Antti Pesonen Tasapainoa etsimässä

20 vuotta neuvoa-antaneesta EU-äänestyksestä

16.10.1994 oli Suomen suurimpien sanomalehtien etusivulla kokosivun ilmoitus. Siinä oli vauvan kuva ja teksti "Tänään äänestetään Kyllä tulevaisuudelle". Helsingin sanomien pääomistajan järjestämä suurten mediatalojen ilmoitustempaus kruunasi EU-jäsenyyttä ajaneen kampanjan.

Neuvoa-antaneen kansanäänestyksen järjestämisen perusedellytys olisi ollut, että kansalaiset olisivat tienneet, mitä äänestyksen kohteena oleva asia sisältää ja merkitsee. EU-jäsenyyskysymyksen osalta tämä ehto ei toteutunut.

Suomen hallituksen, suurten etujärjestöjen ja suuryritysten harjoittaman propagandan ansiosta suuri osa kansalaisista ei tiennyt, mitä EU-jäsenyys todellisuudessa merkitsee.

Keskustajohtoinen Esko Ahon hallitus lähetti ennen kansanäänestystä jokaiselle äänioikeutetulle  tiedotteen Euroopan unionin jäsenyydestä. Siinä annettiin EU:sta ja siihen liittymisen seurauksista tosiasioita vääristelevä ja kaunisteleva kuva. Ahon hallitus käytti valtion varoja ohjatakseen kansalaisten äänestyskäyttäytymistä totuuden vastaisella propagandalla.

Mm. näin kerrottiin Suomen hallituksen tiedotteessa: "EU:n jäsenmaat ovat itsenäisiä ja täysivaltaisia valtioita, jotka ovat vapaaehtoisesti päättäneet eräissä kysymyksissä harjoittaa toimivaltaansa yhteisesti." Tähän on sanottava, että kun valtion itsenäisyydellä tarkoitetaan sitä, että sillä on muista valtioista riippumaton lainsäädäntövalta, siihen nojaava itsenäinen tuomioistuinlaitos ja oma ulkopolitiikka, EU-maat eivät ole itsenäisiä.

Mm. näin jatkoi Ahon hallituksen tiedote: "EU tavoittelee kestävää ja tasapainoista kehitystä. EU haluaa kohottaa kansalaistensa elintasoa ja elämisen laatua.." "...unionin päämääränä on vakauden ja turvallisuuden lisääminen Euroopassa." "Useimmissa tutkimuksissa on arvioitu, että taloudellinen hyvinvointi lisääntyy jäsenyyden oloissa enemmän kuin EU:n ulkopuolella."

Neuvoa-antaneessa EU-kansanäänestyksessä äänestysprosentti oli asian tärkeys huomioiden alhainen, vain 74. Äänestäneistä EU-jäsenyyttä kannatti 56,9 ja vastusti 43,1 prosenttia.

Eduskunta päätti 2/3 enemmistöllä Suomen liittämisestä EU:hun 18.11.1994. EU-liitos on ristiriidassa maamme perustuslaissa määrättyjen Suomen valtiollisen itsenäisyyden ja Suomen kansalle kuuluvan ylimmän vallan kanssa. Perustuslain vastainen päätös oli mahdollinen, koska Suomesta puuttuu puolueista riippumaton perustuslakituomioistuin. Eduskunnan perustuslakivaliokunta on Suomessa ylin perustuslain tulkitsija. Pukki on siis kaalimaan vartijana.

Suomen asema Euroopan unionin jäsenenä on aivan toinen kuin Suomen valtiojohdon taholta luvattiin v. 1994 ennen neuvoa-antavaa kansanäänestystä EU:hun liittymisestä. Suomi on mm. luopunut omasta rahastaan ilman, että kansalaiset ovat voineet asiaan vaikuttaa kansanäänestyksessä. Lisäksi EU:sta on Lissabonin sopimuksella tullut oikeushenkilö, joka voi solmia kansainvälisiä sopimuksia jäsenvaltioiden puolesta.  

Vuoden 1976 jälkeen syntyneet kansalaiset eivät ole voineet kertoa kantaansa EU-jäsenyyteen minkäänlaisessa kansanäänestyksessä. Heilläkin on kuitenkin oikeus vaikuttaa tulevaisuuteensa. Tarvitaan uusi kansanäänestys EU-jäsenyydestä. Sellaisen järjestäminen on eduskunnan käsissä eikä nykyisillä valtapuolueilla ole halua kansanäänestyksiin. Siksi on syytä käyttää eduskuntavaaleja muutoksen aloittamiseen.

On korkea aika saada vaaleissa eduskuntaan puolue, joka haluaa kansalaisille mahdollisuuden äänestää EU-jäsenyydestä ja joka kertoo miksi on itsenäisyys ja puolueettomuus on Suomelle nykyistä alamaisuutta ja sotilasliittokehitystä parempi. Tähän Itsenäisyyspuolue on valmis.

http://ipu.fi/tietoja-2/eu-jasenyys-ja-vaihtoehdot/nain-suomi-vietiin-euhun/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Kari Ahveninen

Hmm.. kerrankin lähes rehellinen kannanotto EU-jäsenyyteen. Tosin, tässä voidaan todeta kuinka "edustuksellinen demokratia" pissii äänestäjää okulaariin. Ei mitään häpyä.

Susanna Kaukinen

Tää systeemihän on ihan puhdas kusetus. Olen asiasta purnannut useaampaankin otteeseen, tässä suomeksi huomioita nykyisestä puoluekentästä:

=> https://www.youtube.com/watch?v=CP3I-RHL0as

Ja tässä hieman kuvailen englanniksi suomalaisen demokratian tasoa:

=> http://youtu.be/1ympJQsp-Y4?t=48s

Susanna Kaukinen

€U-vastaiseen mielenosoitukseen voi ilmoittautua täällä, tai vaan tulla paikan päälle. Yksityiskohdat tarkentunee lähiaikoina.

=> https://www.facebook.com/events/675916185822114/

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Pistouvatkaa samaan hengenvetoon kahvia vaikkapa 0.99 euroa per paketti, niin paikalle saapuu valtaisa satojen metrien mittainen jono mielenosoittajia. (halvan kahvin hamstraajia)

Jonottaessa on sitten mukava samalla osoittaa mieltään.

Media-arvo olisi kuitenkin huomattava.

Susanna Kaukinen

Niin, että #Kokoomus-meiningillä ostamaan valtaa?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #16

Tarkoitus on aina pyhittänyt keinot.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"EU tavoittelee kestävää ja tasapainoista kehitystä. EU haluaa kohottaa kansalaistensa elintasoa ja elämisen laatua.."

Ei ole EU pitänyt mitään lupaustaan, päinvastoin on käynyt kuin on luvattu. Liian hiljaa herätään Suomessa ja muissa EU-maissa tähän vedätykseen. Miksi Suomessa vielä vietetään itsenäisyyspäivää?

Susanna Kaukinen

Kansalaisten kusettamiseksi. Tosin voit olla ihan varma, että rauhaton itsenäisyyspäivä on tänäkin vuonna tulossa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Korjatkaa jos olen väärässä, mutta muistaakseni ennen EU-äänestystä yhteisvaluuttaan siirtyminen kiistettiin yksiselitteisesti. Kun yhteisvaluutasta tuolloin kysyttiin, mielikuvani mukaan selkeästi ilmoitettiin että siihen kyllä-ääni ei johtaisi. Koska itse epäilin mm. tätä vastausta ja valtamedian kyllä-propaganda oli muutenkin niin sakeaa, että tosiasioista ei erkkikään voinut saada selvää, EU-liittymisäänestys on ainoa vaali, jossa olen tietoisesti jättänyt äänestämättä. Päätökseni oli selkeä seuraus valtamedian myöhemmin julki tulleesta sopimuksesta: http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=1287

Koska tulevaisuudessa lienee edessä Nato-äänestys, uumoilen valtamedian jatkavan jo aloittamaansa kyllä-Natolle-kampanjaa ja tehostavansa sitä vähintään Venäjän median tasoiseksi propagandaksi, kun se aika tulee.

Susanna Kaukinen

Se on ihan selvä että näin tulee käymään. NATO-kantaa on kyllä Suomessa todella vaikeaa muuttaa, koska U$A jatkuvasti öykkäröi maailmalla sellaisella tavalla, että tuottaa huonoa karmaa koko luokkasotakoneelle.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tapasin eilen henkilön, joka tuolloin kävi neuvotteluja mainostoimiston vastuuhenkilönä hallituksen edustajien kanssa. Hänen mukaansa EU-hankkeen lanseeraus oli ja on edelleen maailmanhistorian kallein markkinointioperaatio.

Siitä on tulossa myös historian kallein virhe Suomelle, ellemme aloita välittömästi hallittun irtautumisprosessin suunnittelua. EU ei ole nykymuodossaan rakenteidensa vuoksi pelastettavissa. Suomalaiset ovat, mutta se vaatii meiltä poikkeuksellista ajattelua ja toimintaa.

Tähän operaatioon ei ole käytettävissä juuri minkäänlaista budjettia, joten tarvitsemme kaikkien toisistaan välittävien ihmisten apua selvitäksemme urakasta.

Jos enemmistö haluaa edelleen pitää konkurssipesässä roikkumisesta kiinni, joudun suosittelemaan ja toteuttamaan ainakin omalla kohdalla perheen ja yhteistyökumppaneiden evakuoimisen elinkelvottomaksi muuttuvasta Suomesta.

Käyttäjän MikkoKotiranta kuva
Mikko Kotiranta

Jos suomalainen mainostoimisto on lanseerannut maailman suurimman markkinointioperaation pitäisi näkyä että suomalainen mainostoimisto on yksi maailman suurimmista. Pikkuputiikkeja meikäläiset toimistot ovat maailmanmitassa. Kyseessä on siis ollut vain mainostoimiston propellipään oma mielipide joka ei ole Isosaaren mielipiteitä kummempi.

IPUn kannatuskäyrä on ollut tasaisessa laskussa eduskuntavaaleissa. Jos tarvitset Timo pakkausapua voin poiketa Nokialla ensi kesänä. Mihin maahan vadelmavenepakolaiseksi olet suuntaamassa? Norja, Sveitsi, Turkki, Ukraina...

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Markkinointioperaatio oli toki aikoinaan koko Euroopan laajuinen, mikä teki siitä hintavaa puuhaa. Suomenkin osuus oli varsin merkittävä, mutta se jakautui monien mainostoimistojen kesken.

Kiitos tarjouksestasi, mutta saamme pakatuksi ja siirretyksi tuotantovälineemme kannattavampaan ympäristöön ihan omin avuin. Viemme myös innovaatiot, joita täällä ei ole ollut mahdollista toteuttaa liian kalliin toimintaympäristön, kankean byrokratian ja sijoittajien ahneiden vaatimusten puristuksessa.

Voitte sitten jatkaa täällä velkaantumistanne, koska julkisen sektorin tai eläkejärjestelmän ylläpitämiseen tarvittavia yrityksiä tai työpaikkoja ei loppupeleissä jää montakaan. Telttaleireissä voi sitten kouluttaa maahanmuuttajista korkeatasoisia osaajia ja halpatyöläisiä, kunnes varallisuusarvot ja kustannuket ovat laskeneet sellaiselle tasolle, että täältä voi viedäkin jotain.

Saatte kuitenkin vielä muutaman vuoden lainaa edullisin koroin ja voitte ostaa edullisesti valmistamiamme tuotteita käypään markkinahintaan, mikä takaa meille hyvät katteet. Suomessa toimiessa katteet jäisivät olemattomiksi.

Jos tilaa markkinataloutta, sitten saa markkinataloutta. Suomessa ei vieläkään ymmärretä, mitä se merkitsee.

Käyttäjän MikkoKotiranta kuva
Mikko Kotiranta Vastaus kommenttiin #13

Siis mistä markkinointioperaatiosta nyt on kyse? Euroopan laajuinen ja osana monia valtioita.

Ruoho on vihreämpää aidan toisella puolen. Sijoittajatkaan eivtä vaadi kovalle riskille kuin minimi katteen. Mistähän sellaisen onnelan löydät? Minkähänlaisista innovaatioista on kyse? Kukaan ei ole profeetta omalla maallaan. Ei varsinkaan jos lupaa ylivoimaista teknologiaa kertomatta mitä lisäarvoa se tuottaisi nykyiseen verrattuna.

Monesti olen itsekin miettinyt maasta lähtemistä mutta olen aina löytänyt töitä suomestakin sopivalla palkalla niin en ole nähnyt tarvetta seikkailulle. Onnea matkaan.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #13

Miksi puhut markkinataloudesta, kun kyse on kapitalismista? Markkinatalous voi perustua puhtaasti tuotantovälineiden yhteisomistukseen.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #20

Kiitos oikaisusta. Käsitteellinen huolimattomuus pääsee välillä irti, vaikka ei saisi.

Kapitalismin ja markkinatalouden eroja pitäisi käsitellä useammankin blogin verran, koska lopulta niillä ei ole paljoakaan tekemistä keskenään.

