Antti Pesonen Tasapainoa etsimässä

Ääni perussuomalaisille tai keskustalle on ääni EU- ja Nato-touhun jatkolle

 

Koska oli jytky, ja koska jotkut vielä uskovat, että perussuomalaiset puolueena edustaa jotakin vaihtoehtoa harjoitettavalle politiikalle, laitan tähän mietittävää:

http://yle.fi/uutiset/sampo_terho_nato_toisi_uskottavuutta_suomelle/7226116

Alla oleva teksti on viimeistä kappaletta lukuun ottamatta sama, kuin 18.2.2014 US-blogissa julkaistu linkin juttu.

http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/160991-aani-perussuomalaisi...

 

”Saat mitä tilaat” mainostaa Perussuomalaiset–puolue. Päteekö tämä myös Ps:n omiin äänestäjiin? Tätä on syytä tarkastella jo äänestäjien kuluttajansuojan takia.

Ps:n nousu suurpuolueeksi on perustunut EU-kriittisyyteen. Tuota EU-kriittisyyttä puolue jatkaa ja aihetta siihen riittää. Oleellinen kysymys kuuluu, mitä merkitystä EU-kriittisyydellä on? Kaikki kun ovat enemmän tai vähemmän kriittisiä.    

Luodut mielikuvat ja tosiasiat eivät Ps:n osalta vastaa toisiaan. Ps ei vaadi Suomen eroa eurosta eikä EU:sta. Siinä se on samalla puolen aitaa kuin muutkin nykyiset  eduskuntapuolueet.

Vallanpitäjät ovat vastoin tosiasioita median avustuksella tekemällä tehneet Ps:sta euron ja EU-jäsenyyden vastustajan. Kirjoittipa eräs suuri sanomalehti, että ”Perussuomalaisten yksinoikeus on EU-vastaisuus”. Ps:n rooli nykyisessä valtarakenteessa on toimia paineventtiilinä ja näin turvata järjestelmän toiminta entisellään. Kun ylipaine pääsee purkautumaan, voi entinen meno jatkua.

Mitä äänestäjä saa eurovaaleissa jos äänestää Ps:ia? Ps:n tunnetuimpiin ehdokkaisiin kuuluvat puolueen nykyinen euroedustaja Sampo Terho ja kansanedustaja Jussi Halla-aho. He molemmat kannattavat EU-jäsenyyttä ja lisäksi Suomen liittämistä sotilasliitto Natoon. Voi sanoa, että ääni Perussuomalaisille on ääni EU-jäsenyydelle ja Natolle.

”Ps on ainoa uskottava Suomen itsenäisyyden palauttamista ajava puolue”, kirjoitti Ps:n euroehdokas Toimi Kankaanniemi. Hän siis ilmaisee, että Suomi on menettänyt itsenäisyytensä. Tämä onkin totta. Totta sen sijaan ei ole, että Ps ajaisi itsenäisyyden palauttamista. Kankaanniemi itsekään ei ole vaatinut Suomen eroa EU:sta.

Äänestäjillä on oikeus tietää mitä hänen äänellään tehdään. Missä ovat suomalaiset tiedotusvälineet, jotka tarjoaisivat kaikille vaaleihin osallistuville puolueilla mahdollisuuden väittelyyn ja keskusteluun? Vallanpitäjien ja haastajien keskustelun kautta puolueiden tavoitteet paljastuisivat kansalaisille. Nyt tällaista julkisen keskustelun mahdollisuutta ei ole näkyvissä.

Kritiikin lisäksi tarvitaan vaihtoehtoa. Itsenäisyyspuolueen ehdokkaat sitoutuvat  kannattamaan Suomen eroa EU:sta, vastustamaan Nato-jäsenyyttä ja kannattamaan  kansanvallan lisäämistä.

Kun Itsenäisyyspuolueen edustajia valitaan eduskuntaan, puolue käyttää saamansa voimavarat työhön Suomen eurosta ja EU:sta eroamisen puolesta.

..........................

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/keskustan-sipila-nato-kanta-...

..........................

