :PL 118 § Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset ... Syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä valtakunnanoikeudessa.

Edes Uusi Suomi ei ole etusivullaan uskaltanut saattaa kansan pohditavaksi sitä miksi IHMISOIKEUSLOUKKAUKSET tulee Suomessa sallia "perustuslaissa" ?

Perustuslakituomioistuinta Suomeen ei saada koska niin monella päivänpolitiikassa mukanaolijalla EI ole puhtaat jauhot pussissa vaan Iltalehden alkuvuoden artikkelin "Miljardien rahavirrat puolueille" mukaan Suomessa todellista valtaa puoluejohdon kautta Suomessa pitävät vakuutusyhtiöt JATKUVALLA lahjonnalla !

Ja Eduskunta lahjoi takaisin ( laki 444/2012 ) ja VARASTI PK-yritttäjille kuuluvaa rahaa 1,3 - 3 MILJARDIA euroa "vakuutusyhtiöiden" tasesiin ( IL huhtikuu 2012 "Eduskunnassa muhii miljardikaappaus" ) ! Suomessa siis herrat tekevät itselleen suojalakeja; valtaa pitävät "vakuutusyhtiöt" ja Eduskunta VARASTAA !

Kaikkea edellämainittua "tarvittaan" jotta rakas ? euro saadaan pelastettua; onko se sen arvoista ?

Vanhukset mätänevät sänkyihin; nuoret ovat mielenterveys-"palvelu" jonoissa ja "Kansanedustajien" eläkkeisiin EI KOSKETA ! ( kansanedustajien eläkelaki on AINOANA jäänyt koskematta... ei eläkeleikkuria ) !

Suomessa euron "ihanuuden" takia pian 1 duunari joutuu elättämään 2 VIRKAMIESTÄ; jotka "tarvitaan" EU-direktiivejä noudattamaan ! Verottaja ottaa mistä saa .. aikapankit; kiinteistöveron veropahjan NOSTO 2013 - 2016 ja auto, polttoneste YMS- veroista ... kunhan ei EU-kansanedustajien TAX-free ostoksista ( saavat ostaa kaiken ilman ALV:ia ! ) Siis 12 - 25 % KANSAA halvemmalla ... kuka siis eurosta HYÖTYY !

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Jos Ipu ei pitäisi perussuomalaisia päävastustajanaan, he saattaisivat saada jopa vähän ääniä. Äänten kalasteluyritys perussuomalaisten kustannuksella on todella epärehellistä ja tyhmää. Poliittinen ajattelunne muistuttaa kuitenkin paljon perussuomalaisia - ne ovat vain parempia siinä. Ipu:n asenteella ei ansaita, eikä saada kannatusta. Politiikan tekoon kuuluu myös yhteistyöky.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Kyllähän se on nähtävissä saatujen äänten määristä, kuka on kalastellut kenenkin laarista. Siis koko persujen nousuhan on hankittu politiikalla, jota on luultu samaksi kuin IPUn politikka. Median ja Soinin yhteinen hämäys on ollut täydellistä.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

IPUlla ei ole mitään tai ketään päävastustajaa. IPUlla on vain ja ainoastaan yksi tavoite!
Palauttaa hyvinvointiyhteiskunta Suomen ksnsalaisille.

Tosiasioita kun ei voi kiistää (Pesosen argumentteja) niin ruvetaan narisemaan kuin vanha ovi siitä kuinka epäreilua on "hyökätä" ps:n kimppuun.

Tehdään yksi asia tässä heti selväksi. Perussuomalaisissa on paljon fiksua ja osaavaa kansaa, mutta kun se on se teräväin kärki jolta puuttuu selkäranka tehdä tarvittavia asioita. Mielummin pelataaan pelejä kuin tehdään tekoja Suomen kansan eteen.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Sirpa Abdallah antoi kommentissa 175 linkin perussuomalaisten puolueohjelmaan. Linkistä avautuikin suuri joukko ohjelmia, mutta sellaista, jossa olisi ollut mainittu kohta 7.1. en löytänyt. Voisitko Sirpa auttaa?

Löysin kyllä Vuoden 2011 eduskuntavaaliohjelmasta lauseen "Suomen valmistauduttava nykymuotoisen EMU:n ja EU:n hajoamiseen". Sama oli myös englanniksi.

Ei pidä odottaa tumput suorina muitten toimia, joita ei kenties tule koskaan, sillä ennemmin euroeliitti kaataa kansat kuin euron. Itse suomalaisten ja suomalaisten puolueitten pitää toimia. No yhteisvaluutta USAn kanssa on kyllä tavoitteena.

