Antti Pesonen Tasapainoa etsimässä

Emmekö todella näe miten länsi synnyttää terrorismia?

 

Tavallisia ihmisiä murhattiin pommeilla Brysselissä. Murhaaminen on aina tuomittava. Elossa  olevat syylliset on saatava vastaamaan teoistaan oikeuden eteen.

Edellä sanottu on itsestään selvää. Vähemmän selvää näyttää olevan se, mitä ajatella ja tehdä jatkoa ajatellen. Pariisin ja Brysselin terrori-iskuille voi nimittäin odottaa jatkoa.

Teoilla on yleensä syynsä. Niin myös pitkällistä harkintaa vaativilla joukkomurhilla, joita tehdään vieläpä oma henki uhraten. Terrorismin syitä pitää kiireesti selvittää, jos murhaamisen halutaan loppuvan.

Kysymys terrorismin syistä kuuluu asioihin, jotka ovat yksinkertaisia mutta vaikeita. On  yksinkertaista nähdä, että lännen politiikka Lähi-idässä, Keski-Aasiassa ja Afrikassa nimenomaan synnyttää terrorismia. Pariisin iskujen jäljet vievät myös Algerian sotaan ja pidemmälle Ranskan suurvalta-aikakauteen. Lännen – ja nyttemmin myös Venäjän - hävittäjäkoneiden ja kauko-ohjattujen lennokkien pommit ovat tappaneet lukemattoman joukon viattomia ihmisiä. Tosin epäsuoran tappamisen vaikutukset ovat olleet suurimmat. Lännen pakotteet aiheuttivat taannoin yksin Irakissa satojen tuhansien siviilien, suurelta osin lasten kuoleman. Tässä lihamyllyssä EU-Suomikin on mukana pienenä rattaana.

Tämän tunnustaminen on vaikeaa. Kukaan ei ole niin sokea kuin se, joka ei halua nähdä.

Väkivalta on heikon ase. Yhden terroristi on toisen vapaustaistelija. Terrorismia on ollut maailman sivu, mutta nykyaikainen tiedonvälitys on tehnyt terrorismista voimakkaan aseen. Pelko myy lehtiä  ja samalla terroristien onnistumisen viestiä.

Lännen ja sen liittolaisten politiikka on epäonnistunut, jos tavoitteena on ollut vakauden, rauhan ja ihmisoikeuksien parantaminen. Jos taas tavoitteena on ollut valtioiden hajottaminen ja jännitteiden lisääminen, politiikka on onnistunut.

Terrorismin voi odottaa loppuvan vasta kun sen taustasyyt on poistettu. Terroristien on siis menetettävä tukensa. Jotta näin käy, on lännen muutettava politiikkaansa. Tämä ei tarkoita periksiantamista terrorismille vaan lännen ja sen liittolaisten harjoittaman valtioterrorismin lopettamista.

Ääri-islam on voitettava sekä Lähi-Idässä että niissä eurooppalaisissa lähiöissä, joissa sen on annettu eriarvoisuuden myötä kasvaa. Varmaa on se, että kummassakaan ei saavuteta kestävää voittoa asein. 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Väärinhän se on länsimaitten sotkeutuminen Afrikan ja Lähi-idän kehitykseen ja Aasiastakin pitäisi kaikki länsivaltioiden toiminta lopettaa. Yritysten toimintaanhan me ei oikein paljon voida nykyään vaikuttaa mutta jos valtiotkin noissa maanosissa jätettäisiin rauhaan niin voisimme sitten katsella tyytyväisinä miten siellä kehitys kehittyisi kohisten. Kaikkinainen avustuspolitiikka on muutenkin ihan syvältä niin että kun emme suomalaisina ole olleet orjuuttamassa näitä alueita niin emme olisi mitään velkaakaan. Olisiko hyvä niin ?
Luulempa kuitenkin että aikamoinen poru tuosta alkaisi.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Jälkiviisaus ei ole enään tuottavaa kun sota on kovimmillaan ja terroristejä vastaan antautuminen tietää kuolemaa. Terroristijohtajat ovat yleensä rikkaita, karismaattisia ja totaali psykopaatteja. He ymmärtävät että heidän valtansa perustuu vihan ylläpitämiseen ja väkivallan jatkumoon ja siksi heidän kanssaan on mahdoton neuvotella.

Rauhanomaisen ratkaisun mahdollisuus olisi ollut kolmekymmentä vuotta sitten.

