Antti Pesonen Tasapainoa etsimässä

Jokaisen ehdokkaan pitää ilmoittaa mihin sitoutuu

 

”Näyttää siltä, että eduskuntavaaleihin mennään sammutetuin lyhdyin. Liian monet puhuvat puolitotuuksia. Jokaisen äänestäjän pitää tietää mitä hänen äänellään tehdään. Jokaisen ehdokkaan pitää ilmoittaa mihin sitoutuu – sitoutuuko euroon, EU-jäsenyyteen ja Natoon?” Tällaisen palautteen sain valveutuneelta kansalaiselta.

Erot nykyisten eduskuntapuolueiden sisällä ovat EU- ja Nato- kysymyksissä suurempia kuin niiden välillä. Kaikki edellisissä eduskuntavaaleissa edustajia saaneet puolueet kannattavat Suomen pysymistä eurossa ja EU:ssa.

Itsenäisyyspuolueen (IPU) ehdokkaat sitoutuvat toimimaan sen puolesta, että Suomi saa oman rahan ja itsenäisen päätösvallan. IPU siis haluaa Suomen eroon eurosta ja EU:sta. IPU torjuu Nato-jäsenyyden ja myös EU:ssa meneillään olevan sotilasliittokehityksen.

Kun äänestää IPU:n ehdokasta, tietää millaisen suuren linjan hyväksi ääni menee.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Tämä on vaatimuksena myös http://nukkuvat.fi/ vaalikoneessa. Se poikkeaa muista vaalikoneista sillä, että siihen osallistuvat ehdokkaat joutuvat vakuuttamaan myös sitoutuvansa noudattamaan siellä ilmoittamaansa linjaa. Minä menisin niin pitkälle, että en edes harkitse äänestäväni ketään ehdokasta, joka ei ole uskaltanut allekirjoittaa vaalikoneen sakkopykälää, jonka mukaan joutuu lahjoittamaan yhden kuun palkkansa kansanedustajan, jos toimii ilmoittamiaan periaateita vastaa.

Kannattaa muuten mennä sinne lukemaan ehdokkaiden vastauksia niihin hankaliin kysymyksiin, joita muut vaalikoneet, saati toimittajat eivät uskalla kysyä. Onhan se "hauska" tietää, että suuri osa ehdokkaista on edelleen valmis kylvämään Euroopasn pankkireille ja muille finanssipelureille sitä rahaa, jota meillä ei edes ole -mutta lainalla saa ja palkkiovirkoihin pääsee.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

OK, mäkin painoin Facebookissa "tykkäys"-nappulaa tälle kirjoitukselle, vaikka eihän se sinänsä auta. Jako auttaa.
Pitää tiedottaa ahkerasti. keskustella, kirjoitella, ottaa kantaa ja vaikka joku idiootti viljele lööppilehden juttuja, niin kannattaa silti oikaista - lukijoita kommenteille - riippuen alustasta - on kuitenkin satoja tai tuhansia.

YLEn propagandan rajuus on yllättänyt minutkin. Varsinkin tässä Kreikka-casessa.

Henry

Jukka Mäkinen

Nykyisellä suhteellisella vaalitavalla kukaan valittu edustaja, edes puoluejohtajat, eivät sitoudu mihinkään, poislukien RKP ja pakkoruotsi.
Vaalien jälkeisillä karjamarkkinoilla kaikki lehmät ovat kaupan, ja kaikki takit käännettävissä. Äänestäjällä ei ole mitään tietoa tai varmuutta mihin hänen äänensä käytetään.

Surullista demokratian irvikuvaa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ole huoleti.
IPUn 'hang around'-porukka tarkistelee silmä kovana puolueen linjaa/linjattomuutta. Minäkin kuulun heihin. Jos IPU puolueena niin paljon kuin yskähtääkin väärään suuntaan, heillä on suuri osa tästä porukasta vastassaan. Ja he tietävät tämän.
Ero muiden puolueiden vastaaviin kannattajiin on se, että nämä menevät unten maille heti kun vaalit on pidetty.
IPUlla taas on aktiiviporukkaa ympärillään ja siihen on selvästi alettu hermostumaan "joissain piireissä". Usea kansalainen näkee, että kuminauhaviritys €uro, ei tule kestämään. Myös moni politikko on nähnyt tämän, mutta he eivät voi sitä julkisesti sanoa. Ja he tietävät, että tilanne pahenee koko ajan - varsinkin etelä-Euroopassa kytee kapinahenki kaikenmaailman sanailuja vastaan. He kuitenkin pitävät €urosta - melko lyhytnäköisesti tosin, mutta fakta on, että veronmaksajat maksavat - kunnes saavat päättäviin elimiin henkilöitä, jotka tekevät mitä lupaavat. Se vie varmasti vielä 10 - 20 vuotta, ennenkuin Suomessa ollaan sellaisessa tilanteessa.
Ryhdy Sinäkin valvomaan missä kohtaa ns. kansan ja äänestäjien edustajat kääntävät takkinsa - ja tiedota siitä.
Time is on our side! ;)

Henry

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kielivalinnan suhteen IPU:lla ei ole kantaa."