Vuoden 2009 eurovaaliohjelmassa luki: "Vasta tämän testin jälkeen kykenemme arvioimaan euroa, joka tähän asti on tuonut vakautta rahamarkkinoille".

PS siis mainosti euron vakautta tilanteessa, kun euron arvo oli juuri noussut yli 90 %. Se on hirmuinen palkankorotus, joten ei tässä tarvitse ihmetellä turismimaiden ongelmia. Sen jälkeen vakaa euro on devalvoitunut noin 20 %, mutta aivan liian korkealla se yhä on.

Löytyi sieltä (kai eurovaaliohjelmasta) yksi lause, joka on todellakin ns kriittinen: "...globaalissa maailmassa ei tarvita EU:ta kansoja yhteistyöhön keskenään pakottamaan."

Ei todellakaan tarvita, mutta sanomatta jäi, mitä sitten tarvitaan? Tarvitaan välitön ero näistä liitoista.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Sain tänään Jorma Jaakkolalta tietää, että hän on saanut uutta aineistoa Suomen ETA-sopimukseen liittyen. Sen mukaan myös ETA:an mentiin perutuslakia rikkoen. Siten, jos lailliseen menoon halutaan palata, niin myös ETA-sopimus on purettava. Sen jälkeen voidaan tehdä ETA-päätös laillisesti, tai voidaan soveltaa Sveitsin mallia ja neuvotella EU:n kanssa Suomelle räätälöidyt sopimukset. Jälkimmäistä olen pitänyt parhaimpana mallina joka tapauksessa, kuten kerroin tämänkin keskustelun kommentissa 104.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Mauri puhelinkeskustelusta!

Sinä olet tässä Antti Pesosen blogissa ollut Petri Rautiaisen ohella kaikkein lähinnä oikeata menettelytapaa EU:sta ja eurosta eroamiseksi.

Minulla todellakin on uutta tietoa Suomen perustuslain EY-mukauttamisesta.

Juuri Suomen perustuslain EY-mukauttamisen yksityiskohtien tietäminen on avain EU:sta irtaantumiseen.

Suomen sosiaalidemokraatit tekivät presidentti Koiviston ohjeistamana homman niin ovelalla tavalla, että se jäi kansanedustajiltakin huomaamatta.

Riittää, että perustuslakivaliokunta toteaa valtiopetoksen eli toteaa perustuslain laittoman muuttamisen tapahtuneen.

Valtiopetoksia tehtiin valtiohallinnon asiakirjoihin tallentuneina kaikkiaan seitsemän.

Ensimmäinen oli presidentti Koiviston pitämä valtiopäivien avajaispuhe helmikuussa 1992.

Toinen oli jäsenyyshakemuksen jättäminen varaslähtönä jo 27.2.1992.
Vastauksessaan Suomen jäsenyyshakemukseen komissio viittaa tähän päiväykseen.

Kolmas oli Esko Ahon puhe eduskunnassa 16.3.1992.

Puheessaan Aho sanoi Suomen hyväksyvän EY:n acquice'n ja finalite politique'n.
Puhe oli suunnattu eduskunnan sijasta Brysseliin.
Puhetta pidetään myös toisena jäsenyyshakemuksena, siitä on olemassa englanninkielinen versio.

Eduskunta ei äänestysnäytelmässä 18.3.1992 äänestänyt jäsenyyshakemuksesta, vaan hallituksen EY-toimintalinjasta.
Tyhjää äänestäneet 32 KE äänestivät vastaan!
Onko tämä demokratiaa?

Äänestys oli lumedemokratiaa eli edustuksellista demokratiaa myös siksi, että eduskunta laitettiin äänestämään Koiviston tahdon mukaisesti, sillä eihän eduskunta voi antaa äänestyksellä epäluottamusta presidentille, joka määräsi ulkopolitiikasta eli EY-jäsenyyshakemuksen jättämisestä.

Edustuksellinen demokratia sai siis alkunsa tapahtumasta, jossa Koivisto parlamentarisoi tahtonsa. Näin Koivisto parlamentarisoi myös valtiopetoksensa.

Kansanedustajat ei ymmärtäneet, mistä oli kysymys. Eivätkä tienneet, että oli kysymys demareiden käsikirjoittamasta äänestysnäytelmästä, eivätkä siitä, että hakemus oli jo jätetty.