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi

Lännen pääsotilaan, USA:n puolustusministerin mielestä eurooppalaisten tulisi panostaa enemmän Isisin lyömiseen. Niin kertoivat juuri Ylen uutiset. Emme kuulleet ministeriltä mitään pohdintaa siitä miksi Isis on noussut Euroopan kaupunkien "riesaksi"!

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ennen valkoista miestä oli lähi-ja kaukoidällä omat kuningas-ja sheikkikuntansa kastijärjestelmineen kuten yhä edelleenkin. Afrikan heimopäälliköillä, kuninkailla oli oli omat heimosodissa voitetut orjansa joita he sitten kaupustelivat meille länsimaalaisillekin.
Boko Haram Nigeriassa vihaa kaikkia vääräuskoisia. Ei ainoastaan valkoisia kristittyjä.
Tältä pohjalta en voi pienille lasteni lapsille kertoa, että ovat länsimaalaisina syyllisiä Belgian terroristi-iskuihin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

On ehkä kuitenkin aiheellista muistaa Belgialaisten kuninkaan toiminta omassa siirtomaassaan Kongossa, murhia, raiskauksia silpomista. Leoboldin aikana Kongon väkiluku putosi kahdestakymmenestä10-miljoonaan. Rakentajakuningas (belgialaisten antama lisänimi) Leopold kuoli v. 1905.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Tälläistäkin esitetään ihan vakavissaan, että olisikin Brussels "bomming" and "terrorist attack" is Nato/CIA-operation, Gladio II. ISIS is CIA and Mossad operative. http://finnsanity.blogspot.fi/2016/03/brysselissa-...

Ps. Radikalisoituisin itsekin aika nopeasti jos vaikkapa perhettäni pommitettaisiin salaa jostain dronesta yms. ;(

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Sehän tässä niin rassaavaa onkin, kun ei tiedä ketkä ovat tekojen takana, siis perimmäisiä rahoittajia ja yllyttäjiä. Esim. helposti voi kuvitella EU:n yhtenäisyyden vuoksi jotkut tahot EU:n sisällä ovat valmiita vaikka mihin. Esimerkkejä false-
flag-operaatioista on, kuten mainitsemasi Gladio.

Käyttäjän JukkaKaijala kuva
Jukka Kaijala

Jotenkin alkaa kyllästyttämään lännen syyttäminen kaikenmaailman paskasakkien tekosista.

Varmaan syitä islamin radikalisoitumiseen voidaan löytää lännestäkin, mutta toisaalta kyllä niitä syrjäytyneitä nuoria miehiä on kristityissäkin. Jostain syystä nämä eivät kuitenkaan räjäyttele itseään ja kanssaihmisiä kappaleiksi lentokentillä ja metroissa. Miksi? Olisiko syytä kuitenkin myös islamin opinkappaleissa.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kaijala;
Läntisille nuorille miehille ei ole terroriteoista luvattu marttyyriyttä, taivaan portin avainta eikä taivaassa seuraksi ihania neitsyeitä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Et ole Suomen koulusurmista kuullut? Entä Myyrmannin tapaus?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo
Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Korkman;
Yksittäisille sairaille teoille olemme voimattomia. Myyrmannin tapaukseen ei tekijän tueksi kukaan ole ilmoittautunut.
Muuten. Ihmetyttää, että murhaajat vankiloihin saavat vierailta naisilta paljon ihailijapostia. Lieneekö ISISillä jokin vastaava viehätys?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #12

Vähän on sympatiaa saanut myös Tuiran somalikirvesmieskin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Et ole Suomen koulusurmista kuullut? Entä Myyrmannin tapaus?"

Ei näillä mitään agendaa teoilleen ollut kuten terroristeilla, lähinnä mielenterveys petti.

Käyttäjän JukkaKaijala kuva
Jukka Kaijala

#9 Korkman,
Eipä tainnut näissä tekijä huutaa "jumala on suuri" ennen tekojaan.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tottahan toki, tappamiselle ja terrorismille on aina syynsä.

On se muuten vaan niin väärin myös nämä kirjailijat ja pilapiirtäjätkin.

Ne on syytä poistaa päiviltä, niin on kauhistuttavia kuvia ja tekstitkin ihan mitä sattuvat. Suut suppuun Euroopassa heti ja äkkiä mielipiteet kieltävä nuoleskelukumarrus päälle. Se poistaa perusongelmat ja ohjaa länsimaisen toiminnan oikeille raiteille.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Salman_Rushdie

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Muhammad-pilapiirr...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Repo:

Sivistynyt ihminen eikä sivistynyt valtio tuomitse ketään kuolemaan.
Tuomio saattaa olla väärä, ja milläs sen peruutat?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#13

Niin. Sivistynyt valtio ei anna kansalaistenkaan ryhtyä tappotoimiin, eikä muihinkaan veritekoihin. Ainakaan ei tuohon touhuun julkisesti johtajiensa suulla kehoita.

