Antti Pesonen Tasapainoa etsimässä

EU-Suomella ei ole itsenäisyyttä mitä juhlia

EU-Suomi elää syvässä valheessa. Se kiteytyy vuonna 2017, jolloin virallisesti juhlitaan Suomen itsenäisyyden sataa vuotta. Ongelma on, että valtiollista itsenäisyyttä ei enää ole, kun siitä luovuttiin Suomen EU-liitoksessa 1995. Ongelma on sekin, että tätä ei voida myöntää. Ei voida myöntää, koska silloin paljastuisi, että EU-liitos tehtiin laittomasti.

Suomen perustuslain mukaan maamme on täysivaltainen, siis itsenäinen tasavalta, jossa ylin valta kuuluu kansalle. Tämä perustuslain ydin ei vastaa todellisuutta. Jokainen näkee, että ylin valta EU:lle kuluvissa asioissa on siirretty EU:n ylikansallisille elimille. Valtiollinen itsenäisyys taas tarkoittaa sitä, että valtiolla on muista valtioista riippumaton lainsäädäntövalta, siihen nojaava itsenäinen tuomioistuinlaitos ja oma ulkopolitiikka. Mitään noista itsenäisyyden tunnusmerkeistä ei EU-Suomella ole.

Perustuslakiin on lisätty lause ”Suomi on Euroopan unionin jäsen”. Tämä lisäys on tuonut sovittamattoman ristiriidan perustuslain sisälle, sillä itsenäisyys ja EU-jäsenyys eivät voi toteutua yhtä aikaa.  

Entä sitten? Miten tästä eteenpäin? On hyödyllistä nähdä asiat sellaisina kuin ne ovat. Nykytilasta vastuullisille se tosin voi olla vaikeaa. Jospa kuitenkin lähdettäisiin siitä, että pyritään viimein avoimeen julkiseen keskusteluun Suomen tulevaisuuden vaihtoehdoista. Ne itsenäisyyden vastustajat, jotka näkevät Suomen tulevaisuuden olevan osana EU:ta, voisivat avartaa maailmankuvaansa. Me itsenäisyyden palauttamista haluavat voimme keskittyä kertomaan, mikä on meidän vaihtoehtomme EU-jäsenyydelle.  

Itsenäinen ja puolueeton Suomi voi parhaiten huolehtia kaikkien pärjäämisestä ja kansanvallan toteutumisesta. Sellainen Suomi on myös paras yhteistyökumppani ja lähialueiden vakautta ylläpitävä tekijä.     

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Älä Antti höpötä. Vasta nyt EU:n kansalaisena voin tuntea oloni itsenäiseksi ja vapaaksi.
Äskettäin naukkailin konjakkia Pietarissa Dostoevsky-hotellissa. Alkuvuodesta join kahvia Brysselissä Molembeekin kaupunginosassa. Tunsin itseni Euroopan ja Suomen kansalaiseksi.

Itsenäisyysjuhlia varjostaa ryöstetty Karjala.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suomalaiset ovat halunneet liittyä EU:hun kansanäänestyksen tuloksella mitattuna. Ja vaikka nyt tehtäisiin jonkinlainen "FIXIT" -äänestys, niin suomalaisten enemmistö edelleenkin haluaisi jatkaa EU:ssa, monestakin syystä.

Se on itsenäisyyttä, eli mahdollisuutta toteuttaa omaa tahtoaan. Lainsäädäntö poikkeaa Suomessa huomattavasti vaikkapa Portugalin, Kreikan, Iso Britannian, Baltian maiden y.m. lainsäädännöstä, joten jokainen EU-maa pystyy yhteisesti sovittujen pelisääntöjen puitteissa edelleen ylläpitämään omaa maataan sellaisena kuin haluaa.

Iso Britannia äänesti juuri EU-eron puolesta niukalla äänten enemmistöllä eikä Brysselistä ole lähetetty yhtään tankkia tai pieniä vihreitä miehiä pyssyjen kanssa. Olemme siis vapaita ja itsenäisiä, omaa tahtoamme noudattavia myös meitä velvoittavien sopimusten laadinnassa.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Suomen EU-kansanäänestyksessä oli vain se vika, että suomalaisille valehdeltiin ja jätettiin kertomatta asioita, jotka sen olisi pitänny tietää. Ei kerrottu lainsäädännön siirtymisestä Brysseliin, eikä valuuttavaihdosta. Euroonkin liityttiin pelkällä ilmoitusasialla. Siitä ei edes ole säädetty erillistä lakia saatika että olisi järjestetty kansanäänestystä, kuten Ruotsissa tehtiin. Ja miten voit olla varma, miten Fixit-äänestyksessä kävisi? Ja luultavasti useimmat Fixitin vastustajat kavahtavat ajatusta sen takia, että ei tiedetä, mitä sen jälkeen tapahtuu.

Eikö sinulla ollut vapaata tahtoa ennen EU:tta? Etkö saanut matkustaa Suomen ulkopuolelle? Ja ethän sinä nytkään saa tehdä mitä haluat.