IPU:n vaihtoehto on Suomen itsenäisyys ja puolueettomuus, siis ero EU:sta ja Natosta.

http://ipu.fi/eduskuntavaalit-19_4_2015/itsenaisyyspuoleen-eduskuntavaal...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Antti on ainakin rehellinen. Hän kertoo että Ipun tärkein tavoite on EU:n ja euron vastustaminen. Mitä sitä jaarittelemaan lasten ja vanhusten olojen parantamisesta.

Mutta pitipäs sattua - myös Putinin tärkein tavoite on EU:n ja euron vastustaminen. Nämähän ovat pahimmat esteet myös Venäjän tiellä. Natolle Putin pärjää mutta EU-bakteeri on pahin. Siksi on hyvä että IPU antaa hiukan sivustatukea Venäjän laajentumiselle.

Susanna Kaukinen

Leo, sun kanssa viimeksi käytiin nämä asiat läpi ja anteeksikin pyytelit. Nyt on taas toinen ääni kellossa. Mietin jo viimeksi, oletko maksettu €U-trolli, nyt asia painaa mieltäni entistäkin enemmän.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mietin ihan samaa että paljonkohan Putin maksaa IPU:lle Suomen itsenäisyyden horjuttamisesta.

Vakavasti puhuen, minua kiinnostaa ainoastaan lastenlastemme kohtalo 50 vuoden kuluttua. Suuryritykset ja pankit murskaavat ipun haaveileman itsenäisen Suomi-ressukan. Samoin Kiina ja muut talousmahdit nitistävät koko Euroopan jos EU:sta ei tehdä riittävän voimakasta liittovaltiota. Silti tulee suuria vaikeuksia.

Helsingin keskustassa on paljon romanikerjäläisiä. Sieluni silmin näen että 50 vuoden kuluttua samoilla paikoilla istuvat suomalaiset. Ohikulkevat kiinalaiset heittävät silloin tällöin jonkun yanin. Viimeistään silloin olemme päässeet €urosta eroon!

Hannu Hyvärinen Vastaus kommenttiin #6

Leo kirjottaa nyt jotain ihan älytöntä. Suosittelen, lopeta Iltapäivälehtien lukeminen.

IPU on ainoa puolue, joka yrittää saada Suomen menetetyn itsenäisyyden ja päätösvallan takaisin. Ei ole olemassa itsenäistä Suomea. Ei ole ollut enään moneen vuoteen.

Itsenäisyys, kuten monet sen meistä tuntevat tarkoittaa omaa päätäntävaltaa, omaa rahaa ja rahapolitiikkaa, omaa armeijaa. Oma lippu meillä vielä on - se onkin ainoa mitä itsenäisyydestä on jäljellä. Tällähetkellä EU:n asetukset ja lait ovat omamme yläpuolella. Suomi ei ole sotilaallisesti sitoutumaton. Puolustusministerimme sanoi, että mitään ei tulla ostamaan Venäjältä, se ei ole edes ajatuksena mahdollinen. Hornetit hankitaan. Sulaa hulluutta.

Lastenlastemme kohtalo ja Suomen tulevaisuus on nyt meidän käsissä. Annammeko viimeisetkin rippeet NATO:lle ja ilmaiseksi EU:lle ja alistumme maksumiehiksi. Silloin lähtee Suomalaiset pian kerjuulle, kun kaikki on myyty - tai siis annettu ilmaiseksi.

Käyttäjän anttipesonen kuva
Antti Pesonen

Lasten ja vanhusten olojen parantamiseen ei ole juuri todelisia mahdollisuuksia ilman itsenäisyyttä, omaa rahaa, talouspolitikkaa ja yhteiskuntapolitiikkaa.

Putinismi-kortti kertoo älyvapaudesta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Persutko ja Muutos 11 ovatkin IPU:n ja Pesosen päävastustajat ?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Aimo, pitää ymmärtää yskää.Nuo kaksi puoluetta ovat ainoita joilla on samanlainen päämäärä EU:hun ja euroon, joten mistäs muualta niitä ääniä pitäisi pyrkiä saamaan.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Sillä sekunnilla kun maailmalle levisi uutiskuvia Venäjän lähettämistä tunnuksettomista sotilasjoukoista Ukrainan Krimillä, Timo Soini joutui havaitsemaan, että Perussuomalaiset ovat liemessä.