Taitaa kadota aika moni potentiaalinen äänestäjä.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Ymmärsit varmaan että se asia on ehdokkaan asia.
Itse olen kielivalinnan mutta myös toisen kotimaisen kielen palveluiden kannalla, eli se rahansäästökeskustelu asiasta ei päde.

Niin tai näin, aina väärin päin.

Josko puhuttaisiin Suomen EU, euro-, itsenäisyys- ja liittoutumattomuusasioista että tulevaisuudessa olisi edes maata missä noista lillukanvarsista voisi väännellä?

Tero Ylinen

Luulen että kansalaiset arvostaisi sitä puoluetta joka kysyisi kansalaisten mielipidettä esim. tälläisillä Facebook tapahtumaan luoduilla gallupeilla.

https://www.facebook.com/events/707173592698119/

Nykypolitiikassa ei 1. kysytä kansan mielipidettä 2. ja vielä vähemmän sitä toteutetaan.

Se on sinänsä varsin outoa, kun demokratian tarkoitus on toteuttaa kansan tahtoa. Mitenköhän sitä voidaan edes toteuttaa, jos sitä ei selvitetä ?

Itse annan ääneni sille puolueelle, joka kysyy minun mielipidettäni. Tosin sellaista ei ole vielä olemassa. Luulen että samoin tekisi suurin osa Suomalaisista, jos sellainen puolue olisi olemassa.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Tero, kyllä sellainen puolue on olemassa ja se on IPU. Katsohan IPU:n Pirkanmaan sivuille ja löydät tekstin demokratia 2.0, joka sisältää juuri sen kysymäsi. Jos/kun äänestäjät nostavat meitä eduskuntaan, noudatamme äänestäjäkuria, emme puolue- eikä ryhmäkuria, joita puolueessamme ei ole. Demokratia 2.0 merkitsee suoraakin suorempaa demokratiaa, ja malli on pilottina Pirkanmaan piirissä. Varsinais-Suomen piiri on ilmoittanut olevansa mukana ja keskustelu Helsingin sekä Uudenmaan kanssa asiasta on meneillään. Luehan,

http://ihmisyydenpuolesta.fi/oma-kansanedustaja

Tero Ylinen

Vaikuttaa mielettömän hyvältä !!

"Perustamme myös sähköisen äänestyspaikan, jonka kautta voit vaikuttaa edustajasi äänestyskäyttäytymiseen eduskunnassa"
http://ihmisyydenpuolesta.fi/oma-kansanedustaja

Tuon voi muuten helposti perustaa siten että luo suljetun Facebook-ryhmän. Siinä on myös gallupeille mahdollisuus. Suljettuun ryhmään pääsee jäseneksi vain, jotka ylläpito on hyväksynyt.

Vaikuttaa hyvältä. Toivottavasti tulee pian myös uudellemaalle, taatusti tutustun.

Mutta hyvä olisi jos kaikki Suomalaiset saisi osallistua tälläisen Facebook-tapahtuma gallupin kautta. Facebookin kautta sana kiirisi myös tehokkaasti.

https://www.facebook.com/events/707173592698119/

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ehdokas sitoutuu vain sopimukseen, jonka kirjoittaa puolueen kanssa. Jos puolueet julkistaisivat ehdokassopimustensa prussisällön, niin siinähän se tieto olisi.

Jukka Mäkinen

Niissä sopimuksissa lukee ainoastaan että edustaja noudattaa puoluejohdon ohjeita äänesyksissä. Puoluejohto taas ei itsekään vielä siinä vaiheessa tiedä mitä hallitusneuvotteluissa sovitaan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tämä koskee ainoastaan nykyisiä ns. vanhoja eduskuntapuolueita, joissa harjoitetaan V.I. Leninin vuonna 1905 kehittelemää "Demokraattista sentralismia", eli puoluekuria.
Älä sekoita IPUa tähän.

Henry

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #28

En sekoita, kun en vielä oikein osaa pitää IPUa puolueena.

Jari Leino

Minä ainakin muutospuolueen ehdokkaana Uudellamaalla sitoudun seuraaviin:

Ei eurolle
Ei EU:lle
Ei Natolle
Ei homoadoptioille
Ei pakkoruotsille
Ei sosiaaliturvaperäiselle maahanmuutolle

KYLLÄ itsenäisyydelle, vapaudelle, yrittäjyydelle, byrokratian vähentämiselle, julkisen sektorin leikkaamiselle, omalle vahvalle puolustukselle, kansalaisten oikeudelle omistaa aseita ja maahanmuuttopolitiikan tiukentamiselle.

Börje tuossa peräänkuulutti ehdokassopimusten julkistamista. Kaikki Muutoksen ehdokkaat ovat sitoutuneet eduskuntavaaliohjelmaamme. Sen kummempia "salaisia pykäliä" ei ehdokassopimuksissa ole.

http://muutos2011.fi/vb/index.php/topic,3252.0.html

Tero Ylinen

Sitä ihmettelen että miksei Muutos2011 tee mitää galluppeja kansalle ? Vaikka tälläisiä Facebook tapahtumaan luotua ?

https://www.facebook.com/events/707173592698119/

Olen saanut kuvan, että Muutos2011 järjestää sitten kansanäänestyksiä, kun pääsevät hallitukseen, eli arvelen että vuoden 2023 vaalien jälkeen. Se on hieno asia.

