Antti Pesonen Tasapainoa etsimässä

Itsenäisyyspuolue ei enää tue Jon Hellevigin kampanjaa

 

Itsenäisyyspuolueen sitoutumaton eurovaaliehdokas Jon Hellevig on Facebookin kampanjasivustoillaan esittänyt lausuntoja mm. Karita Mattilaan kohdistuen. Puolue sanoutuu jyrkästi irti näistä ja kaikesta uhkailuista.

Puolueemme ehdokkaat ovat asettuessaan ehdokkaiksi sitoutuneet periaatteisiin, että jokainen ihminen on yhtä arvokas kansallisuudesta, etnisestä taustasta, uskonnosta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.
Nämä periaatteet kattavat luonnollisesti myös mielipidevapauden puolueen tai yksittäisten ehdokkaiden tavoitteista poikkeavien kantojen esittämiseen.

Ehdokas Hellevig toimii vastoin puolueen periaatteita. Se kuva, jonka Hellevig antoi tavoitteistaan keskustellessamme ehdokasasettelusta, ei vastaa ko. kirjoitusten sisältöä ja kampanjapainotuksia. Itsenäisyyspuolue kokee tulleensa harhautetuksi Jon Hellevig´in taholta ja hänen ehdokkaana käyttäneen saamaansa luottamusta väärin. Puolue ei täten enää osoita tukeaan Jon Hellevig´in kampanjalle.
 
Itsenäisyyspuolueen puolesta,
Antti Pesonen,
puheenjohtaja 

 

IPU:n eurovaaliohjelma http://ipu.fi/itsenaisyyspuolueen-eurovaaliohjelma-2014-2/

 

Lisäys 19.5.2014 klo 12.35:

Nyt on nähty se, että Itsenäisyyspuolue "pääsee" suuriin uutisiin, kun siihen voidaan jotenkin yhdistää natsittelua yms. mahdotonta käytöstä.

Asiakeskustelu on EU-Suomessa mahdotonta. Olen kirjoittanut n. 350 blogia ja lähettänyt ne myös tiedotusvälineille mm. euron kalleudesta Suomelle, rakenteellisesta väkivallasta, työttömyysongelman korjaamisesta, ilmastonmuutoksen mahdollisista seurauksista ja Nato-turvatakuiden olemattomuudesta.  Kertaakaan ei ole noiden takia soitettu iltapäivälehdistä tai valtakunnan uutisista. Mutta sekoilevan (ex-)ehdokkaan kirjoittelusta soitettiin.

Kertokoon se jotakin nyky-Suomesta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (135 kommenttia)

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Enpä kyllä menetystä näe, vaikka Hellevig poissa olisikin. En oikein jaksa ymmärtää hänen kaltaisensa ehdokkaaksi ottamisessaan. Sen verran hänen juttujaan olen lukenenut ja Puheenvuorossa väitellytkin, että erittäin vahingollisena koko Suomelle häntä kyllä pidin.

Käyttäjän TimoLustig kuva
Timo Lustig

Hellevigillä on oma lehmä ojassa. Hänen Moskovaan sijoittuvien liiketoimiensa menestymistä auttaa pääsy Putinin suosioon ja pysyminen siellä. Tätä tavoitetta silmällä pitäen hän on nämäkin kohukommentit lausunut. Suomen etu häntä tuskin kiinnostaa, tämä lienee selvä kaikille. Kysymys kuuluukin, mitä järkeä suomalaisten on äänestää Putinin mies Euroopan parlamenttiin?

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Olen samaa mieltä: "monikielinen" Jon Hellevig on ruskeakielinen omien liiketoimiensa takia.

IPU ei vissi ollenkaan seurannut aikoja kun päätti ottaa miehen ehdokkaaksi. Itse kirjoitin 20.4 näin:

"Itsenäisyyspuolue: Susanna, Antti jne; hieno lähtokohta. Nyt sekin vaihtoehto pysähtyi Hellevigin Safkan seinään".

http://jonhellevig1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/16613...

(Fiksu Keijo Korhonen suositteli aiemmin IPU:ta; luulen, että myös hän järkyttyi moisesta ehdokkaasta. Kestää pitkään kun IPU toipuu tuosta, jos ollenkaan. Maineelle paha moka, jo heti siitä hetkestä kun Hellevig otettiin mukaan ehdokkaaksi....)

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #41

Tekemällä oppii, tärkeintä on oikeat johtopäätökset. En ilahtunut Jonista kun hän tuli puolueeseen ja aika nopeasti hänen lausuntonsa johtivat välirikkoon hänen ja minun välilläni.

Tuomitsin jyrkästi jo hänen aiemmat lausuntonsa.

Jukka Laine

Ei Hellevig ole Putinin mies, eikä Putinia kiinnosta Suomen mepit. Suomi on muutenkin jäänyt sivurooliin isojen euromaiden ja Venäjän välisissä suhteissa.

Käyttäjän TimoLustig kuva
Timo Lustig Vastaus kommenttiin #88

Jos Hellevig ei ole Putinin mies, miksi hän sitten itse sanoo olevansa? "And personally I adore Vladimir Vladimirovich Putin!" Sitaatti on hänen facebook -sivultaan.

Jukka Laine

Suomalaisilla on hyvä maine Venäjällä. Ei Hellevig Suomea vahingoita puheillaan. Ennemminkin Karita Mattila vahingoittaa suomalaisten mainetta Venäjällä. Erikoista on se että ihmisoikeudet ja homojen oikeudet ovat monissa Yhdysvaltojen osavaltioissa Venäjää heikommat ja Mattila esiintyy Yhdysvalloissa ihmisoikeuksia puolustavana taiteilijana. Mutta hänen leipä tuleekin sieltä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Aika erikoista, että puolue irtisanoutuu ehdokkaansa kampanjasta vain viikkoa ennen vaaleja?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Vielä erikoisempaa olisi, mikäli jätettäisiin ottamatta kantaa tai annettaisiin tuki ehdokkaan latelemille törkeyksille.

Hellevigin kanssa keskustellessa ei ole välittynyt lainkaan negatiivisia piirteitä, joten hänen kirjallinen ilmaisunsa on tullut kyllä täytenä yllätyksenä.

Virhearvioinneilta ei voi koskaan välttyä kokonaan, mutta ne on korjattava heti, vaikka ajankohta ei olisikaan otollinen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Anteeksi nyt Pesonen, mutta kun tein Ylen vaalikoneen niin sijalla 200 oli Antti Pesonen ja joku SKP:stä. Ja niistä sijoista loppuunkin lähinnä IPU:a ja SKP:tä, joten millainen puolue IPU oikein on?

Ja eikö jo kannattaisi luovuttaa, moneenko kertaan IPU on kannatuksen puutteessa poistettu puoluerekisteristä ja rekisteröity uudelleen?

Janne Hilden

Onko Sinulta jotenkin pois IPU:n olemassaolo?
Kai Suomi vapaa maa on puolueita perustaa, vaikkei juuri Sinulle sieltä oikeaa ehdokasta löydy.

Käyttäjän anttipesonen kuva
Antti Pesonen

Kysymykseen millainen puolue IPU oikein on, vastaa omalla tavallaan IPU:n tavoiteohjelman otsikko "Kaikkien pärjääminen harvoja hyödyttävän kilpailun edelle".
IPU:n eurovaaliohjelma on blogitekstin lopussa. Kun sen lukee, saa käsityksen puolueen tavoitteista.

On ymmärrettävää, että nykyisen politiikan tukijat närkästyvät siitä, että esitetään perusteltuja vaihtoehtoja Suomen nykyiseen alennustilaan vieneelle linjalle.

Luovuttamista voit suositella nykyisille vallanpitäjille. Itsenäisyystaistelua - joka nyt käydään äänestämällä ja vaikkapa blogikirjoittelulla - ei hävitä, vaan se loppuu vasta kun se on voitettu.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Eu tai EU:n karttaminen on aika olennainen kysymys vaalikoneissa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Onkohan net sivut kaapattu vai? Oli niin alkkeellisen surkeaa kirjotustaki, oiken huusi! Mutta oisitta voinu poistaa sen jo aikasemmin.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Ei niitä sivuja kaapattu. Iltalehdelle antamassaan ha(i)astattelussa miekkonen puolustaa sanomisiaan. Kyseessä on Venäjällä yleistyvän tunteikkaan ja samanaikaisesti älyvapaan poliittisen retoriikan tuominen Suomen kamaralle, ei sen kummempaa. Ehkä meidän pitäisi hämmästellä sitä, että lakimies kirjoittaa moista ryönää. Hellevigin kaltaiset poliitikot eivät sovi edustamaan Suomen kaltaista sivistysvaltiota.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Huh huh eikö ja siis ei tosiaan sovi eikä meän piä luulla, että joku lakimiehen koulutus tekis jotenki viishaan, nethän oli ihan pörröjä net sen huutamiset sielä naamakirjassa. Kuvittelin vähän sitäki, että ois humalassa ollu, mutta seisoo puhheittensa takana tai kaatuu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Täältä IPU:n viime europarlamenttivaalien tulos, paljonko mielestänne pitäisi parantaa jotta olisi mielekästä jatkaa?

1% vai enemmän annetuista äänistä?

http://tilastokeskus.fi/til/euvaa/2009/euvaa_2009_...

Käyttäjän anttipesonen kuva
Antti Pesonen

Ei kannata elää menneisydessä.
Runoilijan sanoin: Mikä on, ei pysy. Kun hallitsijat ovat puhuneet, tulevat hallitut puhumaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei kannata, ei, varsinkaan kun vähäinenkin kannatus on laskenut:

Kunnallisvaaleihin 2008 IPU osallistui omalla listalla 28 kunnassa ja se sai läpi edustajansa Alajärven (2,5% äänistä) ja Pyhäjoen (5,5%) valtuustoihin. Vuonna 2004 VSL:llä oli ehdokkaita 11 kunnassa. Puolue sai tuolloin molemmat valtuutettunsa Pyhäjoella (9,8%), jonka valtuustossa se on ollut edustettuna vaaleista 1996 lähtien. Aiemmin VSL:llä oli valtuutettuja myös Halikossa (1996–2000), Hyrynsalmella (1996–2000), Kaavilla (1996–2000), Kiikoisilla (2000–2004) ja Siilinjärvellä (1996–2004).[15] Puolueen puheenjohtaja Hakalehto oli Helsingin kaupunginvaltuutettu vuoteen 2004 asti, mutta hänet valittiin Pääkaupunkiseudun sitoutumattomien listalta.

Kunnallisvaaleissa 2012 puolue ei saanut valtuutettuja, mutta yksi pääsi varasijalle Juankoskella. Puolueen listoilla oli 89 ehdokasta 29:ssä kunnassa. Yhteensä he keräsivät 1 303 ääntä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Itsen%C3%A4isyyspuolue

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #15

MIkä on Seijan punainen lanka nyt tässä? Sinä voit äänestää ihan ketä haluat ja sinulla saa ja pitääkin olla omat mielipiteet. Voisitko suoda sen myös muille? Vai onko liian paljon pyydetty?

Käyttäjän TimoLustig kuva
Timo Lustig Vastaus kommenttiin #27

Hyvä kysymys. Eiväthän vaalit ole mikään voittajavedonlyönti, jossa veikataan voittajaa, vaan tilaisuus äänestää sitä, jolla äänestäjän mielestä on mm. parhaat mielipiteet. On hyvin yleinen ajatus, että en voi äänestää sitä tai tätä puoluetta, tai ehdokasta, koska kannatus galluppien mukaan on niin vähäinen. Eihän tästä ole kysymys ollenkaan.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #15

Seija, selvästi pelkäät tulevaa vaalivoittoamme, kun koetat kaivaa kaikki kolot löyttääksesi jotain ongelmaa IPU:sta.

Aika surullista. Saatko rahaa eliitiltä?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Oikea ratkaisu, mutta valitettavan myöhään.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kirjoitus oli varmaaan kännissä tehty. Hän ei ole omaksunut sitä persujen ohjeistusta, että "kun korkki aukeaa niin netti sulkeutuu".

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Hellevig ei olekaan persu. Eikä hänellä olekaan Pirkko Ruohonen-Lernerin tasoista henkilöä, poliisiosastoineen, hoitamassa asiaa.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128869014173...

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Kaikki ehdokkaat voisi velvoittaa vetämään tuhdit kännit ja viettämään yön somessa. Sillä tapaa varmaan saisi ehdokkkaasta ja hänen ajatuksistaan täsmällisimmän kuvan.

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

Hellevig kirjoittaa normaalisti huolella sanansa valiten, hyvin vähillä kirjoitusvirheillä ja korkeintaan vahvistetulla tekstillä kun haluaa jotain painottaa, ei karjumalla. Tuo kirjoituksensa on huudettu versaalikirjaimin, siitä kuvastuu raivari ja vilisee kirjoitusvirheitä. Myös minä ajattelen että ei sitä aivot selvinä varmasti ole kirjoitettu.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Se ei kuitenkaan ole kummonen puolustus, siis känni. Vaikka arvelen kyllä samaa. En kyllä äänestäisi eu:hun muutenkaan ihmistä joka ei osaa rajoittaa alkoholinkäyttöään ja käyttäytyä sen alaisena kunnolla.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #63

Noh, musta on pelottavampaa kuin känniördääminen, että se oikeasti ajattelee noin mitä se kirjotti. Sovinistipaska.

Susanna Kaukinen

Musta tollasella hyvätapaisuudella ei ole mitään arvoa, mutta aivan erityisesti ei, jos sydän ei ole paikallaan.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Hellevig paljasti todelliset ajatuksensa. Ehkä puoliksi vahingossa ja tunnekuohun vallassa, mutta epäilemättä aitoina.

Vesa Kulottaja

Hellevig voi sitten myöhemmin selittää Moskovassa, että oli niin hirveä natsi-maa, ettei siellä kukaan terve demokraatti voi ehdokkaana olla. Hän nimittäin tietää mistä korruptoitunut Kreml pissii.

Mikko Saarinen

Miten Hellevig voi edes osallistua EU-vaaleihin, kun hän asuu pysyvästi Venäjällä. Vai ovatko Venäjä ja EU jo samaa kolhoosia?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Taitaa se Hellevig olla kuitenkin Suomen kansalainen?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ilmeiseti testi päästä IPU:n esdokkaaksi ei ole kovin tarkka. Kaikki kelpaavat?

Mikko Saarinen

Minä olenkin nimittänyt IPU:a keräilyeräksi. Putinistit tuntuvat kuitenkin kaapanneen vallan puolueessa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

IPU on vasemmistolainen ja Venäjän etuja ajava puolue, eli kaikkea sitä vastaan, joka sen mahtipontisesta, miltei IKL:mäisestä nimestä voisi ajatella.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #23

Kykypuolue Kokoomus se sentään ottaa rehellisesti IKL museota pyörittävän ehdokkaan.

Herra Kuikalle on myös kaikki mikä viittaa itsenäisyyteen vastenmielistä ja niin alhaista että Suomi ei vain voi mitenkään pärjätä itsenäisenä, omia etuja ajavana maana.

Näin itsenäisyyden puolesta puhujana on vaikea käsittää eräiden Uuden Suomen kommentoijien hinkua totalitarismiin, joka näyttää kelpaavan, kunhan tulee oikeasta ilmansuunnasta.

Minulle ei kelpaa mistään ilmansuunnasta.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #31

IPU ajaa Suomea venäjän vasalliksi, koska näistä puheistahan puoluejohto ei ole irtisanoutunut, joten se siitä itsenäisyyden ajamisesta.

Keräilyerä vasemmistolaisia anarkisteja ja putinisteja, jotka ratsastavat itsenäisyydellä, ilman aikomustakaan sitä toteuttaa.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #34

Alla oleva on lehdistötiedote mikä on annettu 2 tuntia asiasta saadun tiedon jälkeen. Lienee Suomen ennätys reagointiajan suhteen...

Itsenäisyyspuolueen sitoutumaton eurovaaliehdokas Jon Hellevig on Facebookin kampanjasivustoillaan esittänyt lausuntoja mm. Karita Mattilaan kohdistuen. Puolue sanoutuu jyrkästi irti näistä ja kaikesta uhkailuista.

Puolueemme ehdokkaat ovat asettuessaan ehdokkaiksi sitoutuneet periaatteisiin, että jokainen ihminen on yhtä arvokas kansallisuudesta, etnisestä taustasta, uskonnosta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.
Nämä periaatteet kattavat luonnollisesti myös mielipidevapauden puolueen tai yksittäisten ehdokkaiden tavoitteista poikkeavien kantojen esittämiseen.

Ehdokas Hellevig toimii vastoin puolueen periaatteita. Se kuva, jonka Hellevig antoi tavoitteistaan keskustellessamme ehdokasasettelusta, ei vastaa ko. kirjoitusten sisältöä ja kampanjapainotuksia. Itsenäisyyspuolue kokee tulleensa harhautetuksi Jon Hellevig´in taholta ja hänen ehdokkaana käyttäneen saamaansa luottamusta väärin. Puolue ei täten enää osoita tukeaan Jon Hellevig´in kampanjalle.

Itsenäisyyspuolueen puolesta,
Antti Pesonen,
puheenjohtaja

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #37

Iritisanouduttiinko siis ehdokkaan kaikista aikaisemmista kommenteista, niistä joissa ylistetään putinia ja ajetaan suomea venäjän valtapiiriin?

Jos, niin se kannattaisi varmaan tuoda esiin, nyt näyttää ettette hyväksy uhkailua, mutta muu putinismi kyllä teille kelpasi.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #40

Persuthan sen sijaan on sikäli putinistinen puolue, että teillä on ihan samanlainen Suuri Johtaja, jota te palvotte.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #34

Aivan järjetöntä puhetta. IPU:n kaikki ehdokkaat sitoutuvat Suomen itsenäisyyden palauttamiseen.

Omalta osaltani voin sanoa, että tykkään ihan yhtä vähän jokaisesta oligarkista, olkoot se sitten Obama, Merkel, Putin, Stalin tai Hitler.

Valta kansalle!

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen Vastaus kommenttiin #34

"Ipu ajaa Suomea venäjän vasalliksi". Yhtä fiksuja puheita en ole kuullut yhdenkään muun puolueen tuovan julki,enkä ole havainnut mitään Putinismiin viittaavaa. Olis mielenkiintoista kuulla mihin nimenomaiseen IPU:n esittämään viittaat väitteelläsi ?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #23

Sulla on huomattavan huonot kyvyt ymmärtää, että IPU ei aja USA:n etua, EU:n etua, Kiinan etua eikä Venäjän etua.

IPU ajaa Suomen etua, yhteistyössä ja solidaarisuudessa kaikkien muiden maiden kanssa.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #77

Kammatkaa nyt tuon Hellevigin sekoilut läpi ja irtisanoutukaa muustakin kuin tuosta uhkailusta... ihan näin ystävällisenä vinkkinä.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Mikko Saarinen,Tuntuupa se melkoinen kirjo löytyvän muistakin puolueista. Tästähän tietysti saadaan vettä myllyyn ja voidaan puhua muusta,kuin oikeista asioista.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Luin noita CAPS LOCK VIESTEJÄ niin tuli olo että onkohan Hellevigin feisbuuk hakkeroitu.

Mutta jos näin ei ole, niin olen vieläkin hämmästyneempi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Putinistit näyttävät koostuvan mielenterveydeltään järkkyneistä yksilöistä. Muuta päätelmää ei tuosta linkin uutisesta voi tehdä.

minnam ahonen Vastaus kommenttiin #33

Tulee mieleen myös Zhirinovski, joka ihan vasta uhkaili raskaana ollutta naistoimittajaa raiskauksella.
http://psykopatologia.keskustelu.info/viewtopic.ph...

EDIT kts myös tämä kommentti http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/16834...

Samaan taudinkuvaan kuuluu että on varaa syyttää muita vihapuheista
"Huhtikuun lopulla Hellevig kertoi tekevänsä valtakunnansyyttäjälle tutkintapyynnön Elisabeth Rehnin puheista. Hänen mukaansa entinen puolustusministeri ja YK:n erityislähettiläs Rehn syyllistyi vihapuheeseen Ylen haastattelussa puhuessaan Suomessa asuvista venäläisistä."
http://yle.fi/uutiset/karita_mattilaa_uhataan_euro...

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #43

Tutkintapyyntö olisi paikallaan. Hämmästelen, jos sitä ei ole jo tehty ja ihmettelen IPU:n moraalia, jos eivät ryhdy muihin toimenpiteisiin kuin "emme tue" lausuntoihin. Kun vaippaan tulee kakkaa, kannattaa pestä pylly ja vaihtaa vaippa, ei pelkästään laittaa puhdasta vaippaa päälle.

minnam ahonen Vastaus kommenttiin #45

Varsinkin tämän jälkeen olisi syytä IPU:n vääntää rautalangasta Hellevigille ja äänestäjille.
http://yle.fi/uutiset/eurovaaliehdokas_hellevig_my...

"– On typerää jos he ovat sanoutuneet irti, koska tässä ei ole mitään irtisanoutumista, Hellvig sanoo. Hän aikoo yhä jatkaa eurovaalikampanjaansa."

Ottivat itse Hellevigin melkein puskista, joten ovat vastuussa että on päässyt poliittisissa "tavoitteissaan" ja julkilausumissaan jo näin pitkälle. Putin-fanatismi ohittaa Suomen ja suomalaiset.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer Vastaus kommenttiin #55

Toisin kuin väitetään, Hellevig oli tarkimman seulan läpi katsottu ehdokkaamme näihin europarlamenttivaaleihin. Hänen otettua yhteyttä puheenjohtajaan, useampi hallitusjäsen kävi läpi hänen historiaansa verkossa, etenkin kytköksiä kohudosenttiin J.Bäckman tms.

Tämän pohjalta hallitus kävi kahdessa kokouksessa keskustelua henkilöstä ja lopuksi perustettiin keskusteludelegaatio/haastatteluryhmä joka viiden miehen voimin lähti tapaamaan Hellevig´iä hänen yrityksensä Helsingin konttorissa. Keskustelutilaisuus kesti kolmatta tuntia, kriittiset kysymykset saivat vastauksia, joissa mm. kiellettiin enää aktiiviset yhteydet sekä Bäckmaniin että Safkaan ja keskusteltiin mahdollisen kampanjan pääpainoksi Suomen ja Venäjän kauppasuhteet, niiden merkitykset Suomelle sekä Suomen itsenäisyyden, riippumattomuuden merkityksiä. Hän myös perusteli myönteiset näkemyksensä Putinista Venäjän sisämarkkinoiden toimilla. Ulkopolitiikka ei kuulunut kampanjakokonaisuuteen. Muu keskustelu käytiin markkinoinnista.

Tilaisuuden jälkeen viiden hengen (hallituksen vara- ja täysjäseniä) delegaatiossa vallitsi yksimielisyys että J.Hellevig täytti ehdokkaan mitat ja voisi esittämillään asiantuntija-alueilla tuoda puolueelle vahvistusta.

Ehdokkaaksi valinnan jälkeen hänen kampanjointinsa kuitenkin enenevissä määrin lähti sivuraiteille päätyen puolueen kannalta kahteen julkiseen irtisanoutumiseen hänen tavastaan käydä henkilöön ja täysin sopimattomin ilmaisuin.

Puolueen irtisanouduttua hänen kampanjansa tukemisesta, olemme nyt kuulleet olevamme natseja tms., joten puolueen "putinisti"-leima voitaneen haudata.

Emme halua nojata itään emmekä länteen vaan seistä omalla maalla, omalla keskuspankilla ja sotilaallisesti riippumattomina.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #45

Nopeasti ajatellen luulisin tutkintapyynnön tekemisen kuuluvan asianosaiselle, jota on luokattu?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #60

Karita Mattila voisi todellakin tehdä rikosilmoituksen, mutta se todennäköisesti vain paisuttaisi Hellevigin mainetta puolialastoman presidentin tukijana Venäjällä. IPU voisi sen sijaan ottaa Hellevigin vastaan seuraavalla Suomen vierailulla rauhanomaisten, mutta sanomaltaan selkeiden banderollien kera.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #71

Noinkohan tuollaiseen kannattaa käyttää kenenkään energiaa, kun olisi oikeitakin töitä tehtävänä? Ei niin, että olisin viestistä eri mieltä. Mies ei vaan ole vaivan arvoinen.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #78

Olet varmasti oikeassa. Annetaan elämän opettaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #71

Mattila tuskin erityisemmin välittää tästä välikohtauksesta. Hän on todella maailmanluokan tähti kaikin tavoin.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Huh huh. Sairasta juttua tuo Hellevig suoltaa...

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #42
Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ei Pesonen sen kummempi Putinisti ole. Hänen mukaansa, jos suomalaiset natoon haluavat liittyä, venäjä heti kohta tänne hyökkää. Ja talvisotakin oli vain pikkurjakahakka, joka olisi myöntyväisyydellä voitu välttää.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tietysti talvisota olisi voitu välttää myöntyväisyydellä. Ei kai tästä kukaan voi olla eri mieltä.

Susanna Kaukinen

Laitatko hieman linkkejä väitteittesi tueksi?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

ei, mutta itsenäisyys olisi mennyt ja miehitys seurannut kuten virossa. Vaatimukset olivat samat. Tukikohtia, rajansiirto, jotta puolustuslaitteet olisivat jääneet hyödyttömikisi. Sitten olisi ollut jo helppoa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"ei, mutta itsenäisyys olisi mennyt...."

EU:ssa meiltä itsenäisyys on mennyt ja loppukin suvereniteetti menee jos hallituspuolueiden mukaisesti liittovaltiokehitystä jatketaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mutta Siperian vankileirien sijasta saamme kärsiä tätä "miehitystä" omilla kotikonnuillamme.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #53

"Mutta Siperian vankileirien sijasta saamme kärsiä tätä "miehitystä" omilla kotikonnuillamme."

Olkinukke.

Susanna Kaukinen

Ilmeisesti susta homma on nyt mennyt putkeen, kun Hitlerin jälkeen saatiin Merkel komentamaan Suomea.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Oikea päätös IPU:laisilta.

Käyttäjän JuSa kuva
Juhani Sademaa

Pidin Hellevigin hyväksymistä ehdokkaaksi jo alunperinkin käsittämättömänä töppäyksenä, tai jos se tehtiin tietoisesti, sitäkin vakavampana epäisänmaallisen mielipiteen ilmaisuna.

Susanna Kaukinen

Mä en ilahtunut siitä juurikaan, kun kaveri oli selvästi melkoisen oikealla. En silti tiennyt, että kyse on tällaisesta kaverista, joka nyt on sittemmin valjennut.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Jos sopii, avaudun tässä tapaus Jon Hellvig´ istä, koska viime päivien tapahtumat ovat rankasti ravistelleet Itsenäisyyspuoluetta.

Toisin kuin väitetään, Hellevig oli tarkimman seulan läpi katsottu ehdokkaamme näihin europarlamenttivaaleihin. Hänen otettua yhteyttä puheenjohtajaan, useampi hallitusjäsen kävi läpi hänen historiaansa verkossa, etenkin kytköksiä kohudosenttiin J.Bäckman tms.

Tämän pohjalta hallitus kävi kahdessa kokouksessa keskustelua henkilöstä ja lopuksi perustettiin keskusteludelegaatio/haastatteluryhmä joka viiden miehen voimin lähti tapaamaan Hellevig´iä hänen yrityksensä Helsingin konttorissa. Keskustelutilaisuus kesti kolmatta tuntia, kriittiset kysymykset saivat vastauksia, joissa mm. kiellettiin enää aktiiviset yhteydet sekä Bäckmaniin että Safkaan ja keskusteltiin mahdollisen kampanjan pääpainoksi Suomen ja Venäjän kauppasuhteet, niiden merkitykset Suomelle sekä Suomen itsenäisyyden, riippumattomuuden merkityksiä. Hän myös perusteli myönteiset näkemyksensä Putinista Venäjän sisämarkkinoiden toimilla. Ulkopolitiikka ei kuulunut kampanjakokonaisuuteen. Muu keskustelu käytiin markkinoinnista.

Tilaisuuden jälkeen viiden hengen (hallituksen vara- ja täysjäseniä) delegaatiossa vallitsi yksimielisyys että J.Hellevig täytti ehdokkaan mitat ja voisi esittämillään asiantuntija-alueilla tuoda puolueelle vahvistusta.

Ehdokkaaksi valinnan jälkeen hänen kampanjointinsa kuitenkin enenevissä määrin lähti sivuraiteille päätyen puolueen kannalta kahteen julkiseen irtisanoutumiseen hänen tavastaan käydä henkilöön ja täysin sopimattomin ilmaisuin.

Puolueen irtisanouduttua hänen kampanjansa tukemisesta, olemme nyt kuulleet olevamme natseja tms., joten puolueen "putinisti"-leima voitaneen haudata.

Emme halua nojata itään emmekä länteen vaan seistä omalla maalla, omalla keskuspankilla ja sotilaallisesti riippumattomina.

Ilkka Luoma

Hellevig olisi voinut myös valaista osuuttaan Interbank kytköksissä - pankihan oli ainoa pankki joka ei saanut 1990 -luvulla pankkitukea. Myöhemmin Uotit asyivat kuvaan mukaan ja Nalle Wahlrooskin - sekä erittäin pitkä oikeudenkäyntisarja - muistaakseni petoksista - jaettiin mm. vankilatuomioita - olisikin Jonia ajatellen linjakasta selostaa omia näkökulmiaan tähän paljon mediaakin pyörittänyt ruletti ... miten Hellevigit olivat mukana ja irtautuivatko ENNEN epäselvyyksien esilletuloa ... eikö äänestäjät voisi pyytää tälläistä selvennystä ehdokkaalta?

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Ihmisillä, visaillakin Suomessa on monien ongelmien lisäksi mietittävänä pari pääongelmaa. Miten säilyttää itsenäisyys ja miten pysäytetään ilmaston lämpeneminen? Eli euro-ynnä ilmastokatastrofi.

Susanna Kaukinen

Ei ole, koska mies lensi kuin leppäkeihäs. Ääni persuille on ääni Kokoomuksen ohjelmalle, kuten itsekin tiedät.

Sitä paitsi persut on proto-fasistinen puolue, joka ei kunnioita ihmisoikeuksia kuten IPU.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Ette näköjään ymmärrä suomen vaalijärjestelmää, Hellevig on listoillanne halusitte tai ette. Putinistin vertailukuun lasketaan Kaukisenkin äänet...

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #107

Reikähän tosta urposta tuli meidän listaan, kun ei sitä kukaan enää äänestä - eikä pidäkään.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Pointsit nopeasta reagoinnista näin sunnuntainakin.

Heli Hämäläinen

Tarkoittaako tämä nyt sitä, että IPU on enää teknisesti vaaliliiton omaisessa suhteessa Jon Hellevigiin? Vai onko hän vielä jäsenenne?

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman

Hellevigin irtiotto vaaleista osoittaa erinomaista lapsellisuutta oikeustieteiden kandilta. Hellevigin on ihan pakko tietää se seikka, että kun ehhdokaslistat on jätetty, niin itseään ei voi irtisanoa ilmoitusluontoisesti vaaleista.

Hellevig kerää ääniä ipulle siinä missä muutkin ipulaiset ihan vaalien loppuun saakka.

Susanna Kaukinen

Jos on ja ei ymmärrä erota, on erotettava tai minä eroan. Tuollaisten raiskauspuheiden jälkeen en halua olla edes samalla planeetalla miehen kanssa.

Heli Hämäläinen

Eli ääneni esimerkiksi sinulle voisi nostaa tuon miehen europarlamenttiin. Vaaliliitto on itsestään selvää, mutta onko hän vielä poliittisesti teihin millään tavalla kytköksissä?

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman Vastaus kommenttiin #84

Kyllä, juuri näin. ääni kelle tahansa ipulaiselle voi nostaa Hellevigin teoriassa parlamenttiin, mutta todellakin vain teoriassa, sillä se yhdenkin paikan saaminen vaatii niin mojovan äänipotin, että ipulaiasilla ei ole näillä näkymin mitään mahiksia edes siihen.

Pesosen ilmoituksen perusteella poliittinen kytkös Hellevigiin on kuitenkin tästä päivästä lukien ohi. Tilanne olisi vain erittäin mielenkiintoinen, jos Hellevig tulisi valittua europarlamenttiin, sillä hän nousisi sinne ipulaisten tuella, mutta ei olisi kuitenkaan enää ipulainen.

Mutta tämä kaikki nyt on vain teoreettista spekulaatiota.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #84

No ei ole. En mä siitä koskaan muutenkaan tykännyt ja mietin 24h voinko jatkaa kun se otettiin mukaan. Sitten se öykkäröi jo jotain ja hutkasin sitä todella kovakätisesti facebookissa ja ilmotin Antille, että toinen tällanen ja joutuu valitsemaan meidän väliltä.

Noh, sieltä se sitten tuli ja Hell-vig sai lähteä. Good riddance, mä sanon.

Käyttäjän lenawiksten kuva
Lena Wiksten

Heli. Hellevig ei ole koskaan ollutkaan IPU:n jäsen.

Heli Hämäläinen

Eli hän on siis vain vaaliliitossa IPU:n kanssa.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #141

Hän oli sitoutumaton ehdokas Itsenäisyyspuolueen listalta. Ei ole koskaan ollut Itsenäisyyspuolueen jäsen.

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Taitaa olla seonnut helteessä koko ukko.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Mitenkäs tämä "lothar" Finskas sitten osuu agendaan. Mieskuntoa lienee ollut aiemmin Seiskan mukaan.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Olennaista ei ole Jon Hellevigin purkautuminen Karita Mattilan suuntaan, joka puolestaan asettui Putinia vastaan.

Olennaista on se, kuinka paljon Itsenäisyyspuolueessa on samanmielisiä joiden kantti ei kestä tulla ajatuksineen julkisuuteen.

Olenaista on myös se, minkä puolueen nimissä Hellevig tuli esille. Olennaista siis, mitä puolueen neljän seinän sisällä puhutaan joka ei tule julkiseen tietoon.

Olennaista on, että tuohon suuntaankin puhutaan jonka tuo tyhmä Hellevig toi esille. Asennetasokin lienee tulkittavissa.

Tuo asenne joka neljän seinän sisältä paljastui on valitettavasti ikävää puolueen kannalta. Myös tämän ketjun pituus osoittaa, että kansa kyllä tietää. Aktiivinen kansa siis.

Huolimatonta toimintaa IPU:lta.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Myöskin se on otettava huomioon, onko hän jonkun muun puolueen,- tai tahon bulvaani jonka tarkoituskin on sekoittaa peliä vain vähän ennen vaaleja. Ei siis itse ollut edes pyrkimässä.

Susanna Kaukinen

Mulla kävi toi kanssa mielessä jo aiemmin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Olennaista on se, kuinka paljon Itsenäisyyspuolueessa on samanmielisiä joiden kantti ei kestä tulla ajatuksineen julkisuuteen."

Esitä nyt sitten se kiusallinen kysymys IPU:lle, täältä sat todennäköisesti vastauksen. Itse en keksi mikä tuo samanmielisten salaisuus voisi olla, mutta ehkä kerrot meille?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

En tiedä itsekkään neljän seinän sisällä käytyjä jutusteluita. Tiedätkö sinä?
Olettelen, jos ymmärrät mitä tarkoitan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #96

"Olettelen, jos ymmärrät mitä tarkoitan."

No ei hajuakaan, vihjailet jotain epämääräistä ja sanot ettet edes tiedä mistä on kysymys.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #98

Jos sinulla ei ole hajuakaan, älä enää kommentoi kommenttejani.

Joonas Vilenius

Jaa nythän se vässykkä vetäytyi, ihan oikein. Tuo heppu on niin sekaisin että oksat pois, fantasioikoon Putskun sylissä istumisesta jossain muualla. Kauhea itku ainakin menossa omilla FB-sivuillaan, harmi kun ei pysty kommentoimaan.

Käyttäjän amgs kuva

EU:n ja Yhdysvaltojen vastausuus vie muutamia ipulaisia toistamaan Venäjän propagandaa. Vaikutelma on se, että nämä ipulaiset haluavat pois EU:sta ja haaveilevat paluusta Venäjän syliin.: http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/mi...

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Mikä tuossa Kuittisen asiallisessa blogissa luo mielestäsi vaikutelmaa haaveilusta Venäjän syliin, kertoisitko? Eikös tuossakin selvästi tuomita Hellevigin sanomiset? Onko EU ja USA osoittaneet olevansa demokratian ja rehdin avoimuuden airueita? Vai onko vain niin, että totalitaariseen suuntaan kehittyvä järjestelmä kelpaa, kunhan se vain tulee oikealta suunnalta? Eikö nyt ala olla aika selvää, että IPU ei kannata alistumista minkään toisen valtion tai instituution saneluvaltaan, monilla täällähän kirjoittelevilla tuntuu homma olevan ihan toisin, kaikki EU/USa-koneistosta lausuttu tunnutaan hyväksyvän kyseenalaistamatta, ilman kritiikinhäivää.

Susanna Kaukinen

No ei tasan halua. Mä en halua ketään tekemään meidän lakeja. Monet tuntuu olevan sitä mieltä, että Berliini on parempi kuin Helsinkin, harvemmat sitä, että Moskova on parempi kuin Berliini, mutta mun kanta ainakin on, että Suomen asiat tulee päättää Suomessa.

Valtion- ja maanpetturit olkoot muuta mieltä.

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen

Sekavaa porukkaa IPU.ssa, ääripäiden kohtaamisia tämän Hellevikin ja Kaukisen kautta. Kumpikin yhtä kaukana reaalimaailmasta.

HUH HUH...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Niin no, kun IPU:n kunnanvaltuutettujenkin määrä tasaisesti laski ja lopulta nollaantui viime kuntavaaleissa vuoden 1996 kuudesta valtuutetusta niin eihän tuo ole järin vakuuttavaa ollut.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Itsen%C3%A4isyyspuolue

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Papukaijamaisesti tätä jaksat täällä todistella- taitaa taustalla olla kuitenkin jonkinlainen pelko että IPU johdonmukaisella ohjelmallaan tulee vielä löytämään paljon kannattajia, viimeistään seuraavissa eduskuntavaaleissa, vaikka julkinen näkyvyys ei ole kummoista eikä tasapuolista. Seijan mielestä ilm.YLE ja Suomen miljoonapuoluetuki-systeemi valtapuolueille kuitenkin toimii kansallista demokratiaa vahvasti edistäen, eikö näin. Tuloksethan on ainakin tuolla nähtävissä, eteenpäin mennään..

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #114

Pelko on melkoisen kulunut klisee, ja jos äänimäärän väheneminen vaali vaalilta on eteenpäin menoa niin sanoisinpa että erikoinen tulkinta.

Some toki saattaa avittaa menestystä, mutta paljonko ääniä pitäisi tulla että kannattaisi jatkaa? Riittääkö esim. 0,3 - 0,5 %?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #115

Mikähän se mahtaa olla Seijan oma poulue? Kuulostaa siltä, että sieltä päin perälauta vuotaa meille ja nyt paniikissa koetat huiskia meitä edes jollain, jos jollakin saisit pelastettua - mutta myöhäistähän se on...

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff Vastaus kommenttiin #115

No mutta tämähän on hieno asia Seija kannaltasi, sinun ei selvästikään tarvitse ajatella IPU:a vaihtoehtona. Moni muu vastaavasti saattaa niin tehdä, kunhan kuulee IPU:n ohjelmasta lisää. Itsehän voit ilomielin jatkaa näiden kansalle avointen ja rehtien (sic) valtapuolueiden äänestämistä jatkossakin, on varmasti kiva tiirailla minkä poliittisen palkkioviran kukakin kaverisi mistäkin saa, on ne sitten niin hyviä, on ne niin loistavia. Se, että tarvii tällaisilla tilastoilla lytätä IPU:n yrittämistä, on jokseenkin mautonta käytöstä, mutta mauttomuushan on nykypolitiikassa päivän sana, älä siis huoli, sopeudut siihen joukkoon kyllä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #143

"tällaisilla tilastoilla"

Ne tällaiset tilastot ovat IPU:n vaalituloksia, ja jos ne mielestäsi ovat omiaan lyttäämään IPU:n yrittämistä niin eikö siitä pitäisi vetää omat johtopäätöksesi, siitäkin ettei kunnanvaltuutettujen paikkoja ole saatu uusittua.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff Vastaus kommenttiin #147

Nykytilannetta voi verrata sadan metrin juoksuun, jossa valtapuolueet saavat miljoonatukineen 30metriä etumatkaa tuettomiin pienpuolueisiin nähden. Mutta periksi ei anneta, vaikka talkoovoimin on mentävä eteenpäin.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #114

Onks toi joku Persu, joka tietää, että ne on kusessa nyt ku niiden megakravatti kääns takkinsa niin että pelmahti?

Susanna Kaukinen

Aika usein ne, jotka vähiten reaalimaailmasta ymmärtää siitä eniten kuvittelee tietävänsä...

Juha Hämäläinen

Ensimmäiseksi kiitokset ja hatunnosto puheenjohtaja Pesoselle nopeasta toiminnasta, joka ei venynyt päiviä kestäväksi iltapäivälehti sodaksi.

Toiseksi IPUn arvostelijat ovat avohaavan ympärillä, kuin raatokärpäset ja ammentavat IPUn ehdokkaan henkilöön meneviä kommentteja "seiskasta".
Väsynyttä! Veikko Mäkitalo vaihda Aku Ankkaan.

Kolmannesi, muille vihaajille, oletteko ajatelleet, että juuri viha sai Hellevigin pauhaamaan, Breivigin ampumaan ja sodat alkamaan ?

Lopuksi kaikille yhdessä ja erikseen, turhaan pelkäätte varmaa muutosta politiikassa. Se tulee tekemään vähemmän kipeää, kuin sinulle uskotellaan.

Antille erikseen pahoitteluni. Olet hyvä ja fiksu mies. Toivomukseni olisi, että tämä herra Hellevig voisi "testamentata" äänensä sinulle. Se olisi vähintä mitä miehen tulisi tehdä tuon räkäisyn jälkeen.

Hämis

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Hellevig kerkesi jo haukkumaan Pesosen NWO:n kätyriksi ja testamenttaamaan äänensä Stubbille (tai Subbille hän kirjoitti lol).

Hämäläiselle sanoisin vielä, että on aivan turha ampua viestintuojia. Jos eurovaaliehdokas sekoilee tuohon tyyliin, on aivan selvä, että keskustelua syntyy ja saa syntyäkin. Ei ole meidän muiden vika, jos listoillanne on ollut sinne sopimaton tyyppi. Ipulaisetkin, meidän muiden mukana, ovat yhtä lailla naureskelleet ja haukkuneet persuja, näiden typeristä tempauksista.

Hellevig herätti ihmetystä jo ajankohtaisen kakkosen Venäjä-illassa. Seuraavana aamuna Timo Isosaari ilmoitti, että Hellevig on IPU:n kärkiehdokkaita eurovaaleissa ja ainakin minulta oli mennä kahvit väärään kurkkuun. Kirjoitin jo silloin, että nyt mennään metsään ehdokasvalinnassa.

