Antti Pesonen Tasapainoa etsimässä

Miehitetty Kreikka odottaa räjähdystä

  • Miehitetty Kreikka odottaa räjähdystä

Muutaman viime vuoden aikana on yli 5000 kreikkalaista päätynyt itsemurhaan. Vain vähän aikaa sitten itsemurha oli maassa lähes tuntematon asia. 

Kolme neljästä kreikkalaisesta on menettänyt vähintään 40 prosenttia palkastaan. Pieniäkin eläkkeitä on leikattu puoleen.

Yli 300 000 kreikkalaista, pääosa nuoria, on muutamassa vuodessa muuttanut pois maasta.

Yli 600 000 kreikkalaista on ilman sähköä, koska monilla ei ole rahaa sähkölaskuun.

Vapaaehtoisjärjestöt ovat perustaneet liikkeitä, joista jaetaan ruokaa ilmaiseksi. Nyt Kreikan hallitus haluaa verottaa näitä ruokaa jakavia liikkeitä.

Verottaja voi uuden lain perusteella päästä ottamaan rahat veroihin suoraan ihmisten pankkitileiltä yhden vuorokauden päästä eläkkeen tai palkan maksun jälkeen.

Kiinteistöverot on kreikassa nostettu muutamassa vuodessa moninkertaisiksi. Tuoreiden uutisten mukaan 320 000 asuntoa huutokaupataan verojen maksamatta jäämisen takia.

Useimmat kreikkalaiset mitä ilmeisimmin tietävät, että veroilla kerätyt rahat menevät Kreikkaa lainoittaville ulkomaisille pankeille korkeakorkoisten lainojen korkojen maksuun.

Tunnelma Ateenan keskeisellä paikalla "Perustuslain aukion", Syntagman ja viereisen parlamenttitalon läheisyydessä on erikoinen. Konepistoolein aseistettuja sotilaita on katujen kulmissa tavallisena arkipäivänä, vaikka mielenosoituksia ei ole meneillään. Kreikan pääkaupunki näyttää miehitetyltä. Sellainen se onkin.

Taloudellinen miehitys toteutuu "troikan" eli Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF), EU:n keskuspankin, ja EU:n komission toimin. Mitään taloudellisia päätöksiä ei nyt voida tehdä Kreikassa ilman EU:n edustajien hyväksyntää. Kreikkalaiset eivät voi enää päättää omasta omaisuudestaan. Lyhyessä ajassa on yli 400 kreikkalaista lakia muutettu EU:n määräysten mukaisiksi.

Kreikan valtion velka, lähes 400 miljardia euroa, on niin sanotuista tukipaketeista huolimatta, paljon suurempi kuin ennen troikan maahantuloa.

"Menossa on sota. Sotaa käydään talouden avulla. Tulokset ovat samat kuin sodassa yleensä. Ihmisiä kuolee." Näin sanoi eläkeikään ehtinyt entinen korkea-arvoinen virkamies.

Pitkään Kreikan suurlähettiläänä eri maissa toiminut veteraanidiplomaatti arvioi, että laajat yksityisomaisuuden haltuunotot johtavat avoimeen väkivaltaan ja Kreikassa toimivan EU-hallinnon kaatumiseen. Tätä tulee arvion esittäjän mukaan seuraamaan uuden perustuslain laatiminen ja Kreikan siirtyminen omaan rahaan.

Kreikkalaisia on peloteltu eurosta eroamisen seurauksilla: "Menetätte saarenne" ja "lehmänne lakkaavat lypsämästä". Pelottelulle on tilaa mediassa, mutta avointa keskustelua eurosta eroamisen seurauksista ei ole. Demokratian syntysijoillakaan ei toteuteta ajatusta "demokratia syntyy keskustelusta".

Nuoren kreikkalaisen ekonomistin terveiset suomalaisille tulevat voimakkaan ihmetyksen saattelemina: "Suomessa on ollut ja on vieläkin jonkinlainen hyvinvointivaltio. Meidän kreikkalaisten pitäisi seurata teitä, mutta sen sijaan te nyt seuraatte meitä! Teidän pitää päästä eurosta nopeasti."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

37Suosittele

37 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (91 kommenttia)

Toke Varvaspolvi

"Vapaaehtoisjärjestöt ovat perustaneet liikkeitä, joista jaetaan ruokaa ilmaiseksi. Nyt Kreikan hallitus haluaa verottaa näitä ruokaa jakavia liikkeitä."

Siis täh? Miten non-profittia voi verottaa? Olisko jotain linkkiä tarjota?

Susanna Kaukinen

On kyllä äärimmäisen synkän kuuloista puuhaa. Tältä tieltä on päästävä. EU on kyllä yks demonin pesä, mulle selvis nimittäin, että kauppasopimustilanne on vieläkin pahempi kuin luulin.

On nimittäin sillä tavalla että jo 2014 puolivälissä voimaan tuleva #CETA antaa vapauden korporaatioille haastaa jäsenmaat oikeuteen. Perässä seuraava #TTIP ainoastaan laajentaa ongelmaa.

Homma on niin monella tavalla niin väärin kuin olla jo saattaa. Jos kauppasopimusvalheet kiinnostaa, niin niitä voi seurata täältä:

=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

#CETA => http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Olen jonkinverran tuota seurannut ja nyt pitäisi välttämättä saada keskiluokka heräämään, koska sen kautta saadaan homma mahdiollisimman nopeasti julkiseen keskusteluun.

Henry

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Verotetaan Suomessa aikapankki toimintaakin. Siis toimintaa missä ei liiku rahaa..toimintaa mitä tehdään juuri rahan puutteen vuoksi. Todella älykästä alkaa verottamaan sitä juuri sitä toimintaa,mutta taloususkovaiset ovat kiimassaan.

Susanna Kaukinen

Tämä on täysin tyypillistä: kapitalismia köyhille ja sosialismia rikkaille. Se lienee EU:n reaalipoliittinen motto.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Eikös nämä statistikiimaiset ole juuri niitä jotka haluavat kaikki palvelut julkisiksi? Niissä palveluissa on vain se huono puoli että jonkun ne täytyy myös maksaa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #53

Tuukka Kurulle:
En tiedä ymmärsinkö lausettasi oikein, mutta mitä maksettavaa ilmaistoiminnassa on?

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Toke Varvaspolku kirjoitti blogistia lainaten:
""Vapaaehtoisjärjestöt ovat perustaneet liikkeitä, joista jaetaan ruokaa ilmaiseksi. Nyt Kreikan hallitus haluaa verottaa näitä ruokaa jakavia liikkeitä."

Siis täh? Miten non-profittia voi verottaa? Olisko jotain linkkiä tarjota?"
___________________________

Autan kreikkalaista järjestöä, joka esim. tänä menneenä keväänä lahjoitti kansalaisille 26.000 vihannestainta, suurimmaksi osaksi tomaatintaimia. Lisäksi he lahjoittivat suuria määriä erilaisia maatiaissiemeniä (joista EU ei oikein tykkää) ja opettivat kaikille taimenhakijoille siementen talteenottoa yms. tähän "auta itse itseäsi"-opetusideologiaan liittyvää.

Tulen kirjoittamaan tästä ja dokumentoimaan tätä toimintaa helmikuusta eteenpäin. Suomessa tarvitaan samaa toimintaa - ennenkuin "Siperia alkaa opettamaan."

Henry

Käyttäjän AssiCalma kuva
Asko Mylläri

Lue maamme lähihistoriaa, koskien EU oikeuden määräyksiä autoverotuksessamme.

Kun maahan tuotiin auto tms . Sen FOB -hintaan lisättiin rahti, huolinta jmk. Niille laskettiin arvonlisävero.
Näin saadulle summalle laskettiin autovero ajankohdasta riippuen 132 % oli joskus.
Eli Lvv osuudelle laskettiin veroa eli verosta maksoimme kitisemättä veroa.

Jos rehellinen gallup tehtäisiin miksi neuvoa antavassa äänestyksessä lähes kaikki 18-60 vuotiaat kannattivat EU liittoa oli syy vain ja ainoastaan haave halvemmista autoista.

Oli vähä kallis tapa laskea autoverotusta.
Maailmalle syydetyillä rahoilla olisi voitu ostaa jokaiselle 18 v täyttäneelle kansalaiselle uusi Mercedes Benz auto. Sellainen joita Ukissa nyt tehdään.
Karmeaa mutta totta.
Meillä on euroopan suurin virkamieskunta ja yritysten konkurssien myötä oikeaa työtä tekevien entistä pienempi joukko elättää kynänpyörittäjän koordinaattorin koordinoijan monikulttuurineekeriasianttuntijasosiaalihenkilönoikeuksienajajan neekereillejaintiaaneille

Susanna Kaukinen

Henkilökohtaisesti olen yllättynyt siitä, että tuontasoinen katastrofi on pystytty toimeenpanemaan ilman suurempaa vastarintaa. Voi tietenkin olla, että raivo vain kiehuu kattilassa ja joku yksittäinen, itsessään viattoman oloinen, tapahtuma tulee räjäyttämään potin ja koko maa ajautuu kaaokseen.

Mielenkiintoista on myös se, että valtaan mahdollisesti pääsevä SYRIZA on dilemman edessä: se saa käsiinsä täydellisen katastrofin, jonka korjaaminen on äärimmäisen vaikeaa ja vaarana on se, että vastuun kantaminen seuraavien vaalien jälkeen kostautuu puolueella ja se menettää kannatuksensa.

Tilann on siis tavallaan catch-22, damned if they do, damned it they don't.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

En luota Syrizan aikomuksiin. Homma riippuu kokonaan kuinka kansa reagoi:

a) Jos kansa uskoo, että Syriza hoitaa homman kotiin, Syriza ei sitä tule hoitamaan. Tarkoitan siis tilannetta, joka on myös Suomessa vallalla => mennään takaisin sohvalle kun on käyty äänestämässä ja sitten ollaan kovin pettyneitä "kun mitään ei tapahtunut".
Oikea demokratia vaatii sen jatkuvaa vaalimista ja päättäjien valvontaa.

b) Jos kansa "nojaa" tarpeeksi raskaasti valitsemiaan puolueita, tässä tapauksessa Syrizaa, saattaa hooma mennä putkeen. Todennäköisesti menee.

Henry

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Kourallinen kreikkalaisia poliitiikkoja ja liikemiehiä on pettänyt maansa ja kansansa.

Susanna Kaukinen

No eihän siellä enää oo ku käskyläisiä. Ei siellä ole muuta kun EU:n käskynhaltijat paikan päällä.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Hyvä kirjoitus EU:n valtavasta omaisuuden uudelleenjaosta köyhiltä ja keskiluokalta superrikkaille. Tätä lukiessani voin nähdä sieluni silmin miten keskiaika palaa takaisin.

Susanna Kaukinen

Me emme enää voi pelastaa Kreikkaa keskiajalta. Kreikan voi enää päästää kaatumaan, jotta se voi palata keskiajalta. Meillä on vielä aikaa estää Suomen juotuminen tuolle tielle, mutta sitä ei ole paljoa!

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Jykä tähtää kylläkin Dickensin maailmaan = yksityiskoulut, jokainen maksakoon lääkärinsä itse, rahvaan koulissa ei jaeta toista soppalautasellista, kaikki tapelkoon itsensä puolesta kaikkia vastaan, rikkailla korkeat aidat ja omat vartijat, muu on vapaata riistaa, jne..
Näin hänen pääomittajansa ja palkkioidenjakajat ovat asian ilmaisseet.

Keskiaika ei ollut yhtä tuottava kuin teollistumisen alkujaksot => tosin paaria ja prolet tekivät 1800-luvulla töitä leipäpalkalla kuten keskiajallakin, mutta tuotto oli suurempi.

Juu, tulkaa mukaan Kreikkaan katsomaan, vaikka ei sielläkään olla vielä pohjaa saavutettu.

Henry

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

"Se oli kuin Yhdysvaltain merijalkaväki olisi rantautunut", kertoi eräs nimettömänä pysytellyt eurokraatti hetkeä, jolloin IMF tuli mukaan Kreikan "pelastustalkoisiin" keväällä 2010.

Eurokraatti tarkoitti toki sitä huojentavaa helpotusta, että ammattilaiset tulevat hoitamaan tilannetta.

Sitten ei ollut kuin yksi ylitsepääsemätön muuri: euro ja sidottu rahapolitiikka.

Tulos on tässä.

Susanna Kaukinen

Suomi on samalla tiellä, vain parin mutkan takana.

Oletko Henri seurannut noita kauppasopimusasioista? Siellä on nyt paitsi #TTIP myös #CETA putkessa - ilmeisesti astumassa voimaan n. 2014 puolessavälissä ja se antaa oikeudet jenkkifirmoille, jotka operoi Kanadan kautta samat korporaatiovaltioerivapaudet kuin #TTIP.

Olisi tärkeää että kirjoittelisit tästä aiheesta teidän puolelta aitaa. Löydät paljon infoa tästä blogista, erityisesti sen kommenteista:

=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Kyllä tästä EU:sta on niin päästävä. USA:n korporaatioiden vasallivaltio!

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

En ole perehtynyt kauppasopimuspuoleen, koska kaikkeen en minäkään veny. Sen olen ymmärtänyt, ettei kaikki sopimuskohdat ole vielä selvillä. Ne, jotka ovat asiasta paremmin perillä voisi hoitaa tiedottamisen siitä puolesta.

Mutta, mutta. Tuossa joskus aiemmin minulle vuodettiin VM:n kalvosulkeisia, ja niissä olleista makrotalouden käppyröistä selvisi se, että olemme osapuilleen tilassa Espanja + 5 vuotta. Vertailua ei voida tehdä täysin pelkästään käppyröiden perusteella, koska ongelmat ovat erilaiset. Meillä ei ole rakennusalalla ollut nyt samanlaista buumia ja romahdusta, näin esimerkiksi.

Tämä vastatkoon kuitenkin suuntaa antavasti siihen, että olemme "Kreikan tiellä - vain parin mutkan takana". Toivottavasti tuo auttaa hieman täsmentämään ajan määreitä, mutta myös sen, etten pidä Suomen vajoamista Kreikan tasoon ihan parin vuoden juttuna. Suhteellinen romahdus on varmasti suuri, mutta lähtötasomme on pitkälti toinen kuin mitä Kreikassa se oli.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #51

Lähtötasomme on toki eri, mutta kun lämmitys loppuu Kreikassa - kaupunkien kivitaloissa, ei sielläkään voida laittaa nuotiota olohuoneen lattialle, muttei patterit jäädy. Ja meillä on keksimäärin -15 astetta päivällä, kun siellä huidellaan öisin nollassa.
Maaseudulla kyllä pärjätään molemmissa maissa, sillä tutulla; "Suo, kuokka ja Jussi"-periaatteella. Siis maattomat joutuu siihen tilaan.

Spiraali jyrkkenee nopeasti kun Etelä-Euroopan ostokyky häipyy ja Keski-Euroopan vastaava oleellisesti heikkenee ja ollaan hieman notkahtaneiden Venäjän ja pohjoismaitten varassa. Vaikka en minä kyllä mene pohjoismaistakaan takuuseen siinä tilassa.

Välillä ei oikein tiedä mitä pitäisi ajatella kun apologistit alkavat pälättämään, ettei Suomi pärjää ilman Eurooppaa. Kun Eurooppa-laiva alkaa tosissaan ottamaan vettä sisään, kannattaisi kyllä jo kellua pelastusveneessä, mutta kun Jutat ja Jykät eivät edes ole paelastusveneiden piirustuksia älynneet tilata...

Henry

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #65

Me molemmat pidämme kehitystä varmastikin huolestuttavana. En silti halua, että argumentoimme asiaa "olemme ihan just heti kohta, kuten Kreikka", koska emme ole.

Pointti oli siis kerätä eri mieltä ajattelevilta ne populistikortit pois. Meillä on tämän asian puolesta aivan riittävästi ihan perusteltavaakin faktaa, joten meidän ei kannata vesittää sitä itse.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Katainen ilmoitti haastattelussaan valtion ottavan ohjia kunnilta, pakotettuaan ne ensin äärimmäisen typerällä politiikalla kasvattamaan kulujaan ja nyt pakottamalla leikkaamaan niistä. Leikkausten seurauksena myös tuotot siirtyvät alenevalle käyrälle.

Tätä menetelmää on sovellettu Euroopassa aiemminkin, Mussolinin Italiassa ja sitä kutsuttiin fascismiksi.

Suomen ja Euroopan johtajat ovat nyt matkalla rikoksiin ihmisyyttä vastaan. Elleivät he ymmärrä vetäytyä ajoissa, tulee jälki olemaan pahaa.

Susanna Kaukinen

Kyyti on todella kylmää ja suunta ei voisi olla yhtään huonompi, kun vetää koko paketin kasaan: Eurokriisin tolkuton hoito, Kreikan katastrofi, kauppasopimuket, jotka antaa korporaatiovaltiolle täysin enennäkemättömät erivapaudet tehdä aivan mitä lystää.

Suunta on suoraan suureen törmäykseen, jos junaa ei saada näältä kiskoilta sivuraiteelle.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Lainaus Henri Myllyniemen antamasta Talouselämä/EU Observer-linkistä:

"Euroopan unionin, Euroopan keskuspankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston EU:n jäsenmailta vaatimat säästötoimet loukkaavat ihmisten sosiaalisia ja taloudellisia oikeuksia, sanoo Euroopan neuvosto."

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #66

Siinä esimerkiksi yksi argumentti lisää, EU Observerin ojentamana.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni

Eikös fasistit päässeet Italissa valtaan koska kansa alkoi vastustaa silloin superkapitalismiksi kutsuttua suuntausta? Kovin kuulostaa tutunoloiselta…Ihan kuin sama olisi tapahtumassa juuri nyt.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"Katainen ilmoitti haastattelussaan valtion ottavan ohjia kunnilta, pakotettuaan ne ensin äärimmäisen typerällä politiikalla kasvattamaan kulujaan ja nyt pakottamalla leikkaamaan niistä. Leikkausten seurauksena myös tuotot siirtyvät alenevalle käyrälle."

Kuntien tulot ovat kasvaneet, palkkamenot pudonneet. Kasvanut menoerä on ostopalvelut ja muut yksityistämisen seuraukset.
Se näkyy tilastoista
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1554...