On pakko lisätä vielä:
Ilmankos Anne Koski huomasi väitöskirjaa tehdessään, että "hakemusten" allekirjoittaminen ja Veli Sundbäckin suoritta hakemusten vieminen brysseliin oli teatraalista.
Hakemuksen vastaaottajat olivat hämmentyneitä, kun joutuivat mukaan näytelmään.

Neljäs oli Koiviston konklaavi 6.5.1992, jolloin Hallitusmuodon 2 §:stä tuli kuollut kirjain eli oikeuslaitos ei enää ollut riippumaton.

Olen saanut hiljattain selville, mistä konklaavissa oli kysymys. Oli kysymys EMU-ehtojen täyttämisestä.

Viides oli ETA-jäsenyyslain hyväksyminen syksyllä 1992.

ETA-jäsenyys merkitsi EY:n acquice'n eli sillä hetkellä voimassa olleen EY-säädöstön hyväksymistä.
Ulkopuolelle jäivät ainostaan maataloustuotteiden tuottajahintojen alentamatta jättäminen ja elintarvikkeiden suojatullin säilyttäminen.

Hallitusmuodon 1 ja 2 pykälistä tuli tuolloin kuolleet kirjaimet. Siis jo syksyllä 1992...

Kuudes oli presidentti Koiviston puhe lokakuussa 1992 Bryggen yliopiston foorumilla.
Puheessaan Koivisto vakuutti Suomen hyväksyvän EY:n acquice'n ja finalite politique'n.

Finalite politique tarkoittaa Maastrichtin sopimukseen kirjoitettuja päämääriä.

Seitsemäs oli Suomen markan hävittäminen Hallitusmuodosta ilman lakiesitystä marraskuussa 1994.

Markka saatiin hävitettyä ilman lakiesitystä, koska Suomi oli neuvotellut EMU-varauman, joka valehdeltiin eduskunnalle kesäkuussa 1994 ja perustuslakivaliokunnalle syyskuussa 1994.

--

Kaikki, mitä 1.1.1995 alkaen markan hävittämiseen on liittynyt, on ollut pelkkää näytelmää, tulevaisuuteen siirretyn ongelman ratkaisua.

--

Kuten edeltä käy ilmi, meidän on turha kritisoida ja vastustaa EU:ta.

Kritiikin kohde on Suomen korkea valtiojohto, joka teki valtiopetoksen.

Ilman sosiaalisessa mediassa käynnistettyä keskustelua, jossa vaaditaan valtiopetoksen selvittämistä, ei tapahdu mitään.

Suomalaisten on turha pelätä EU:sta sanktioita. Ei EU voi mitenkään rangaista Suomea, koska taustalla on valtiopetos.

Valtiopetos on siis rikos, jolla perustuslakia muutetaan laittomasti.

Valtiopetos on onneksemme rikos, joka ei vanhene.

Kotisivullani on tiivistelmäluonnos tulevasta selvityksestäni.
Valtiopäivät-kirjoja vuosilta 1990-1992 on selaamatta ja skannaamatta vielä kahdeksan n. 1000-sivuista kirjaa.

Tässä on sulateltavaa

http://koti.mbnet.fi/jorjaa/perustuslain_eu_mukaut...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Pyrkimyksen kumota edustuksellinen demokratia voisi joku tulkita valtiopetoksen valmisteluksi.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #328

Suomen eduskunta menetti valtansa tilapäiseksi poikkeuslaiksi tarkoitetulla säästölailla 17.1.1992.

Termi edustuksellinen demokratia otettiin käyttöön vasta perustuslain EY-sopeuttamisen jälkeen.

Termi edustuksellinen demokratia tarkoittaa länsimaista demokratiaa, joka on kaikkea muuta kuin Hallitusmuodon 1 ja 2 pykäliin vuonna 1919 kirjoitettua demokratiaa.

Euroopassa vaalit ovat listavaaleja. Puolueet keräävät ehdokkaat listalle, jossa ehdokkaat on asetettu haluttuun läpimenojärjestykseen.
Listan kärjestä menee läpi niin monta kuin puolueen saama äänimäärä edellyttää.
Tuollainen demokratia ei ole todellista demokratiaa, vaan edustuksellista demokratiaa.

Sama edustuksellinen länsimainen demokratia rantautui Suomeen lopullisesti 10.12.1993 hyväksytyllä lailla, jossa eduskunnan suuresta valiokunnasta ja ulkoasiainvaliokunnasta tuli EY:ssä valmisteltavien säädösten keskustelukerho.
Tällöin puhemiehen pykälään (VJ 54) lisättiin kohdat a, b ja c, joilla EY-säädökset tuodaan ilman eduskunnan täysistuntoa Suomea velvoittaviksi.

