Antti Pesonen Tasapainoa etsimässä

Nykyinen politiikka on Suomen suurin uhka

 

Suomea viedään kohti suurta onnettomuutta. Suurimpia onnettomuuksia olisi rauhantilan menettäminen. Nykyistä tietä kulkien tuo saattaa pitkän päälle olla edessä.

Venäjän uhka on julkisuudessa päivän sana. On ollut jo pitkään. Pian tulevat Suomeen harjoituksiin amerikkalaiset hävittäjät, panssarit ja maihinnousujoukot. Ne ovat kuulemma itse kutsuneet itsensä. Suomen hallitus tai presidentti eivät ota asiasta vastuuta, vaikka se niille kuuluu.  

Suomen militarisointi etenee vauhdilla. Puolustusministeriö esittää lakimuutosta, jolla sotilaita voidaan määrätä taistelutehtäviin ulkomaille. Perussuomalainen puolustusministeri on ajanut voimakkaasti lakimuutosta, joka antaa puolustusvoimain komentajalle vallan määrätä 25 000 reserviläistä kertausharjoituksiin ilman presidentin tai maan hallituksen päätöstä. Kyseessä on merkittävä vallansiirto poliittisilta päättäjiltä sotilaille.    

Suomella tulee olemaan jatkossakin suuri itäinen naapuri. Sen kanssa on opittava elämään. Jonkin aikaa jo näytti, että oli opittu. Nyt on selvää, että nykyiset päättäjät eivät ole oppineet mitään historian raskaista kokemuksista.

Venäjä ei uhkaa Suomea, ellei Suomi uhkaa Venäjää. Yksin ei pieni Suomi ole uhka Venäjälle, mutta Suomi muodostuu uhaksi, jos se antaa alueensa muiden suurvaltojen tai liittoumien käyttöön. Näin on tapahtunut. Puolustusvoimain komentajan Suomen puolesta  allekirjoittama Nato:n isäntämaasopimus oli merkittävä askel tällä tiellä.

Tällä tiellä Venäjästä tulee uhka Suomelle – suomalaisten omin toimin. Nykyinen politiikka on Suomen suurin uhka.

Päättäjien sokeus on hämmästyttävää – hirmuista - varsinkin kun sitä vertaa kansalaisten suuren enemmistön kielteiseen kantaan Nato-jäsenyyttä kohtaan.

Puolueettomuuspolitiikka heitettiin ikkunasta ulos, kun Suomi liittyi Euroopan unioniin. Näin sanoi taannoin ministeri Stubb. EU-Suomen hallinnon halveksiva suhtautuminen hyvin toimineeseen puolueettomuuteen näkyy niinkin, että mistään vaihtoehdoista ei näy keskustelua. Hiljaa on eduskunnan ns. oppositiokin.

SSS-hallitukselta voi odottaa mitä tahansa. Jos se on pystyssä vielä 2018 presidentin vaalin jälkeen, ja niissä vaaleissa ei tule suurta muutosta, voidaan odottaa vaikka Nato-jäsenyyshakemusta. Pääministeri on avoimesti halveksinut kansalaismielipidettä ja perussuomalaisten valheellisuus on jo arkipäivää.

Kansalaisten ymmärrettävä turtumus ja pettymys politiikkaan voi johtaa entistäkin huonompaan. Mikään hallitusvalta ei pysy pystyssä ilman kansan tukea. Tueksi lasketaan myös välinpitämättömyys. Siihen ei nyt ole varaa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Asia on juurinäin kuin kirjoititkin. Suomen johdossa ollaan menty suomettumisen tahtiin oikeen kunnolla.Ennen se tarkoitti Neuvostoliiton edessä nöyristelyä, nykyään Usan edessä. Ollaan annettu itsenäisyys Usa:lle isäntämaasopimuksen merkeissä.Sopimuksessa ei ole mitään mainintaa Suomen eduista, siellä on vain Suomelle velvollisuuksia suhteessa Usa:han. Todella höpeällistä ja valtiopetoksen tunnusmerkit löytyy helposti. Tässä rikotaan Suomen perustuslakia ja rikoslakia. ...ja ketään ei näytä haittaavan ????

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Niinpä niin. Ajetaan Suomi uhittelulla sotaan ja todetaan sitten rauniokasan alta, että mitäs me sanoimme: Venäjä on vaarallinen.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Olisi kiva tietää minkälaista rajan yli tapahtuvaa uhkailua ja painostusta käytettiin jotta Hanhikivi saatiin runnottua läpi. Se on hyvä pitää mielessä aina kun joku jankuttaa jotain siitä miten USA ja EU päättää kaikesta.
Tämä on sitten lopputulos kun eivät päätäkään.

Esimerkkejä on toki satoja ja tuhansia muitakin, valitettavasti.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Älkää ystävät hyvät turhaan pelotelko. Ei Nato hyökkää Venäjän kimppuun, kaikki on Venäjästä itsestään johtuvaa uhittelua. Eikä Venäjä uskalla hyökätä. On ihan yksi lysti mitä Suomi tekee. Riittää että olemme mukana Venäjän vastaisissa pakotteissa ja pystymme torjumaan Venäjän lapsiasiamiehen ja vastaavien hyökkäykset.