Tapio Vehmaskoski

Tuntuu todella vakavalta ja pahalta.

Susanna Kaukinen

Tilannetta pidempään seuranneena olen pitänyt tilannetta äärimmäisen huolestuttavana jo pitkään ja mikä hirvittävintä, EU ei ole muuttanut kurssiaan tästä suunnasta näiden n. 5 vuoden aikana ollenkaan.

EU:sta on kehkeytynyt hirmuvalta, joka vähät välittää kansalaisistaan. Neuvostoliiton tielle lähtökuopistaan.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni

Ja jengi hakkaa ja jopa tappaa toisiaan Kreikassa. Nyt pitäisi yhdistyä, ei jakaantua. Samaa anti-kehitystä tapahtuu Suomessakin.

Mulle olisi aivan sama montako miljardia me laitettaisiin Kreikkaan jos ne rahat menisi kreikan nostamiseen jaloilleen, ei pankeille. Tätä lukiessa tuli melkein kyynel silmään. Ei tällaista voi tapahtua rauhan rakentamisella mainostetussa yhtenäisessä EU-Euroopassa. Projekti on kääntynyt vihan projektiksi. Viha purkautuu irrationaalisesti milloin mihinkin.

Toke Varvaspolvi

Nimen omaan! Itsekin jopa kannatin tukipakettia (olin nuori, olen vieläkin) silloin aikoinaan kun se oli alunperin esillä. Myöhemmin sitten kuulin, etteivät ne rahat millekään kreikkalaisille mene ja harso lankesi silmiltä. Sittemmin olen suhtautunut EU:hun ja maailmanpolitiikkaan yleensäkin ilman safiirisilmiä.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni

Juuri näin. Ja samaan aikaa Urpilainen Suomessa hehkuttaa kuinka sai maan kääntymään rakennemuutokseen (=hyvinvointiyhteiskunnan purkuun). Sama ihminen on esiintynyt ylpeänä sen edessä, että Kreikalle esitetyistä ehdoista ei tingitä. Ei voi kuin ihmetellä tätä "työväenpuolueen" eksymistä. Mitä nämä ihmiset kelaa? Kuka niitä ohjaa?

Toke Varvaspolvi Vastaus kommenttiin #21

En halua kuulostaa Alex Jonesin down-syndroomaiselta pikkuserkulta, mutta... kylsätiät.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #21

SDP on ollut kaukana tontiltaan jo varmaan jostian 80-luvulta, kohta 30 vuotta. Se on just esimerkki että minkä takia ensin on puolue nimeltä "Left" ja sitten ku aikaa kuluu tuleen "New Left".

Briteissä just perustivat uuden vasemmistopuolueen:

=> http://leftunity.org/

Susanna Kaukinen

Hyvä toveri, sydämeni särkyy sopusoinnussa kanssasi. Tätä on äärimmäisen vaikea kestää ja katsella. Tunnen tuskasi oikein hyvin. On yksinkertaisesti sietämätöntä katsella, kun pankit pelastetaan ja kansa ajetaan äärimmäiseen ahdinkoon.

Ehdottomasti on vältyttävä EU-vastaisten voimien hajannukselta! Meillä ei missään tapauksessa ole sellaiseen varaa. Jos me sille tielle sorrumme, on lopputuloksena se, että laidat tappelee keskenään ja EU-eliitti nauraa päälle ja kerää potin!

Meillä jokaisella on omat mielipiteet ja ymmärrämme toisiamme enemmän tai vähemmän, mutta kun uhka on suurin ja vihollinen yhteinen, uskon sydämestäni, että löydämme saman rintaman, joka kamppailee oikeuden, kohtuuden ja kansanvallan puolesta.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Sydäntä särkee - niin Kreikan kun oman kotimaan puolesta. On tullut aika toimia ihmisyyden puolesta, EU on hirviö.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni

Miten pitäisi toimia mielestäsi? Äänestäminen tuntuu jo ihan huuhaa-puuhalta kun melkein kaikki valta on ulkoistettu. Jos mediassa ei saa yksinkertaista viestiä läpi, sitä että olisiko se sen rakenneuudistuksen paikka eurossa, ei hyvinvoinnissa. Integraation lisäyskin tarkoittaa nykykielellä pelkkää syvemmälle suohon uppoamista.

Fakta on se, että ihmiset eivät halua erota EU:sta. Ihmiset haluavat hyvinvointiyhteiskuntaa. Voiko näitä yhdistää? Kuka ottaa kopin siitä, että Ekp pitää alustaa komission määräysvallan alle ja sille pitää myöntää setelirahoitusoikeus? Jos se ei ole mahdollista niin sitten ero varmasti on ainoa vaihtoehto.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kun se muki kellahtaa nurin jossain maassa, niin sitten alkaa tapahtua.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni Vastaus kommenttiin #26

Tämä odottelutaktiikks voi johtaa vaarallusiinkin seurauksiin. Eikö kannattaisi yrittää hallitumpaa vallankumousta? Vrt kommenttini alla.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #29

Siinäpähän yrittää. Espanjassa on jo pohdittu lainsäädäntöä, jossa rauhanomainen mielenosoitus kriminalisoitaisiin tietyin edellytyksin.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #31

Siinäpähän yrittää. Se on varma tapa saada kaikki Espanjalaiset kaduille ja alkaa liipasinmiehelläkin päätä kylmätä kun pitäis toverit ampua väärän vallan puolustuksen eteen.

Vastaavasti Brasiliassa miekkarit pakotti establishmentin myönnytykiin ja Argentiinassa miekkarit ajo neljä hallitusta ulos kahdessa viikossa.

Ei se oo noin yksinkertaista. Establishmentti pelaa sitä chicken-peliä kansan kanssa, mutta jos jengi katsoo sen viimeisen kortin, establishmentti aina romahtaa.

Käyttäjän VesaHellman kuva
Vesa Hellman Vastaus kommenttiin #41

Tuollasessa tilanteessa euvostoliitto heittää pelinn valmiujoukot tai muut vastaavat.
Liipasiimen painaja kun on vieraasta maasta niin moraalinen dilemma ei ole niin suuri kuin "omia" ammuttaessa.