Käyttäjän MikkoKotiranta kuva
Mikko Kotiranta

Kyllähän mainitut asiat paikkansa pitävät:

"EU:n jäsenmaat ovat itsenäisiä ja täysivaltaisia valtioita, jotka ovat vapaaehtoisesti päättäneet eräissä kysymyksissä harjoittaa toimivaltaansa yhteisesti."
Pitää edelleen paikkaansa. Eduskunta säätää lait, EU tuottaa vain suosituksia, ei lakeja. EU ei puutu tuomioistuinlaitoksen päätöksiin. EU-tuomioistuimeen voi valittaa jos meikäläinen tuomioistuin on tehnyt väärän päätöksen. Jostain syystä suomen tuomioistuinlaitoksen päätöksistä valitetaan paljon EU-tuomioistuimeen. Eikö se ole hyvä asia jos meikäläinen oikeuslaitos ei noudata lakeja niin on taho joka voi kumata päätöksen?

"EU tavoittelee kestävää ja tasapainoista kehitystä. EU haluaa kohottaa kansalaistensa elintasoa ja elämisen laatua.." "...unionin päämääränä on vakauden ja turvallisuuden lisääminen Euroopassa." "Useimmissa tutkimuksissa on arvioitu, että taloudellinen hyvinvointi lisääntyy jäsenyyden oloissa enemmän kuin EU:n ulkopuolella."

Pitää paikkansa edelleen. Olemme taantumassa EU.sta tai Eurosta huolimatta. Syynä on sisäiset ongelmamme, jäykät työmarkkinat, yksipuolinen teollisuusrakenne, asukkaat hajallaan ympäri maan, vain muutaman mainitakseni.

Olen syntynyt vuonna 1976 mutta en saanut äänestää kansanäänestyksessä. Miksi väität että 1976 syntyneet olisivat saaneet vaikuttaa äänestyksessä?

Juha Hämäläinen

Lukemisen ymmärtäminen on haastavaa. Tämän huomion tekee kommenttisi viimeisistä riveistä kaikki joka ymmärtää lukeemaansa....

Lue uudestaan kohta jossa on luku 1976. Lue se niin monta kertaa uudestaan kunnes pysyt vastaamaan turhaan kysymykseesi itse. (Hämiö)

Juha Hämäläinen

Suosittelisin jos USAri antaisi. (Saattaa olla, että kauniisti pyytämällä USAri sen sallisikin, mutta en kehtaa kerjätä)

Itse asiaa löysin "Kyllä EUlle" mainosläpyskän netinsyövereistä ja asetin sen kuusi väittämää luupin alle:
http://vapaakulkija.wordpress.com/2014/10/12/euroo...

Ja pieni vilkaisu nykytilaan itse EUssa:

http://vapaakulkija.wordpress.com/2014/09/26/euros...
http://vapaakulkija.wordpress.com/2014/10/15/viisi...
http://vapaakulkija.wordpress.com/2014/10/15/verok...
http://vapaakulkija.wordpress.com/2014/10/15/mista...

Ja koko maailmaan vaikuttavaa toimintaa, jossa EUn kautta myös Suomi on tietoisesti mukana.
http://vapaakulkija.wordpress.com/2014/10/15/oljy-...

Kiitos
Hämis

Käyttäjän MikkoKotiranta kuva
Mikko Kotiranta

"Vuoden 1976 jälkeen syntyneet kansalaiset eivät ole voineet kertoa kantaansa EU-jäsenyyteen minkäänlaisessa kansanäänestyksessä."

1976 syntyneet ovat voineet vaikuttaa kansanäänestyksessä päätökseen. Olen syntynyt vuonna 1976 enkä saanut äänestyskutsua. Kaikki 1976 syntyneet eivät ole vaikuttaneet virallisessa äänestyksessä. Toisaalta en ole voinut vaikuttaa 1932 kieltolakiäänestyksessäkään mutta kukaan ei ole vaatimassa kieltolaista uutta kansanäänestystä. Miksi Eu-jäsenyydestä pitäisi ottaa revanssi?

Susanna Kaukinen

Suomessa on ollut kieltolaki suurin piirtein sadan vuoden välein. Kannattaisi tutustua historiaan, niin ei puhuisi ohi suunsa:

=> http://fi.wikipedia.org/wiki/Kieltolaki_(Suomi)

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Miksikö Eu-jäsenyydestä pitäisi ottaa revanssi?

Siksi että edelliset vaalit oli manipuloitu. Tosin ei sillä perinteisellä kiinnijäätävällä tavalla, mutta jos tätä ei olisi ollut:

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=1287

eikä S. Niinistö, nyk. presidentti, olisi aivan yksiselitteisesti ilmoittanut ennen vaaleja, että tällä äänestyksellä ei mennä yhteisvaluuttaan, tulos olisi aivan varmasti ollut toinen.

Toimituksen poiminnat