Suomen vaalijärjestelmä ei muuttunut, joten kansalaiset eivät huomanneet mitään muutosta.

Eivätkä huomanneet, että ETA-jäsenyys teki VJ 54 §:n rukkauksella Hallitusmuodon 1 ja 2 pykälistä kuolleita kirjaimia.
kakkospykälään kirjoitettu vallan kolmijako näytti edelleen toimivan;
Presidentti istui edelleen Linnassa,
hallitus Smolmassa
ja eduskunta Arkaadianmäellä.

Sana edustuksellinen demokratia on kognitiista konnotaatiota eli tiedollisten mielikuvien luomista. Sillä ei ole mitään yhteyttä alkuperäiseen Hallitusmuotoon.

Jari-Pekka Vuorela ei ole tainnut tutustua nykyisen perustuslain Kansainvälisiä suhteita koskeviin pykäliin 93-97?

Vai onko Jari-Pekka Vuorela demari, koska haluaa vesittää totuutta?

Suomen perustuslain EY-sopeuttaminen oli nimenomaan demareiden suunnitelma.

Mainitsemani VJ 54 §:ään lisätyt kohdat ovat pohjana nykyisen perustuslain 93-97 pykälille.

Ensimmäisen EY-sopeuttamislakialoitteen antoi eduskunnalle oikeusministeri Tarja Halonen helmikuussa 1991.
Tätä ennen perustuslain muutoksia valmistellut komitea oli tutustunut, miten EY-säädökset voimaansaatetaan vanhoissa EY-maissa...

Valtiohallinnon asiakirjat puhuvat puolestani. Jari-Pekka Vuorela puolestaan kirjoittelee musta-tuntuu -juttuja.

Taitavat esille tuomani asiat olla muillekin Antti Pesosen blogin kirjoittajille aivan uutta tietoa?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #329

Aina joskus tietämättömyyden syvyys saavuttaa huumorin rajat. Ståhlbergin perustuslait vakiinnuttivat Suomeen nimenomaan edustuksellisen demokratian.

Siihen liittyi myös osittainen listavaali vuoteen 1954 asti. Sen jälkeen on noudatettu puhdasta suhteellista vaalitapaa.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #330

Länsimainen demokratia vakiintui Suomessa edustukselliseksi eli näennäisdemokratiaksi vuonna 1992, jolloin eduskunta menetti valtansa.

Sanaa edustuksellinen alettiin tarkoitushakuisesti viljellä eliitin puheissa, jotta kansa ei huomaisi eduskunnan vallan kadonneen.
Kansa alkoi käyttää sanaa edustuksellinen demokratia.

Tällainen vedätys on kognitiivista konnotaatiota, jota myös aivopesuksi kutsutaan.

Kuten edellä kerroin, perustuslakikomitea tutki ennen Suomen perustuslain EY-mukautusta, miten vanhoissa EY-maiden parlamenteissa toimitaan EY-päätöksenteossa.
Yksityiskohtaiset tiedot perustuslakikomiteoiden mietinnöistä tulevat tekeillä olevaan selvitykseeni.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #331

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että jo vuoden 1906 laissa päätettiin täkäläisen parlamentin nimeksi Eduskunta. Itse kävin koulua vuosina 1962-74. Sinä aikana korostettiin joka ikisellä historian ja yhteiskuntaopin tunnilla edustuksellisen demokratian merkitystä.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #332

Tunnen Suomen historian. Olen koko ikäni ollut siitä kiinnostunut.
Kävin kouluni 1960-1973.
Yhteiskouluun menin vasta 5. luokalta, koska julkiselle kulkuneuvolle oli 5 km matka.

J-P Vuorela ei kuitenkaan ole kiinnostunut Suomen epädemokraattisesta lähihistoriasta?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Keskustelua, kuten "valtiopetoksesta" tulee mieleen,korkea lämpötila ei suomalaisille sovi, siksi levottomia jutut ovat.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Jorma Jaakkolan kuvaama meno jatkuu myös nykyisin. Katsokaa vaikka Puheenvuoroni 18.6.2013 otsikolla "Eikö Urpilaisen pitäisi erota?". Tai www.toisinajattelija.fi tai tuoreimman IPU-lehden takasivu.

Toimituksen poiminnat