Käyttäjän KatriRonkainen kuva
Katri Ronkainen Vastaus kommenttiin #31

#31.

Henri: Käsittääkseni mainitsemasi laki on Espanjassa jo hyväksytty. Ainakin mielenosoitukset julkisten rakennusten edustalla kiellettiin vastikään. http://www.thelocal.es/20140711/spain-passes-water...

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #26

Suomen nykyinen johto on kyllä niin kuuliaista, että menis vaikka Siperiaan Stalinin perässä. Mä luulen, että siitä on päästävä joka tapauksessa, koska ne ei enää kelkkaansa käännä vaikka maailma palais. Ne on eliitin puolueen miehiä ja naisia hamaan hautaan asti.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Miksi komissio luopuisi vallasta minkä se on saavuttanut?? Miksi EKP luopuisi siitä vallata mikä sillä on??

Näiden tahojen ajatus on palauttaa ns. "normaali" tilanne eli feodaali aikakausi, herrat on herroja ja kansa pysyköön poissa tieltä.

Vasemmisto puolueet haluaisivat juurikin tuota EKPn roolin muuttamista (mm. H.Patomäki).
Se ei tule tapahtumaan niin kauan kun nykyinen Eu ja EKP on olemassa.

Jonkinlainen pöydän puhdistus on tulossa. Nyt Suomen on asemoitava aika sassiin itsensä sellaiseen asentoon että tästä myrskystä selvitään.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni Vastaus kommenttiin #27

Jos minä mitään ymmärrän, niin eikö tässä olisi tuhannen taalan paikka jollekin puolueelle ottaa agendaksi EU/Ekp:n seinään nostamisen? On kai kolme-neljä AAA:n maata enää jäljellä, Suomi yksi niistä. Se puolue joka lupaa niinkin helppoa ratkaisua kuin setelirahoitus koko ongelman ratkaisemiseen ja jos tämä ei EU:lle käy, eroamista, tulisi helposti keräämään äänet. Ja kun EU:saa huomattaisiin, että nyt on vaarana menettää AAA-maa, ei esim Kreikka, niin voisi ääni kellossa muuttua.

Jos tämä ei ole mahdollista / riittävää niin kertokaa/perustelkaa.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #28

Totta tosiaan, sellainen puolue on olemassa. IPU.

Keskuspankkirahoitus ei ole mahdollista, ellei irtaannuta eurosta, koska se nimenomaan kiellettiin EMUN toisessa vaiheessa.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni Vastaus kommenttiin #68

Kyllä. Ipu vain ajaa suoraan eroa EU:sta. Pahoin pelkään, että tämän myyminen ihmisille ei onnistu ilman, että käydään ensin todella pohjalla.

"Keskuspankkirahoitus ei ole mahdollista, ellei irtaannuta eurosta, koska se nimenomaan kiellettiin EMUN toisessa vaiheessa."

Tiedän, että asia on kai jopa EU:n perustuslaissa (tai miksi sitä nyt kutsutaankaan), mutta joku sen on siis kieltänyt alun perin, silloin joku voi sen myös sallia. Ei siihen eroa vielä tarvita. Ihmiset nämä EU/EKP-pelisäännöt ovat luoneet. Ihmiset niitä voivat myöskin muuttaa.

En ole ihan varma onko EU:ssa mahdollista kaikilta osin tehdä kaikkia sellaisia muutoksia, että talous saataisiin tasapainoon. Väitän kuitenkin, että jos olisi, olisi se huomattavasti helpompi tie kuin yrittää myydä kansalaisille eroa EU:sta.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #27

Patomäen toiveet eivät vielä täytä määritelmää, että koko puolue haluaisi. En ole ainakaan kuullut puheenjohtajien Arhinmäki / Urpilainen kertovan, että EKP:n rahapolitiikkaa tulee muuttaa.

Syy on selvä: EKP nauttii itsenäisyydestä. Tämä puolestaan johtuu siitä, ettei sitä voitaisi käyttää poliittisena käsikassarana, ja silloin syyttää sitä puolueellisuudesta.

Tämän tabunhan rikkoi Saksan liittokansleri Angela Merkel, joka mainitsi aiemmin tänä vuonna, että EKP:n tulisi nostaa korkotasoa, jos se huomioisi Saksaa. Päivänselvä asia, mutta sen mainitseminen herätti jo puheet EKP:n itsenäisyydestä ja puolueettomuudesta.

Me vähän tavallisemmat kaduntallaajat (joihin en Patomäkeä "ilkeämielisesti" laske, hän on Vasemmistoliiton niitä jäseniä, joita aidosti kunnioitan) voimme heitellä ajatuksia EKP:n roolista vapaammin.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni Vastaus kommenttiin #30

Osaatko kuitenkin selittää miksi mikään puolue ei tähän tartu? Itse näkisin tämän mitä selkeimpänä vaalivoittoagendana. Iso ongelma mihin olisi helppo ratkaisu. Tästä ei ota koppia kuitenkaan Perussuomalaiset, ei Vasemmistoliitto. Ipu ajaa eroa. Itse koen sen vaikeaksi tieksi myydä ihmisille.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #32

Yritin. Jos puolue tarttuisi tähän ja lähtisi vaatimaan EKP:lta muutoksia niin se loukkaa (tai ainakin yrittää sitä) EKP:n itsenäisyyttä.

Sitä en sitten tiedä, mitä johtokunnan suljettujen ovien takana tapahtuu. Voisin kuvitella, ettei siellä jatkuvasti olla täysin tyynen rauhallisia.

Mitä taas euroeroon tulee, niin viime kesänä mainitsin asiasta puheenjohtajallemme. Kerroin, että jokaisen euromaan päättäjä tietää eurotalon olevan ilmiliekeissä, mutta kaikki vaan istuvat kiltisti olohuoneessa ringissä. Sillä se, joka ensiksi talosta häipyy, saa muilta syytteet tuhopoltosta.

Analogiani oli hänen mukaansa "juuri näin".