Siihen asti puhdasoppisen eurokriittistä politiikkaa oli ainakin mahdollista vetää eduskunnassa ja tehdä sen varaan vaalilupauksia, mutta Ukrainan kriisin pahentuessa jokainen euro- ja länsiliittoutumiskriittinen lausuma on ollut pakko antaa harkiten samalla sitä, ettei siihen tule äänestäjäkunnan korvissa Venäjä-myönteisiä vivahteita. On nimittäin ilmeistä, että laaja osa Perussuomalaisten kannattajakuntaa inhoaa mahdollista Venäjän vaikutusvallan laajenemista suomalaiseen politiikkaan enemmän kuin EU:ta.

Itsenäisyyspuolueen asema nyt tulevissa vaaleissa on täysin toivoton.

Hannu Hyvärinen

Itsenäisyyspuoluuen asema tulevissa vaaleissa on nyt erinomainen. Ainoa vaikeus on että puolue on vielä pieni ja ei ole saanut (eikä saa) mediassa näkyvyyttä jotta tulisi ihmisille tutuiksi.

Iso osa Suomalaisista on sitä mieltä, että EU:sta ei ole ollut suomelle mitään hyvää. Isoin osa Suomalaisista on myös NATO vastaisia, sitä ei muuta edes valtamedian päivästä toiseen jatkuva NATOkiima ja Venäjän pelkojen lietsonta.

Ääni valtapuolueelle - kaikki jatkuu, kuten tähän asti. Myös Perussuomalaiset ovat mukana NATO-kiimassa, joten IPU erottuu kyllä joukosta edukseen. Ainoa puolue, jolla on rehelliset tavoitteet ja selkeä suunta.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Se, että suurin osa suomalaisista on NATO-vastaisia ja että merkittävä osa on myös EU-vastaisia, on totta. Kuitenkin politiikassa on niin paljon muitakin kysymyksiä kuin NATO ja EU, että useimmille nämä teemat eivät yksinään ole niin tärkeitä, että ne ratkaisisivat poliittisen kannan vaaleissa.

Monien kohdalla voi esimerkiksi olla, että vaikka NATO ja EU nähtäisiin maailmanpolitiikassa kiusankappaleiksi, akuutimpi ongelma voi henkilökohtaisesti olla esimerkiksi risainen työura ja siitä aiheutunut pienituloisuus ja köyhyys. Silloin voi vaikkapa vihervasemmiston lupaus leipäjonojen tarpeen vähentämisestä perustulolla kolahtaa paremmin kuin abstraktimmaksi koettu suurvaltapolitiikka.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu Vastaus kommenttiin #13

Ruotsi on EU:n jäsen ja siten velvollinen toteuttamaan direktiivien edellyttämän kansallisessa lainsäädännössään. Sillä on kuitenkin itsenäinen keskuspankki ja kelluva, oma valuutta. Risaiset työurat, pienituloisuus ja köyhyys ovat länsinaapurissa harvinaisempia vitsauksia kuin Suomessa. Voisiko sinusta vieraan valuutan välttäminen ja omaan tukeutuminen vaikuttaa asiaan, myös Unionin jäsenenä? Voisiko Ruotsilla olla enemmän pelivaraa ja voisiko sillä olla omaa talouspolitiikkaa ja tämän myötä kokonaista yhteiskuntapolitiikkaakin?

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin Vastaus kommenttiin #14

Ei Ruotsin tilanne noin hyvä ole, länsinaapurilla on etuina Suomeen verrattuna vahvempi valtiontalous, pienemmät julkisen sektorin velkaantumisriskit, pykälällä parempi luottoluokitus ja pienempi tulevan eläkkeenmaksun aiheuttama kestävyysvaje (ennuste), mutta haittoina Suomeen verrattuna korkeampi nuorisotyöttömyys, asuntokupla ja siihen liittyvä ylipitkien asuntolainojen riski pankeille, suurimpien kaupunkien tiettyjen lähiöiden sosiaalinen eriytyminen ylirunsaan maahanmuuton takia ja siitä aiheutuneet levottomuudet ja rapautunut julkinen koulujärjestelmä peruskoulun ja toisen asteen osalta.

Erityisesti julkisen sektorin liiallinen velkaantuminen (Suomessa, Kreikassa, Italiassa ja Portugalissa) ja pankkeja koskevien riskien kasvattaminen liiallisella yksityisellä luotottamisella (Ruotsissa, Islannissa, Irlannissa, Kyproksella ja Espanjassa) ovat toisilleen vaihtoehtoisia tapoja kaivaa verta nenästään.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ainakin ilman vaaliliittoja, mutta Soinikakkonen päättää.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Ilmeisesti keskittyminen omiin vahvuuksiin myös kannattaa toisinaan, koska ehdokaslistat ovat täyttyneet loppumetreillä todella mukavasti. Tampereella on viikkopalavereissa jo tungosta. 24 henkilöä avoimeen hallituksen kokoukseen on nykyään saavutus missä tahansa, kun asialistallakaan ei ollut mitään ihmeellistä ehdokasvalintoja lukuun ottamatta. Itse en päässyt kuumeen vuoksi paikalle ja muutama muukin vakiojäsen oli potemassa kotona.

Tehdään se mitä voidaan. Jos ei ole hanskoja niin sitten avokäsin.

Reijo Tossavainen

Blogin otsikko on sen verran asiaton, että joudun toteamaan näin: Ääni ipulle on ääni vailla minkäänlaista vaikutusta, sillä puolueella ei ole todellisuudessa minkäänlaista mahdollisuutta saada kansanedustajia.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Reijo, sinä olet istuva kansanedustaja, jollaisena sinulla on ollut neljä vuotta aikaa käyttää niitä keinoja, jotka parlamentaarikolle kuuluvat.

Onpa blogitekstin otsikko sinusta miten vaikea pala tahansa hyväksyä, pyydän sinua: älä takerru siihen, vaan pyri perustelemaan, miksi ja miten asiaintila olisi toisin. Keskustan osalta en tietenkään pyydä sinua esittämään mitään, mutta oman puolueesi osalta kyllä.

Odotan vastaustasi (muistutan, että olen eräissä kommenteissa antanut tunnustukseni: arvostan yhä puolueesi suoraselkäisyyttä kysymyksissä ERVV/EVM sekä perustuslain muutosesitys).

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Reijo, kaikki äänet vaikuttavat vaalitulokseen, nekin joilla ei saada kansanedustajaa.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

En ota muuta kantaa mutta toivon ainakin että Suomen henkinen itsenäisyys ja ryhti palautettaisiin, eli että itse itsellemme sen palauttaisimme.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Joko olette pyytäneet Hellevigiä uudestaan ehdokkkaaksenne? Eikös Moskovasta käsin olisi hyvä myötävaikuttaa EU-vastaisuuteen?

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Onko sinulla asiaan liittyviä, asiallisia käsityksiä? Vaiko pelkkää typerehtimistä, kuten kommentissasi yllä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei EU:n ja Naton vastustamiseen Moskovaa tarvita, järkiperusteet kuten itsemääräämisoikeus riittävät. Tämä EU on nähty, mitään hyvää ei sieltä ole odotettavissa. Neuvostoliitossakin oli vallalla odotus tulevaisuudesta eli maalattiin poliitikkojen ja median toimesta käsitystä että heidän käytäntönsä on paras ja se palkitaan tulevaisuudessa, aivan sama on EU:ssa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mutta me voimme sentään ostaa vessapaperia kaupasta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Neuvostoliitossa oli rahaa mutta ei vessapaperia, EU:ssa on vessapaperia mutta ei rahaa sen ostamiseen. Työttömyys ja köyhyys EU-valtioissa ovat lisääntyneet merkittävästi liittovaltiokehityksen aikana, varsinkin yhteisvelkavaluuttaan sitoutuneissa maissa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

No sittenhän he voivat Neuvostoliitossa käyttää niitä seteleitä vessapaperin sijasta.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Itse valepukki ilmaantu.
Omasta päästään keksii kaikenlaista.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

http://www.suomenuutiset.fi/tagi/nato/

Ipulla on oikeus vanhaan kommunisti/vasemmistolaiseen valehteluun Pesosen kautta..

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Pollari,Leinoa lainaten:"Elontaistoissa tuulispäissä, nuo aattehet suuret vain, voi ihmismieliä nostaa, sen oppia lasna mä sain, mut aika ja alkava miehuus ne mulle sen tiedon toi, et aattehet liian suuret, myös maahan painaa voi".