Käyttäjän VilleVarjo kuva
Ville Varjo

Jaa-a. Olipa Venäjä kuinka heikko tai vahva hyvänsä, niin joka tapauksessa se on valtavan suuri maa. Karttapallosta sen näkee. Voi olla että ennen kuin ensimmäinenkään suomalainen polkupyöräilevä jääkärijoukkue on päässyt Vladivostokiin saakka, on vettä virrannut Kymijoessa paljon. Miksi polkupyöräilevä? Siksi että ei siellä ole koko matkalle edes teitä eikä ainakaan huoltoasemia tankkaamista varten

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Totta puhut Ville, Venäjällä on väljää niinkuin eräs kaukopartiomies kirjoitti. Mistä sinä Ville keksit että joku jääkäriporukka olisi pyöräilemässä Valdivostokiin asti? Uralin takainen osa siitä valtavan suuresta maasta kuuluu Kiinalle:)

Venäläisten tankkien takkausasemia on Suomessa kaikki Teboilit. Että heidän ei tarvitse pyöräillä.

Käyttäjän MikaKarvonen kuva
Mika Karvonen

Ruplilla maksettu puheenvuoro...

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Trolli Mika Karvoselta todella ikävä heitto, josta lienee syytä ilmoittaa ylläpitoon. Piirihallituksen jäsenenä voin sanoa että puolueen pienet rahavirrat tulevat ainoastaan sen omalta jäsenistöltä, jäsenmaksuista. Edes valtiontukea ei tule senttiäkään kuten eduskuntapuolueille.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mika erehtyi tällä kertaa tosi pahasti. Olisko aloittanut Vapun vieton liian aikaisin? Eihän ruplilla saa enää muuta kuin leipää ja vodkaa kaupoista ja kioskeista. Valtaosa isommasta kaupankäynnistä tapahtuu dollareissa tai euroissa. Rikkaiden rahatkin ovat €- tai $-tileillä.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Antti Pesonen on kirjoituksessaan hyvin oikeassa, siis murheellisen hyvin. Valitettavasti. Kokoomuskin näyttää vaatimalla vaativan, että USA Natoineen johtaa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, sillä sitähän tosiasiassa tuo Isäntämaasopimus ja hali liittää maamme Natoon merkitsevät - kirjaimellisesti.

Käyttäjän JooaSilander kuva
Jooa Silander

Hyvä kirjoitus. Suomen suurin sisäpoliittinen uhka itsenäisyydelle on Suomen kokoomuslaisinta politiikkaa tekevä puolue Keskusta. Vallankaappauksen jälkeen Keskusta ei profiloidu enää miksikään eikä siten kanna vastuuta aiheuttamastaan vahingosta.

Ilmiselvä lobbaaminen, kyseenalaistamaton länsivaltojen ihailu ja vanhoillinen kiihkokapitalistinen linja luo kahtiajakoa kansaan. Kansa joka on jo jaettu monessa suhteessa uudelleen ei ehkä ehdi reagoida yhtenäisellä äänellä ja näin TTIP-, NATO-, EU-, Sote- ja Kikysopimukset voidaan viedä läpi vaikka valtaosa ei seisoisi niiden takana. Tämä avaa myöhemmin myös hyväksikäytön mahdollisuuksia idän suunnalta pettyneiden parissa.

Moni parjaa perussuomalaisia äänestäjiä mutta minusta siitä puolueesta ovat löytyneet myös maamme rohkeimmat äänestäjät. Ne jotka uskalsivat unelmoida muutoksesta ja hylätä puolueensa kun lupaukset petettiin.

Tämä kun vielä tajuttaisiin pienyrittäjien keskuudessa ja maaseudulla. Jokaisen puolueen kannattajan pitäisi puntaroida äänensä hyvin tarkasti. Nykypolitiikka ajaa vain isojen rahavirtojen etua ja rapauttaa pienyrittämisen.

Nykyinen hallitus ei edes yritä vähentää työttömyyttä koska se on vastoin nykylinjan intressejä. Suomea ajetaan alas Ahon, Sipilän, Bernerin ja Kokoomuksen toimesta samoin kuin Elop alasajoi Nokian Microsoftille. Hajoita ja myy halvalla osissa.

Tämän pitkittyvän laman ero 90-lukuun tulee olemaan se että sen maksavat kalleimmin meidän lapset ja tulevaisuus.

Kun kaikki on myyty Suomi on riippuvainen jonkin muun maan tai ryhmittymän menestyksestä. Kuten vaikkapa Latvia Ruotsista.

http://www.thelocal.se/20090303/17962

Muutos kadotettuun itsenäisyyteen voi tulla vain kaikkein kalleimmalla hinnalla jos kansa menettää vallan omasta maastaan. EU-jäsenyys oireilee Suomeen samalla tavoin mutta en tarkoita liittovaltiokehitystä. Sitäkään unohtamatta muistutan että nämä asiat ovat vielä äänestäjän käsissä ja vaikkapa ihmisten terveydestä kauppatavaraa tekevä sote ei ole vielä osa lastemme kohtaloa. Päätöksen teemme me.

Suomalainen kansallisidentiteetti on henkihieverissä ja sitä kaupataan ulkomaille vähintään kolmen puolueen voimin. Mutta vain yksi on kuin ei olisikaan. Se on Suomen kieroin, isänmaattomin ja siksi vaarallisin puolue.

Muita vähättelemättä.

Toimituksen poiminnat