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni Vastaus kommenttiin #35

Tätä juuri haenkin: kaikki istuu toistaiseksi näennäisen tyynesti ja haluaa uskoa ettei mitään tapahdu. Entä jos viimesiä AAA-maita oleva Suomi ilmoittaisikin, että nyt tehdään näin tai...?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #36

Tähän pitää saada kansan mandaatti. Olen itse saamieni käsitysten mukaan vakuuttunut siitä, että jättämällä "ovi auki" olemalla "eurokriittinen" PS on valmis ajamaan Suomen eroa eurosta, mutta sitä ei voida tehdä vähemmistöllä.

Suuri osa suomalaisista katsoo, että euro on jees - mutta tukipaketit (jotka ovat edellytys eurolle) eivät ole. Ota siitä sitten selvää.

Itse yritän vain kansantajuisesti selvittää joka mutkassa, että miksi tämä tilanne on mikä se on, ja mitkä ovat meidän realistiset vaihtoehdot.

Et kuule arvaakaan miten selkäytimiin suomalaisilla on käsitys "euron tuomasta vakaudesta", ja miten se on hyvä asia. Tällaisten kohdalla ei voi todeta surullisesti kuin sen, että sitten kun kansantaloutemme tarpeeksi kyykkää niin voi mieli muuttua. Surullista sikäli, että se on edellytys käsityksen muuttamisesta. Rationaalinen ja perusteellinen selvitys ei riitä. Pitää tuta konkreettisesti nahoissaan, ennen kuin uskotaan.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #35

Mulla on paljon synkempi kuva tilanteesta, mun ymmärtääkseni Soini spennaa eikä uskalla tehdä ratkaisuja.

Perusteena tämä:

=> https://www.youtube.com/watch?v=YNNM6ys6NCw

3 minuutin kohdalla Soini kertoo miten asian näkee...

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #27

Fyysinen turvallisuus. Huonompikin johtaja yleensä ymmärtää, koska oma nahka alkaa olla jo vaarassa, ja osaa perääntyä ajoissa.

Minä todella toivon, että väkivaltaisuuksia ei nähtäisi, sillä niitä tultaisiin käyttämään tekosyynä hallinnon tiukentamiselle. Ensimmäisen attentaatin jälkeen olisi entistäkin vaikeampaa olla poliittisesti hyväksytysti euro- tai EU-kriittinen.

Vainoharhaisempi epäilisi, että ehkä se on jopa tarkoitus.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni Vastaus kommenttiin #33

En puhu väkivallasta. Puhun poliittisesta vaikuttamisesta. Siitä jos joku puolue ottaisi kopin ja alkaisi ajamaan oikeasti euron ja EU:n uudistamista uusliberalismista EU-kansalaisia puolustavaksi projektiksi, jonka ensimmäinen tehtävä olisi antaa rahanluontioikeus keskuspankille. Sen puolueen äänimäärä voisi olla niin iso, että se voisi sanella ehtoja, nostaa EU seinälle, Suomen eurossa pysymiseksi. Ollaan sellaisessa kääntöpisteessä, että kaikki pelkää korttitalon romahdusta. Sitä
Olisi syytä pelätä myös Salsassa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #34

Mä taas puolestani pelkään sitä, että noin käy. Jossain vaiheessa eliitti toteaa, että nyt on pelattava viimeinen kortti ja ne alottaa Keynesiä apinan raivolla. Kansa lankeaa siihen ja EU ja Euro säästyy.

Euro säästyy kaikkine valuvikoineen, liittovaltio etenee. Lopulta Euroopan Yhdysvallat. Sen tien päässä USA:n kehitys, jossa lobbarit vie liittovaltion vallan lompakkoonsa ja voila: elämme painajaista.

Olen kirjoittanut tästä tarkemmin:

=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Pointti on se, että EU:n hajottaminen on aivan ensiarvoisen tärkeä projekti - ja se pitää viedä loppuun asti. Jos sinne jää se niin vitun pitkä kahva, että siitä kääntää koko maailman, se on vaan ajan kysymys, että korruptio ja rahan mätä valtaa sen kahvan ja se käännetään kansaa vastaan, niinkuin nytkin.

Se kahva pitää polttaa, pilkkoa, murskata, hävittää ja levittää seitsemään maailman kolkkaan, niin ettei sitä kukaan enää koskaan saa.

Sen sijaan on tehtävä eurooppalaista yhteistyötä itsenäisten valtioiden lähtökohdista. Tällöin keskushallinto ei voi pakottaa ketään ja voidaan oikeasti pakottamisen sijaan sopia.

Todellinen federalismi on sopimista, ei pakkoa ja väkivaltaa!

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #34

Isot maat Saksa, Iso-Britannia jne kaavailevat sosiaaliturvaturismin estämistä - eli suunnitelevat tuhoavansa yhden EU-peruspilarin. EU-komissaarit närkästyivät ääneen tästä. Die Welt-lehti kertoi, että kannattaa komissaarien pitää suut soukemmalla ja antaa asioiden edetä, kuten isot maat toivovat, tai populistit voittavat. http://www.presseurop.eu/en/content/news-brief/437...

Kaikki valtarakenteen kritiikki on siis "populismia", mutta päättäjät ovat silti valmiita tekemään "populistisia" ratkaisuja estääkseen "populistien" kannatuksen kasvun. Ja hiljaakin pitäisi vielä olla.

En usko, että Euroopassa saadaan poliittisesti tyydyttävää ratkaisua aikaiseksi. Tai ehkä Saksaa, Ranskaa ja Iso-Britanniaa tyydyttävä ratkaisu, mutta siihen se sitten jääkin.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #33

Näin. Kaikista parhainta olisi, että eurokansalaiset vain lähtisivät kaduille, istuisivat alas ja vaikka laulaisivat yötä päivää. Tällainen rauhanomainen "yleislakko" kyllä purisi.

Mutta aina on joku huolissaan siitä, että pitää mennä sorvin ääreen, koska pankkilaina - koska pennut nälissään.

Kuppi kellahtaa kuitenkin tätä nykyä jossain vaiheessa. Pelkään itsekin nimenomaan sitä, että vastustus on väkivaltaista ja se oikeuttaa sitten tiukempiin vastatoimiin.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #37

Väkivallattomuus on kaikkein väkivaltaisinta, koska se tuottaa joukkovoiman avulla suuria muutoksia. Olen ehdottomasti myös tällaisen kieltäytymisen eetoksen kannalla ja sitä mieltä, että valta uskoo vain kansaa, joka kieltäytyy tottelemasta.