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Erästä J.Leinoa lainaten:

"No, jos suomalainen yhteiskunta romahtaa täysin, niin ensimmäisenä siinä romahduksessa katoavia asioita ovat mamujen sosiaaliturva, anarkistien oikeussuoja ja pakkoruotsi. :)"

Onneksi teillä on ensisijaisuudet kohdallaan...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #32

Et ymmärtänyt, mutta olkoon.

Käyttäjän PetriSaunamki kuva
Petri Saunamäki

Pesonen puhuu asiaa, asian vierestä. On totta että ps ei puhu avoimesti EU tai Euro erosta mutta pitäisikö siitä puhua? Suomi on kansainvälisillä kentillä pieni maa joka lunasti paikkansa maailmansotien aikaan. Eu ei ole täydellinen eikä koskaan tule olemaankaan jos intergraatiota ja liittovaltio kehitystä jatketaan. Toisaalta ei Suomen eduskuntakaan ole täydellinen jos katsotaan rahasummia joita käytetään vaalikamppanjoinnissa niin kyllä sieltä perinteinen kansa on poissa. EU:ta ja Natoa verratessa on Suomen kansalaisella jo nyt olematon mahdollisuus vaikuttaa asioihin. Se onko Ps-yksi suurista on mielipide kysymys, kolmeen suurimpaan puolueeseen kuuluu myös takiais puolueita jotka muuttavat puolueiden valtasuhteita jatkuvasti. Tärkeintä olisi kuitenkin muistaa se että Ps ei myynyt periaatteitaan viime hallitus neuvotteluissa ja sen myötä kasattiin pakolla Six-pack johon luultavasti Ipu:kin olisi lähtenyt mukaan jos olisi edustajia ollut vai kuinka Antti olisi käynyt Oppositio vai hallitus kummassa olisitte pystynyt vaikuttamaan paremmin?

P.S. Useat puolueen konkarit olivat alkujaan pettyneitä kun jäimme oppositioon vaan ovat nyttemmin todenneet sen onnistuneemmaksi kuin periaatteista luopumisen.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Tämä on toistoa, mutta politiikassa eduskuntapuolueilla on usein mahdollisuus pehmustaa näkemyksiään kohti keskilinjaa, jos on omalla akselillaan äärilaidalla. Tärkeimmät politiikan akselit suomalaisessa politiikassa on selvennetty tässä aiemmassa kirjoituksessani.

Perussuomalaisille riittää mainiosti se, että on riittävän EU-kriittinen, ettei ole kelvannut hallitukseen. Sen alla on sitten EU-kriittisten kansallismielisten puolueiden "pinona" eduskunnan ulkopuolella (vaalitulosten perusteella, Hirvisaaren loikka huomioimatta) Muutos 2011, Itsenäisyyspuolue ja Sinivalkoinen Rintama. Kun kerran turvallisuuspoliittisen keskustelun terävöidyttyä Perussuomalaiset EU-kriittisyyden etuvartiona oppositiossa kärsivät kannatusmenetyksiä länsiliittoutumismyönteisemmän suunnan puolueille, niin on sanomattakin selvää, että M2011, ITS ja SVR jauhautuvat alle.

Niin kauan kuin Vasemmistoliitto oli oppositiossa, Suomen Kommunistisella Puolueella oli mahdollisuus tuoda itseään enemmän esiin hallituksen ulkopuolisen vasemmiston "etuvartiona" ja tätä mahdollisuutta se käyttikin kunnallisvaaleissa voittaen valtuustopaikkoja samalla kun (tuon hetkinen oma puolueeni) Piraattipuolue, joka oli ollut SKP:ta suositumpi eduskuntavaaleissa 2011, kompastui liian lyhyisiin vaalilistoihinsa. Vasemmistoliiton vetäytyminen hallituksesta vuosi ennen vaaleja todennäköisesti koettiin niissä piireissä välttämättömäksi SKP:n muodostaman uhan takia. Perussuomalaiset olisi joutunut miettimään samaa M2011:n suhteen, jos olisi kaikesta huolimatta ollut hallituksessa ja siellä joutunut osallistumaan liian ikäviin EU:ta koskeviin päätöksiin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ei ole myynyt muuta, kuin sääntöjensä 16 §:n

Toimituksen poiminnat