Petteri Hiienkoski

Tärkeitä pointteja, Antti Pesonen!

Tiivistin analyysini kehityksestä artikkeliin "Brysselin terrori-iskujen syyt ja keinot terrorismin torjuntaan".
http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

No, ei Pesonenkaan ehdi kaikkeen vastaamaan.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Toissa kesänä kävin Pietarissa. Kotiin palattua pietarilainen tuttavani kyseli että osasitko varoa metrossa. En tietenkään osannut. Syy on se, että jos vain on mahdollista, ei pidä mennä sellaiseen vaunuun jossa on tummia miehiä, tsetseeneitä tai vastaavia. En tiedä onko tänä vuonna ollut Pietarissa iskuja metroon?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Heidi Hautala ei ainakaan varo tsetseeneitä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Terrorismin voi odottaa loppuvan vasta kun sen taustasyyt on poistettu."

Hyvällä alulla kuitenkin ollaan:

http://yle.fi/uutiset/karadzicille_40_vuoden_tuomi...

Reijo Jokela

http://www.iltasanomat.fi/muutlajit/art-2000001145...
Ihmeellset ovat nuo terrorismiin johtavat yhteiskunnalliset ja poliittiset syyt, kun ne voivat saman perheen sisällä johtaa näin erilaiseen tulokseen.
Oliskohan syytä lopettaa koko paskan jauhaminen näistä kuinka yhteiskunta, työttömyys jne. ovat aina syynä ja alkaa puhua oikeasti siitä, että kysymys on henkilökohtaisesta valinnasta. Toinen uskoon moskeijoissa parveilevia värvääjiä/imaameja ja antaa sekoittaa päänsä ja toinen ei.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"kysymys on henkilökohtaisesta valinnasta"

Syrjäytyminen yhteiskunnasta ja toivottomuus eivät ole henkilökohtaisia valintoja. Syyriassa, Irakissa varmaan on nyt paljon toivottomuutta kuten jossakin Brysselin slummissakin. Aivan sama ilmiö jenkkien slummeissa varsinkin mustilla, ei käytännössä mitään toivoa parempaan.

Jari Hujanen

Kyllä tämänkin Brysselin iskun takana ovat länsimaiset hallitukset ja tiedustelupalvelut aivan suoraan eivätkä mitenkään välillisesti. Kannattaa lukea esim. SOTT:n nettisivuilla oleva artikkeli Who Is Bombing European Civilians?: http://www.sott.net/article/315020-SOTT-Exclusive-... . Näissä 'iskuissa' käytetään yhä uudestaan samoja kriisinäyttelijöitä: http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/19-vu... . Miksei Antti Pesonenkaan kerro totuutta näistä asioista?

Käyttäjän KaiBackman kuva
Kai Backman

Poliittinen tyyppi voi silloin alkaa tuhoamaan samanaikaisesti massoittain ihmisiä yhteiskunnan ulko-ja sisäpuolella. Vihollisia on kaikkialla, sillä huolella valmistettu myytti oikeuttaa tyhjässä horisontissa mielettömät teot. Se kaikki jatkuu siihen rajaan asti, kun tilapäisesti sokaistu moraalinen todellisuus keskeyttää myytin vallan ihmisiin. Siis kun riittävän verinen ihmisuhri on annettu. Tiede voi estää myyttiin perustuvan sairaaloisen poliittisen vallan käytön. Järjen tuottama totuus on kuitenkin ikävystyttävää. Sen sijaan järkiperusteita vailla oleva tarunomainen myytti on hekumallinen totuus, jolla ei tarvitse olla minkäänlaista totuusarvoa. Se mahdollistaa kauhujen kutsumisen ihmisten päälle. Ihmiskunnalla on viela paljon pohdittavaa kuinka tulla onnelliseksi.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Europpalaisten valkoisten asenne (USAsta en viitsi puhua - menee jo panettelun puolelle):

- Valkoiset kuolevat - HIRVEÄÄ!!! Äkkiä dronet ilmaan!!!
- Ruskeat kuolevat - Voi, voi sentään! Täytyy tilastoida tämänkin päivän 2.000 uhria...
- Mustat kuolevat - No ne nyt kuolee aina, antaa YK:n tilastoida jos tykkäävät.

Ja sitten joukolla terrorismia ihmettelemään...