Juha Hämäläinen

Omituista, että puhut ampumisesta, vaikka yritin tehdä kommentistani mahdollisimman pasifistisen.

En ole härdelliä Hellevikin ympärillä tai miestä itseään seurannut niin tarkkaan, kuin sinä.

Tuota A2 ohjelmaa en katsonut koska, juupas eipäs ja Hellevigin johtohahmoisuus oli myös uutta.

Kuitenkin tulisi kaikkien olla iloisia, että mies näytti nahkansa jo nyt ja hänen "kärkiehdokkuus" siirtyy Timo Isosaarelle tai Antti Pesoselle, jotka ovat tolkun miehiä molemmat. Hellevikin äänet tulisi myös siirtää "seuraajalleen" kärjessä, jos joku on miestä ennekkoon äänestänyt.

En usko, että mies tämän jälkeen suuria äänimääriä kerää varsinaisissa vaaleissa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #121

Hell-vig sanoi facebookissa, että vaalit on hänen osaltaan tässä. Heitti pyyhkeen kehään. Parhaita ehdokkaita on Pesonen, Holthoer ja Isosaari.

Susanna Kaukinen

Mä oon tyytyväinen, että tästä sankarista päästiin. Ku se otettiin olin 24h kahden vaiheilla voinko ite jatkaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Minusta tuntuu että nämä eurovaalit olivat hyvä muistutus pienpuolueille, että äänten toivossa ei ehdokaslistaa tarvitse väkisin täyttää. Riskialtis tai suorastaan huono ehdokasasettelu on paljon vahingollisempaa kuin vajaa lista.

Susanna Kaukinen

Jep. Se Helle vaikutti pintapuolisesti ilmeisesti ihan järki-äijältä, mutta olis pitäny kaivaa syvemmältä.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

:D

Saat mitä tilaat.

Kaikenlaisten rääsyjen ryhmä koko Pesosen porukka..

:D

Susanna Kaukinen

Sit jos meil menee joskus oikeesti huonosti, pyydetään Timo Soini tekemään meillekin ohjelma, ni näytetään mekin sitten ihan Kokoomukselta. ;-)

Juha Hämäläinen

Potkitut potkii! Häpeäisit yleistystäsi Tapani. Eikö Perussuomalaisten jahti aikoinaan ole opettanut mitään ?

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Ainakaan minun äänestykseen ei Hellevikin tempoilut vaikuta. Jokainen puolue yrittää nostaa kannatustaan,sehän on selvä. Aina ei kuitenkaan voi tietää mitä ihmisen päässä liikkuu. Jos yksittäisen tapauksen perusteella tuomitaan koko puolue,osoittaa se jo melkoista mielen köyhyyttä. Joka puolueessa näitä "kärhämiä"sattuu,tämä sattui nyt pahaan aikaan,mutta ei se järki-ihmisten äänestykseen vaikuta. Olen todella pettynyt,jollei Suomalaiset kykene tajuamaan,että Suomen alamäki johtuu juuri Unionissa roikkumisesta. Pelolla odotan,miten kurjaksi tilanteen täytyy mennä,ennenkuin sieltä ymmärretään lähteä.

Jokainen muistaa,kun koulussa joku iso tyhmä patu,oli aina jonkun heikomman kimpussa ja sai puolelleen ison joukon "pelkääjiä". Näin on käymässä nytkin,kun mennään isompien puolueitten tahtiin muutoksen pelossa,eikä huomata,että j "joukossa tyhmyys tiivistyy".

Heli Hämäläinen

Minun mielestäni Itsenäisyyspuolueella on nyt sellainen paikka, jossa IPU:n pitää määritellä politiikkansa suhteessa putinismiin. Missä määrin siis EU-vastaisuus on pyrkimystä osaksi Venäjän etupiiriä. Tämä asia on eurovaaliasia ja äänestäjillä on oikeus tämä tietää. Sammutetut lyhdyt eivät enää tule kysymykseen.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Tuo on varsin selkeä asia ipussa. Liitoutumattomuus ja toimivat suhteet niin lähinaapureihin kuin kauemmaksikin, länteen kuin itään.
Oma ulkopolitiikka.

Venäjän etupiirissä ollaan ainakin sotilaallisesti ihan 1300kmń tähden ja ollessamme Pietarin portilla. Otetaan sitten hyöty naapurista vaikka kaupan kautta.

Pois tästä paikasta emme halua emmekä pääse.

Ei sen enempää Eurostoliittoa kuin Karhunpainiakaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Hämäläinen: "IPU:n pitää määritellä politiikkansa suhteessa putinismiin"

Se on määritelty, joten sammutetuista lyhdyistä ei voi puhua kuin katsojan silmien kohdalla. Itsenäisyyspuolue ajaa itsenäisyyttä, ei riippuvuutta idästä - eikä myöskään lännestä.

Mutta vielä pitäisi määritellä tuo populistinen termi "putinismi", jota nähtävästi käytetään kuvaamaan kaikkea pahaa, mitä maailmasta löytyy.

Annatkos Heli H siihen jonkun tolkun vastauksen?

Heli Hämäläinen

Voi kuule ei minusta vähäisestä ole määrittelemään putinismia. Onneksi kuitenkin Wikipedia on ehtinyt.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Putinismi

Edit: Ja herra Hellevig jatkaa kuin jatkaakin kampanjaansa, nyt Zhirinovskista innoitusta saaneena.

http://yle.fi/uutiset/karita_mattilaa_solvannut_eu...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kuten Heli jo informoikin, Hellevig on yön yli nukuttuaan päättänytkin asian uusiksi ja haluaa jatkaa kampanjaansa. Hän myös kokee saaneensa hurjan suurta tukea sille. Jostain.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Kampanjasivustonsa äskeisestä kävijämäärästä. Syitä saattaa olla muitakin...:/

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Sirkustähdet löytävät aina yleisönsä.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Siinäpä se ! Rauhallisesti täyttä asiaa puhuvia ei huomioida,aina pitää olla joku "jytky",tai muuta suurieleistä huutelua. Ikävä kyllä täällä ei pärjää muuta kuin markkinamiehet !

Toimituksen poiminnat