Antti Pesonen Tasapainoa etsimässä

Äänestikö gallup jo puolestasi?

Eduskuntavaalien tulos on melkein selvillä, jos on uskominen lähes päivittäistä uutisointia puolueiden kannatuksesta. Lähiviikkoina esitellään luultavasti jo läpimeneviä kansanedustajiakin, vaikka vaalipäivään on runsaat kaksi kuukautta.

Gallupeilla voidaan mitata puolueiden kannatusta, mutta ennen kaikkea niillä muokataan mielipiteitä. Katsotaan vaikkapa Ylen kuukausittaisia puoluegallupeja. Kun kysytään mitä puoluetta kannatat, valittavana ovat vain nykyiset eduskuntapuolueet nimeltä mainiten. Jos tietää nimetä jonkin uuden puolueen, sen kannatus ilmoitetaan ryhmässä Muut. Kun galluptuloksia esitellään, näkyvissä ovat nykyiset eduskuntapuolueet ja ryhmä Muut. Eli edes sen vertaa ilmaista julkisuutta ei ole uusille puolueille tarjolla, että niiden nimet kerrottaisin julkisuuteen gallupien yhteydessä.   

Merkittävintä viimeaikaisissa gallupeissa on poliittisesti kodittomien suuri määrä. 40 prosenttia äänioikeutetuista ei ilmoita puoluekantaansa. Tuosta joukosta löytyy suuren muutoksen mahdollisuus. Sen lisäksi puoluekantansa ilmoittavissa on paljon kannastaan epävarmoja.

Politiikka on paljolti mielikuvapolitiikkaa. Lähes kaikki keinot ovat käytössä. Eräiden eduskuntavaalien alla muutama päivä ennen vaalipäivää tuotiin tv:n pääuutislähetykseen tunnettu professori kertomaan, että kahdelle nimeltä mainitulle puolueelle annetut äänet menevät hukkaan. Toinen noista puolueista oli Itsenäisyyspuolue, silloin tosin toisella nimellä.

Ääni ei mene hukkaan, kun äänestää sitä, jota kannattaa. Käyttämättä jätetty ääni tukee vallassa olevia, koska heillä puolellaan ilmainen julkisuus ja lisäksi suurimmat rahat ostaa äänet mainostamalla. Pahimmillaan ääni ei mene vain hukkaan, vaan toimii äänestäjää  vastaan. Näin on käynyt, jos puolueen harjoittama politiikka ei ole vastannut sen  äänestäjän tahtoa.

Eduskuntavaalit ovat ennen kaikkea mahdollisuus muuttaa politiikan suuntaa. Yhtään tulevien vaalien ääntä ei ole vielä annettu. Niillä, jotka haluavat tehdä osansa Suomen suunnan muuttamiseen, on vielä hyvää aikaa. Ehdokkaaksikin ehtii vielä.

Jokainen voi kysyä itseltään ”Onko puolueeni uskollinen?” Gallupit eivät äänestä vaalipäivänä. Itsenäinen äänestäjä ei anna gallupien äänestää ennakkoon puolestaan, vaan päättää itse miten äänensä käyttää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Pete Blizzard

Olen katsonut huolestuneena politikkojen "paska-puheita" ja mitään sanomattomia esityksiä Suomen talouden tervehdyttämiseksi. Kukaan ei uskalla sanoa tosiasioita millä velkaantuminen lopetetaan. Talouskasvua on täysin mahdoton saada enään samassa mittakaavassa kuin menneinä vuosina. Työttömyys kasvaa, maahanmuuttajia ja pakolaisia haalitaan oikein suurella mittakaavalla mainostamalla etelä-euroopan markkinoilla. Valtion ja kuntien työntekijäjöiden elinehtona on saada tänne mahdollisimman paljon erittäin huonokuntoisia ja työkyvyttömiä suurperheitä. Sos-tantoille on duuniä , mitä enemmän on "paska-sakkia" huollettavana.

Minun ja puolueeni esitys Suomen talouden tervehdyttämiseksi, 7-kohtainen:

1. Sosiaalituet poistetaan kokonaan maahanmuutajilta (mallia etelä-euroopasta, 0-taso)

2. Työttömyysturva mietitään kokonaan uudelleen

3. Lapsilisät pois

4. Koulutus lukiotasolta maksulliseksi

5. Kuntien virka- ja työntekijöiden määrä puolitetaan kolmen vuoden aikana, palkkataso puolitetaan

6. TASAVERO, 20%

7. Kuolemantuomiot vakavista rikoksista

Käyttäjän anttipesonen kuva
Antti Pesonen

Väärinkäsitysten välttämiksi sanottakkoon, että pääosin nuo eivät ole IPU:n tavoitteita.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Mihis Pete, käyttäisit sitten ne verorahat, jos ei menis lapsilisiin, sosiaalitukiin, työttömyysturvaan tai koulutukseen?

Tasaverosta olen ainakin itse sitä mieltä, että se ei kovin oikeudenmukainen ainakaan nyky-palkoilla olisi.. On paljon töitä, joista palkka on alle keskiarvon.

Sitten taas pääomatuloja voisi verottaa myös progresiivisesti. Tässä linkki verottajan sivulle, jossa kerrotaan verottomasta pääomatulosta http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Sijoitukset/Osakkeet_ja_osingot/Osingot_listaamattomasta_yhtiosta(11937)

Linkissä esimerkki Aino maksaa 80 000 €:n vuosituloista veroa vain 7,5 %.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Petellä on sana hallussa ja järkeä. Eipä tuohon ole paljon lisäämistä. Näissäkin keskusteluissa näkee jatkuvasti että koulutuksesta ei ole paljoa jäänyt muistiin, kukaan ei osaa matematiikkaa, fysiikkaa, kemiasta puhumattakaan, piirustus ja muu taidehömpötys on turhaa, kaunokirjoitus onkin jo poistettu. Eli koulutusta voitaisiin vähentää rajusti, säästettäisiin miljardeja. Vain muutamia eliittikouluja Helsinkiin.

8. Peruskoulu 3-vuotiseksi ja maksullinen lukio 1-vuotiseksi. Vain yksi yliopisto.

Tero Ylinen

Pienten puolueiden kannattaisi alkaa itse tekemään omia galluppeja. Vaikkapa tälläisä Facebook-tapahtumaan liitettyjä galluppeja.

https://www.facebook.com/events/707173592698119/

Gallupin tekemiseen menee vain 5 min. Ohjeita löytyy esim. Youtubesta.

Tulokset ovat noissa ihan erilaisia kuin Kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehden omistaman Taloustutkimus Oy:n gallupeissa.

Tero Ylinen

Tätä Facebook galluppia kun katsoo niin herää kysymys, että onko Kokoomuslaisia oikeasti edes olemassa ?

https://www.facebook.com/events/707173592698119/pe...

Toimituksen poiminnat