Henry

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Henry, olet oikeassa. Jos väkivalta koskee omaa perhettä, se liikuttaa meikäläistä enemmän kuin 100 kuolema pommi-iskussa jossakin Afrikan maassa, vaikka olisivat valkoisia turisteja.

Ihan noin kategorisesti en tilastoisi, minunkin perheeseeni kuuluu "ruskeita" vaikka itse olen "valkoinen".

Mutta, Henry, ei pelkkä ihmettely meitä pelasta terrorismilta. Onneksi niissä kuolee enimmäkseen "ulkomaalaisia" mutta pidetään tarkkaa tilastoa suomalaisista, jos sattuu uhrien joukossa olemaan.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Terrirismin taustat:
-arabimaailman jälkeenjääminen lännen vauhdista-korruptio
-arabijohtajat viisveisaa työttömyydestä ja muista sosiaalisista ongelmista
-lännen osuus=internetin ja vapaan tiedonvälityksen ilosanoma,joka on avannut nuorison havaitsemaan johtajien mädännäisyys>arabikeväät !

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Tässä yksi kuvaus Syyrian syistä ja osapuolista. Vaikuttaa monimutkaiselta: https://www.youtube.com/watch?v=NKb9GVU8bHE

Ari Turpeinen

Tukemalla Syyriassa,Irakissa,Libyassa,Ukrainassa "omia ryhmittymiä" saadaan kaaos aikaan.USAN osuus näihin kaikkiin on kiistaton.Julkisuuteen syötetään valhemedian avulla suurelle yleisölle kauheasti kuvaa diktaattorista kuten vaikkapa Gaddafista tai Saddam Husseinista.Ja vaikkei nämä ehkä mitään pyhäkoulupoikia ehkä olleetkaan,niin molemmat maat toimi yhteiskunnallisesti hienosti.Kaaoksen avulla saadaan kansallinen energia,raaka-aineet,öljy sitten helposti varastettua.Tämä kaava toistuu kaikkialla minne nämä jalot "demokratian lähettiläät" vain koskee.Siis kyseessä on G7 maat muutamalla terrorismiin taipuvaisella muslimimaalla täydennettynä.Suomi jakaa nämä "läntiset arvot" johon kuuluu korruptoitunut kansainvälinen oikeus lippulaivanaan YK.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Turpeinen, ehkä USA teki väärin kun meni puuttumaan peliin kun Saddam hyökkäsi Kuwaitiin? Ehkä maailma olisi rauhallisempi, jos Lähi-itää hallitsi esimerkiksi ISIS.

Ehkä USA on myös oppinut jotakin. Presidenttiehdokas Trump on ottanut vaaliteemakseen eristäytymispolitiikan eli haluaa pysytellä erossa muun maailman kriiseistä. "Emme halua sotia muiden sotia" kuuluu eräs hänen vaaliteemoistaan. Tuskin niitä sotia sitten enää edes olisi, jos USA pysyisi lestissään, niinhän?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Pesonen: "lännen politiikka Lähi-idässä, Keski-Aasiassa ja Afrikassa nimenomaan synnyttää terrorismia"

Kun nämä terroriteot ovat viimeksi kohdistuneet Ranskaan ja Belgiaan, miten näiden maiden tulisi muuttaa politiikkaansa, kun näytät tietävän sen olleen väärää?

Käyttäjän KrisHyry kuva
Kristiina Hyryläinen

Ei ole kyse lännestä eikä idästäkään, vaan siitä, että niin kauan kuin globaalia kauppaa käydään nykyisin säännöin ajaudutaan vääjäämättömästi kiihtyvällä vauhdilla yhä epätasa-arvoisempaan maailmaan.

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi

Suurin osa meistä ei todallakaan näe. Syynä on se, että sekä valtamedia että osa vastamediasta esittää meille lähes totalitaarisella volyymilla yksinkertaistettua todellisuutta, johon ilmiöiden perimmäiset syyt eivät mahdu.

Miksi? Siksi, että sellainen on niille taloudellisesti edullisinta – lyhyellä tähtäimellä. Tuhoisinta asiassa on se, että parlamentin enemmistö ja sen myötä myös ainoa ei-kaupallinen valtaviestin Yle ovat saaneet tartunnan samasta kaupallisuuden viruksesta.

Nykykäsitys on muuttunut sellaiseksi, että totuus on sitä todempi, mitä paremmin se menee kaupaksi.

Taito Mikkonen

Alkaisiko maailma parantua vai pahentua, jos kaikki valtiot purkaisivat rajojensa ulkopuoliset ja kaukaisilla omina pitäminään paikoilla olevat sotilastukikohdat?

Toimituksen poiminnat