Ei sen vuoksi ole tarvetta väkivaltaan. Suurin vaara tässä on se, että tilanne vaan mätii ja mätii, vastarintaan ei lähdetä ja sitten alkaa separatistinen terrorismi a la ETA ja IRA.

Sen kanssa sitten on "tosi kiva" elää, kun pommit räjähtelee siellä täällä, junat suistuu kiskoilta sabotaasin vuoksi ja niin pois päin. Tämän sissisota vaiheen haluaisin kaikin keinoin välttää ja sen takia nyt on aktivoiduttava ja aktivoiduttava radikaalisti: on oltava äärimmäisen väkivaltaisia s.e. väkivallattomuudella saavutetaan joukkovoiman vaatima muutos.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #37

Tuubamusiikkia ja trololoota senaatintorilla läpi toimistoajan.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni Vastaus kommenttiin #37

Tämä on totta. Mistä tuleekin mieleen, että missä ovat ammattiyhdistysliikkeet? Hiljaa nurkissaan. Euroopanlaajuinen yleislakko voisi olla todella hyvä ajatus. Päivän lakko vain ei taitaisi riittää. Ehkä siellä kaduilla pitäisi olla kunnes komission ja ekp:n jäsenet eroaa, eu:lle kirjoitetaan uusi perustuslaki yms.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #76

"AY-väki persujen linjoilla", kertoo yksi väliotsikko. En toki aio omia tätä yhden puolueen asiaksi. Esimerkiksi IPU pystynee keräämään ääniä niiltä eurokriittisiltä, jotka eivät pidä persujen ohjelmasta kokonaisuudessaan.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #76

Kreikassa on ollu muutama päivän mittanen yleislakko. Se ei riitä mihinkään, vaikka onkin ihan pätevää posturointia.

Puhutaan viikoista.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni Vastaus kommenttiin #82

Joo, voi olla näin. Toisaalta jos lakko olisi Euroopanlaajuinen, sillä olisi enemmän tehoa kuin lakolla maassa joka muutenkin on jo polvillaan.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #83

Tuosta SAK-linkistä vielä, että katsokaa päiväystä - ja sijoittakaa uutinen nyt tiedossa olevaan kronologiseen järjestykseen.

Puhutaan ääriliikkeiden kasvun vaarasta. Onko toteutunut? Puhutaan leikkausohjelmien raakuudesta? Onko käynyt näin?

Jne.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni Vastaus kommenttiin #84

Aika karulta kuulostaa jos AY-väki on hiljaa vain koska SDP. Vaikka tottahan se on, että Urpilaisen esiintyminen keulakuvana tukipakettineuvotteluissa on melkoinen rasite SDP:n maineelle ja välillisesti varmasti myös AY-liikkeelle.

"SAK:n Valkonen ei ota kantaa "poliittiseen kysymykseen" eli siihen, kuinka paljon SAK:n linjauksiin vaikuttaa se, että Kreikan tukipakettineuvotteluihin osallistui demariministeri Jutta Urpilainen."

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #86

Ja miksi ns. perälauta demareissa vuotaa, miksi kannatus laskee?

Olisikohan syynä se, että kannattajajoukon mielestä puolue ajaa väärää politiikkaa.

Onhan nyt Urpilainen herättänyt Suomen tasavallan hallituksen, että nyt pitää leikellä. :D Ja mitä SAK kertoo siinä uutisessa leikkausohjelmista?

Da-da-da-da-da-da. :)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #76

Yleislakon voisi toteuttaa myös erittäin pitkäkestoisena niin, että x-määrä ihmisiä hakee yhtäaikaa sairaslomaa työterveydenhuollon ja terveyskeskusten kautta, ja kun ensimmäinen ryhmä palaa sairaslomalta, seuraava ryhmä aloittaa sairasloman :D

Tätä jatketaan muutama kuukausi vähintään. Kun x-määrä on yhtä kuin vähintään 40 000 henkilöä kerrallaan, niin se jo alkaa tuntua.

Myös tulee lakko hoidettua palkallisena :D :D

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #33

False flag on ihan mahdollinen peli. Sehän on pelattu monta kertaa aikaisemminkin. Sen ei pidä antaa järkyttää ja aiheuttaa oman pokan pettämistä.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #27

Nimenomaan näin, valta ei varmasti irrota kahvasta. Ex-vasemmistopuolueet elättelee jotain haaveita sosialistisesta euroopasta, mutta se vaan haaveeks jää! Euroeliitti on pataporvarillista ja se ei miksikään siitä muutu: kansanvallan vihaajat, ma sanon!

Ex-vasemmalla on paljon hyvää väkeä, mutta siellä on veikattu nyt niin väärää hevosta, että sitä ei edes kehdata myöntää. Internationaalin haave sokaisee jengin silmät ja ne suomut putoilee hiljalleen, yksi kerrallaan kunkin kohdalta.

Ex-vasen on myös tupeksinut täysin maahanmuutossa, mutta siitä toiste. Valittu linja (kielletään ongelmat) on syönyt oman kannatuksen pohjan.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Äänestamisen tarkoitus on peittää vallan todelliset rakenteet. Itse jätän nykyään äänestämättä ja rakennan henkilökohtaista omavaraisuutta. Siitä voi jakaa naapurien, ystävien, sukulaisten ja tarvitsevien kanssa.

Kirjoitan asioista ja puhun ihmisille. Kuuntelen.

Tänään kirjastossa asiakkaat ja henkilökunta totesivat, että asiat ovat päin h**vettiä ja koko p**ka epäilemättä romahtaa piakkoin. Kaupunkilaisten puolesta oltiin kovasti pahoillaan, kun ovat joutuneet teknologian ja ostoruuan ansaan.

