IPU ja Suomen Venäjä-suhteet

Itsenäisyyspuolue haluaa Suomen valtiollisen itsenäisyyden palauttamista. Siihen sisältyy oman lainsäädännön, oman rahan ja talouspolitiikan lisäksi oma ulkopolitiikka. IPU haluaa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan linjaksi Sveitsin mallisen puolueettomuuden. Se tarkoittaa kaikkien sotilasliittojen ulkopuolella pysymistä ja omaan puolustuskykyyn nojaavaa itsenäistä puolustuspolitiikkaa.

Puolueettomuus on pysymista suurvaltojen ristiriitojen ulkopuolella ja hyvien suhteiden rakentamista kaikkiin suuntiin, erityisesti naapurimaihin.

Itsenäisyyspuolueella on täysi 20 ehdokkaan lista eurovaaleissa. Ehdokkaat ovat sitoutuneet kannattamaan Suomen irtautumista eurosta ja EU:sta sekä  torjumaan Nato-jäsenyyden.

IPU:n ehdokkaista kaksi korostaa erityisesti hyvien Venäjä-suhteiden merkitystä. Janus Putkonen on Verkkomedian päätoimittajana tuonut esille toisenlaisia näkökulmia, kuin Suomen valtamedia, jota ei voi kutsua puolueettomaksi Venäjä-uutisoinnissaan. Verkkomedialla on roolinsa  vaihtoehtomediana.

Jon Hellevig omistaa merkittävän lakiasiainyrityksen, joka toimii mm. Moskovassa ja jonka asiakkaina on monia suomalaisia yrityksiä. Eri puolilla Eurooppaa asuneella ja kielitaitoisella Hellevigillä on poikkeuksellisen hyvä Venäjän tuntemus.

Putkonen ja Hellevig ovat muiden IPU:n ehdokkaiden tavoin vahvasti Suomen itsenäisyyden ja puolueettomuuspolitiikan takana.

Joillakin nettikommentoijilla näyttää olevan intoa hyökätä IPU:a vastaan ja syyttää sitä venäjämielisyydestä ja jopa – törkeästi ja valheellisesti – pyrkimyksestä liittää Suomi Venäjään. Loanheitossa viitataan em. IPU:n ehdokkaiden myönteisyyteen Venäjään kohtaan.

Onko niin, että olisi parempi pyrkiä huonontamaan Suomen suhteita Venäjään? Onko siitä Suomelle jotakin haittaa, että itärajamme on rauhallinen? Jos suhteita Venäjään halutaan huonontaa, eri puolueista löytyy ehdokkaita, jotka ajavat sitä linjaa. Nato-jäsenyys takaisi suhteiden huonontumisen.

Toistettakoon, että IPU:n tavoite on itsenäinen ja puolueeton Suomi. IPU haluaa Suomelle hyvät suhteet niin Ruotsiin, Viroon, Venäjälle kuin EU:hun ja USA:han. Norjaa unohtamatta. Tämän pitäisi olla selvää tekstiä.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu