Antti Pesonen Tasapainoa etsimässä

IPU kiittää kasvaneesta tuesta ja jatkaa työtä

Lämmin kiitos kaikille Itsenäisyyspuolueen äänestäjille, tukijoille ja ehdokkaille. IPU sai eduskuntavaaleissa 0,5 prosenttia äänistä. Suunta on oikea, kun äänimäärä kasvoi yli kymmenellä tuhannella.

IPU:n ehdokkaat ja tukijat tekivät hienon vaalityön. Eduskuntaan nousun esteenä ei enää  niinkään ollut puolueen tuntemattomuus, kuin ”ääni menee hukkaan” –mielikuvan voima. Sitä on vahvistettu, kun haastajapuolueita on syrjitty valtamediassa.

Aika on kuitenkin IPU:n puolella. Politiikan suunnan muuttamisen tarve ei ole kadonnut mihinkään.

Vaalitulos lienee pettymys monelle IPU:n vaalityössä olleelle. Palautteen ydin on kuitenkin voimakkaassa vetoomuksessa, että työn täytyy jatkua. Ja se jatkuu.  

Aika ei ollut vielä riittävän kypsä IPU:n läpimurrolle. Se kuitenkin kypsyy, kun eurovetoinen politiikka tuo lisää lunta monien suomalaisten tupaan. Odotettavissa on leikkauspolitiikan jatkumista ja EU:n vallan kasvua.

Suomessa on ollut tapana tehdä suuria muutoksia viiveellä ja rytinällä. Tällaista tulevaisuutta nähty vaalitulos enteilee.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, onneksi okoon mahtavasta jytkystä!

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Mikäs se äänimäärä on, kun ei mistään löydy. Menikö 15 000 ääntä rikki ?

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

13715 ääntä Ipulle, jopa piraatit saivat sentään 25105 ääntä.

Muutos oli kyllä vaalien pahin tussahdus reilulla 7000 äänellään..

Ehkä Ipun kannattaisi vetää se johtopäätös, että itsenäisesti Venäjään nojaavalle linjalle ei löydy kannatusta? Siivotkaa putinistit pois ja uusi yritys?

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Mun mielestä on älyllistä epärehellisyyttä vetää suorat yhtäläisyysmerkit lännen toiminnan kriittisen arvioinnin ja venäjämielisyyden välille.

Tuntematta ipulaisia ja heidän tavoitteitaan sen kummemmin kuin mitä täällä olen lueskellut arvioisin niiden kuitenkin enneminkin olevan ensin mainittua.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #8

Jos ottaa listoilleen tunnettuja putinisteja kuten Hellevigin eurovaaleissa ja jos puolueen vara pj. vierailee natsipäivillä moskovassa, kummasta on kyse?

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #11

Pistettiinkö se Hellevig ulos listoilta? Muistan lukeneenu joskus jotain sen kaltaista..

Ja en kirveelläkään löydä mitään mikä vahvistaisi ton vpj Mauri Nygårdin osallistumista millekkään natsipäiville?

Onko heittää jotain linkkiä tohon aiheeseen?

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Vaalien hyvänä uutisena voi pitää sitä, että NATOttaminen jää nyt hiukan jäähylle julkisuudesta (tietenkin NATO-viideskolonna jatkaa touhuaan vallan kammareissa entiseen malliin) ja arvelen, että vouhkaaminen Venäjästä loppuu tyystin. Suomi voi jopa alkaa lipsua Venäjä-pakotteista ja tehdä pesäeroa EU:n, Rehnistä ja Vanhasesta huolimatta.

Markku Niemelä

Siis saiko Kai-Tom Koivunen alle sata ääntä? hänellähän oli jossain vaiheessa tuhansia ääniä???

Käyttäjän mattihaapala94 kuva
Matti Haapala

Somessa leviää hölynpölyä, että random-ipulainen olisi saanut reippaasti ääniä. Todellisuudessa äänet olivat Kike Elomaan.

Käyttäjän TimoKalliokoski kuva
Timo Kalliokoski

Kiitos Antille hienosta kampanjasta!! Työ jatkuu..

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä näillä näytöillä ja tuloksilla on syytä yhtyä virren sanoihin,"Turhaan teemme työtä raskasta".

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Muutos, piraatit ja ipu. Te tarvitsette koalition ja koko hommaan uuden yhteisen kulman.

Selitän pikaisesti mitä tarkoitan.

Muutos, pelkkä "muutos" ei riitä vakuuttamaan.

Ipu, mielleyhtymä jo puolueen nimestä on "menneisyyteen kaihoava", olkoonkin asialista mitä hyvänsä. Myös mielikuvissa yhdenasian liike.

Piraatit profiloituu selkeästi yhden asian liikkeenä.

Eli homma porukalla kasaan, uutta ilmettä ja neljän vuoden päästä uusi yritys.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Onnitelen tässä itsekin Itsenäisyyspuoluetta varsin hyvästä vaalimenestyksestä (enemmän ääniä kuin viimeksi). Tästä on hyvä jatkaa rauhanomaista itsenäisyystaistelua.

Tosin seuraavia vaaleja varten olisi hyvä etsiä isoja nimiä, jotka voisivat tuoda näkyvyyttä. Varmasti sellaisia on, jos vain lähtee hakemaan. Ja jotkut ehdokkaat eivät tainneet olla ihan täysillä mukana. Olisi hyvä, jos hommaa yritetäisiin ottaa tosissaan. Toki budjettilanne on vaikea tehdä samanlaista vaalityötä kuin eduskuntapuolueillanne, mutta siltikin varmaan parempaankin olisi pystytty.

Käyttäjän MattiNevalainen1 kuva
Matti Nevalainen

Kiitos Antille

Taistelu jatkuu ja hallinnon heikko talouden äly tekee vaalityötä puolestamme. Neljän vuoden kuluttua Suomen talous on vielä kurjemmassa tilassa ja valtamedia esittää yhä julkeampia valheita. Suomalaiset ovat heräämässä sillä rahat eivät riitä enää sirkushuveihin ja velaksi ostetusta leivästäkin saamme osaksemme kuivan kannikan.

Onnea kuitenkin Keskustalle ja Vihreille. Yhteisistä teemoistamme soisin Keskustan panostavan kotimaiseen bioenergiaan ja Vihreiden perustuloon. En ole paneutunut em. puoluieiden ohjelmaan niin hyvin kuin olisi ollut suotavaa -sry, mutta uskon että yhteisiä asioita löytyy muitakin joista olemme samaa mieltä, joten onnea vielä.

Valitettavasti eu ja €uro eivät nousseet vaaliteemoiksi mutta syyllinen tähän on maksettu media. Nato keskustelu jäi tarkoitushakuisen vaimeaksi ja toivon Sipilällä olevan riittävästi poliittista ymmärrystä että Kokoomus ja Rkp jätetään oppositioon.

En näe Perussuomalaisten autovero -ja maahanmuuttoteemojen kantavan pitkälle. Mihin se eu kriittisyys katosi ? Vaalikentillä ihmiset olivat ymmällään siitä etteivät persut ole enää eu kriittinen. No onnea myös persuille vaikka paikkojen menetys lieneekin jonkinlainen torjuntavoitto.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kuntavaaleissakin vaan päätä seinään jälleen, onko kaikki järkevät ajettu IPU:ta pihalle ?

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Hohhoijaa, Aimo.
Minne katosi 62 M11 kannattajaa?

Ainoat puolueet joiden äänisaalit kasvoi sekä suhteellisesti että lukumääräisesti olivat Keskusta (+162952), Vihreät (+39903), RKP (+19017), IPU (+10420) ja Piraatit (+9983). Sääli että lähtötilanne ja paukut olivat niin vähäiset. Ainakin ohjelmat tuntuivat oikeilta.

Kokkarit ja PS leikkivät nyt "voittajia" ja hinkuvat hallitukseen otettuaan turpaan lähes 100000 ääntä.

Vasen laita otti todella pahasti osumaa - miinus 100000 ääntä sielläkin, ei kuitenkaan määrällisesti enempää kuin noilla Jytkyillä ja Korjausliikkeen tekijöillä.

Toimituksen poiminnat