Käyttäjän KrisHyry kuva
Kristiina Hyryläinen

Ei Eu pelkästään, vaan globaalin kapitalistisen talouden järjettömät, epätasa-arvoa synnyttävät pelisäännöt.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ottamatta omaa kantaa blogin propagandistiseen ilmaisutapaan ajattelin, että taustamusiikiksi saattaisi sopia Arja Saionmaan esitys 40 vuoden takaa:

http://www.youtube.com/watch?v=P-stPi29ZHA

Susanna Kaukinen

Kyllä se todellinen propaganda paukkuu sieltä EU-herrojen suusta, kun kuulemma kaikki on hyvin, mitään ei tarvii muuttaa ja vaihtoehtoja ei ole. Jos hieman ilmaisee asioita kärkkäästi, turha siihen on puuttua, jos asia on hyvä - ja tässä on!

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Tämähän on mitä mainioin esimerkki siitä, kuinka mielivaltaisen tehottomasti valtiojohtoinen talous toimii. Kreikan pelastuksen tie löytyy vapaasta markkinataloudesta, siitä keinosta mitä kreikkalaiset eivät ole historiansa aikana vielä kertaakaan yrittäneet.

Susanna Kaukinen

Usarin blogien pakollinen anarkokapitalistinen puheenvuoro. ;-)

Ei, me ei vieläkään uskota, että yhden sota toista vastaan on hyvä yhteistyön lähtökohta. :-)

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni

Vapaata markkinatalouttahan tässä on harrastettu ja tulos on tämä. Ei ratkaisu voi olla "lisää bensaa liekkeihin".

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Blogikirjoittaja Antti Pesonen:
"Kiinteistöverot on kreikassa nostettu muutamassa vuodessa moninkertaisiksi."

Ensi vuonna tulee uusi lisävero, jossa mitataan myös montako neliömetriä talonomistajan puutarha on. Ihan tarkkaa tietoa ei vielä ole, kuinka siitä pullautetaan pois suur-maanomistajat, mutteiköhän siinä jätetä joku kiva porsaanreikä.

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Antti Pesonen jatkaa:
"Tuoreiden uutisten mukaan 320 000 asuntoa huutokaupataan verojen maksamatta jäämisen takia."

Joissakin kivitaloissa tämä ei kuitenkaan onnistu, koska koko korttelin porukka plus "muutama muu" saapuvat paikalle kun viranomaiset yrittävät jotakin.
______________________

Arvattavasti Tahko Pihkalan kehittämä pesäpallo tulee Kreikassa, eri lähiöissä, kovin suosituksi. Eihän siihen tarvita kovinkaan arvokkaita varusteita.
Olin siellä muutama kuukausi sitten ja tykkäsivät kovin kun kerroin suomalaisesta kansallispelistä ja sen historiasta.

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Toinen sellainen hieman ongelmallinen tilanne ovat tyhjät talot.
Ateenan ympäristössä on kuulemma kaikki tyhjät talot "otettu käyttöön".

Jos talon omistaja haluaa häätää nämä "talonmiehet ja -naiset", niin ulkopuolelle ryhmittyvät kaikki lähistöjen teltta-asukkaat ja jonottavat talon edustalla. Kertovat viranomaislle olevansa hyvinkin iloisia kun edelliset asukit häädetään.
Yleensä talonomistaja tulee järkiinsä ja yrittää päästä jonkinlaiseen sopimukseen.

Siellä ollaan hieman hermostuneita: Valokuvasin tyhjiä taloja ja pian tuli mopomies perään ja kyseli mitä minä kuvaan. Kun kerroin haluavani asua jossakin, hän ystävällisesti neuvoi missä on tyhjä talo, jonka omistajana on pankki. ;>)

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niin, siltä keikalta minulle tarjottiin kahta taloa, siis talon omistajat tarjosivat, missä saan asua ilmaiseksi "niin kauan kuin haluan" ja toisessa 5 vuotta. (Olen puuseppä ja puuseppää aina tarvitaan).

Haluan kuitenkin myös suurehkon puutarhan erilaisia testejä varten, joista kerron myöhemmin.

Henry

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Eli Kreikka on jo romahtanut, joten sillä ei voi enää pelotella.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Joo, nyt siellä on menossa raiskausvaihe.

Henry

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Aamulehti hehkuttaa Espanjan talouden nousevan ja vienti vetää varsinkin auto ja konepajateollisuudessa. Espanja ei Aamulehden mukaan kuitenkaan euroa hajota koska kansa on Francon ajan jälkeen tyytyväinen EU:n harjoittamaan suvaitsevaisuuspolitiikkaan joka antaa turvallisuutta äärivoimia vastaan. Näin siis valtamedian edustaja jakaa "puolueetonta tietoa" muista euromaista.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

George Soros, sijoittajamiljardööri ja filosofi, on kertonut eläneensä niin natsi- kuin kommunistitotalitarismeissa, mutta toteaa että nyt käsillä oleva taloustotalitarismi tulee olemaan edellämainittuja merkittävästi julmempi ja verisempi.

Luullakseni mies tietää ainakin tuosta aiheesta sen verran, että voisimme jopa kuunnella häntä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Minä en ole nähnyt kommunismia tai natsiaikoja, mutta luotan historian opetuksen tasoomme. Olen jo jonkin aikaa pitänyt tätä nykyistä härdelliä talousfasismina ("ei ole vaihtoehtoja"), ja vaarallisena. En osaa kuitenkaan sanoa itse, olisiko tämä pahempi kuin natsiaikojen hirmuteot.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ei tässä vielä taloustotalitarismissa olla, mutta kaikki viittaa siihen, että hyvää vauhtia siihen ollaan menossa.

Ellei sitä kehitystä pysäytetä...

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #85

Kyllä me olemme. Se ei vain vielä näyttäydy täällä. Minä vain pölhöpopulistina jälkiviisastelen aina näin etukäteen.

Käyttäjän AkiTernt kuva
Aki Terentjeff

EU:n aiheuttama tilanne Kreikassa eskaloituu tasan siinä vaiheessa kun kansalaisilta aletaan vielmään omaisuudet lakiin vedoten niin että massat menettävät omisuutensa valtiolle. Siksi näin koska sillä hetkellä kun kaikki on hävitty, jäljelle jää vain väkivalta ja mitään havittävää ei enää ole, sama toimii muuten muuallakin.
Se viimeinen väkivalta on sitten aseet, että siitä vaan pakkolunastelemaan massoilta kaikki omaisuus, voi tulla lyijyä vastaukseksi.

Toimituksen poiminnat