Mutta kun nämä nykyiset vallassa olevat hallitus vekkulit jakelee Suomalaisten rahoja nyt pikavauhdilla pois, eikä kansalaisilta kysytä yhtään mitään. Se ei auta jos kansalaisten mielipidettä kysytään vuonna 2023.

Uskon että se otettaisiin hurraten vastaan, jos joku puolue edes kysyisi gallupilla kansalaisten mielipidettä. Eli kysymykseni on että "Miksei kysytä?". Gallupin tekemiseen menee vain 5 min. Kerta kokeilussa ei menetä mitään.

Ja kun nämä apupaketit menee suunnilleen niin, että yllätyksenä tulee että "Kreikka tarvii 50 miljardia". Asiasta ilmoitetaan kansalle perjatain illalla kello 23.00. Ja päätös on "pakko" nuijia pöytää nopeasti ja sunnuntaina onkin sitten paketti valmis ja päätetty. Kansalta "ei keritä"kysymään yhtään mitään."

Luulen että jos NYT olisi puolue, joka kyselisi kansan mielipidettä ja kansa tietäisi siitä, niin se voittaisi vaalit kirkkaasti. MUTTA kun sellaista puoluetta ei ole olemassa NYT.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Tärkeintä on tietää, sitoutuuko ehdokas valittuun toimeensa. Ettei käy niin kuten Stubbin kohdalla. Kansa äänesti hänet EU-parlamenttiin ja hänestä tulikin pääministerimme.

Käyttäjän KrisHyry kuva
Kristiina Hyryläinen

Vastustavatko kaikki IPUn ehdokkaat TTIP-sopimusta?

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Ainakaan minulla ei ole mahdollisuuksia järjestää suurta galluppia,tai kyselyä kansan mielipiteestä joka asiassa.
Siksipä täytyy tyytyä mielipidekirjoituksiin ja kysellä esim. työpaikoilla ihmisten mielipiteitä. Facebookkia ja twiittejä seuraamalla saa myös jotain kuvaa mielipiteistä.
Itse olen lähtenyt ehdokkaaksi Itsenäisyyden palauttamiseksi ja tottakai on sitouduttava noudattamaan puolueohjelmaa.
IPUlla on hyvä ohjelma,eikä muuta keinoa ole päätäntävallan palauttamiseksi. Jos ja kun EU:sta erotaan,niin sen jälkeen voidaan taittaa peistä sisäisistä asioistamme,koska ei ole kahta ihmistä jotka ovat täysin samaa mieltä joka asiasta.
Senpä takia suora demogratia,missä kansanäänestyksillä ratkaistaan suunta. Ei ole muuta mahdollisuutta,koska äänestämällä näitä tämän päivän hyvävelipuolueita ajamme rotkoon,kun otamme käskyt vastaan Brysselistä.

Tero Ylinen

Joo kiirettä pitänyt varmaan nykyisilläkin politiikoilla.

Mitähän olisi käynyt jos kansalta olisi kattavasti kysytty:

1. Kannatatko Kreikka I tukipakettia
2. Kannatatko Kreikka II tukipakettia
3. Kannatatko sitä että Suomi tukee Ukrainaa ?

Vai onko se vain "suuri puhallus" ettei kansalta kysytä mitään ?

Jos kysyttäisiin:

97% ei luota politiikkoihin:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014082518600833_u...

IS pyysi lukijoitaan antamaan kouluarvosanat hallituksen kaikille ministereille asteikolla 4–10. Tuomio oli tyly Alexander Stubbille. Yli 40 prosenttia antoi Stubbille numeroksi nelosen eli ”todellisen pohjanoteerauksen”. Nelosia annettiin kaikkiaan yli 5000 kertaa.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-141839080352...

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

"Jokaisen ehdokkaan pitää ilmoittaa mihin sitoutuu – sitoutuuko euroon, EU-jäsenyyteen ja Natoon?”

Ei EU:lle
Ei eurolle
Kyllä Natolle

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Mutta eihän PS enää vastusta EU:ta ja €uroa.
Tuletko vastustamaan puolueesi ryhmäkuria?

Henry

Jukka Mäkinen

Eihän Tuukka ole persu, vaan muutoslainen. (änkyrä?)

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

En ole koskaan ollut Perussuomalaisten jäsen.

Olavi Mansikka

periaatteessa sitoutuminen on hyvä juttu. Maailma kuitenkin muuttuu ympärillä. Ihan kaikkeen ei voi sitoutua. Koskaan ei tiedä mitä neljän vuoden aikana sattuu. siinä sitten on johonkin sitouduttu ja mitään ei voi tehdä. Typeryyttä....

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Puolueen nimi :" Mitä sattuu" = jokainen puhuu mitä huvittaa . ;-)

Toimituksen poiminnat