Eihän EU:n keskusjohto voi lähettää olematonta armeijaa kukistamaan kapinoita. Tosin muilla tavoilla EU voi kostaa, esimerkiksi taloudellisesti.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Olisi mielenkiintoista tutkia sitä, minkälainen mielikuva Euroopan Unionista tai sitä edeltävästä historiasta on niillä kansalaisillamme, jotka ovat syntyneet vasta Euroopan Unioniin liittymisen jälkeen tai jopa vasta euroalueeseen liittymisen jälkeen. Ensin mainittuun ryhmään kuuluvista vanhimmat ovat nyt 21-vuotiaita ja jälkimmäisenä mainittuun ryhmään kuuluvista vanhimmat 14-vuotiaita. Monilla 18-vuotiaillakaan ei ole välttämättä kovin paljoa henkilökohtaisia muistoja markan käytöstä käteisrahana.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

En tiedä mielikuvasta, se on heille "fact of life". Mutta huomattavasti itsevarmempia ja kansainvälisempiä ihmisiä he ovat aiempiin sukupolviin verrattuna. Suomalainen ujous, arkuus ja esiintymistaidottomuus ei ole enää heidän keskuudessaan mikään normi.

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi

Nuorten, siis tulevaisuuden, osalta asia on varmaan paljolti niin kuin Juha Kuikka kirjoittaa.

Siksi onkin aika kummallista, että riippumatta siitä, kenestä Suomi on riippuvainen, itsenäisyysjuhlinnassa fokus on kuin soutajalla: Tulevaisuuten mennään selkä edellä ja katse on menneisyydessä!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

No kuitenki sen EU:n pitäs nousta jaloilheen joittenki pomojen voimin, ennenkö tyytymätön mitätöity väki kävelee kaiken yli! Nyt ei ole ehkä muisteluitten eikä vikinöitten aika, kaikki joila voima ja valta on, pitäs kuulla, mitä se tyytymätön ohitettu väki sannoo, myös Sipilälle terveisiä, tästä teeskentelystä ja ahneudesta ei hyvä seuraa! #JytkyBrexitTramp

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Onkos sitä itsenäisyyttä sitten koskaan oikeasti ollutkaan? Ainahan se on joku isompi ollut määräämässä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Miten oli 1990-luvun alussa?

Valtaosa suomalaisista oli tyytyväinen itsenäisyyteen pitkän YYA-kauden jälkeen, mutta isoisista riippuvuus jäi eliitille, ja suomettumista alettiin hakea vastakkaisesta suunnasta. Niinpä aloitettiin massiivinen propaganda ihan median keskinäisellä sopimuksella, jonka mukaan Suomen kansan päät käännetään välttämällä julkistamasta niitä epäkohtia ja vaaroja, mitkä EU:iin liittyminen aiheuttaa. Ja käännettiinhän niitä sen verran, että kyllä-tulos saatiin, kun kansalle valehdeltiin oikein urakalla.

EU:n piti olla kansoja yhdistävä yhteistyöelin, eikä kyllä-äänen pitänyt johtaa yhteisvaluuttaan tuon propagandan mukaisesti. Kuinka kävi? EU:sta tuli liikepankkien ja suuryritysten etuja kansojen etuja vastaan toimiva talousliitto, ja Suomi kytkettiin tuhoisaan yhteisvaluuttaan sillä perusteellla että se olisi äänestänyt sen puolesta äänestäessään kyllä EU:lle.

Koko EU:iin liittyvä prosessi on ollut demokratian irvikuva.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Suomen lakeja on kirjoitettu milloin missäkin, Tukholmasta, Pietarista ja Moskovasta on tullut pakottavaa lainsäädäntöä historiassa. Silloin ei kyselty halutaanko saattaa lait voimaan. Nyt tilanne on eri suomi on liittynyt omasta tahdostaan Euroopan Unioniin känsanäänestyksen kautta, mielipidekyselyissä suurin osa suomalaisista kannattaa pysymistä unionissa. Vaikka EU:ta olisi, meidän silti tulisi luoda lainsäädäntöä joka on yhtenevä muiden maiden kanssa. suomi ei ole koskaan ollut yhtä itsenäinen kuin nykyään, nyt olemme edes samssa pöydässä, missä kohtaloamme ratkaistaan.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Iso osa Suomen lainsäädännöstä pohjauttuu EU:n direktiiveihin ja ne ovat pakollisia. Ei jäsenmaa voi sanoa että ei halua noita direktiivejä. Jos komissio säätää direktiivin, sitä on kaikkien noudatettava. Tosin Suomi on niistä kaikista uskollisiin. Ja tuo kansanäänestysjuttu on silkaa hevonpaskaa. Äänestys ei ollut rehellinen. Jätetiin lukuisia asioita kertomatta ja jopa valehdeltiin. Ja Euron käytöönotto tapahtui kaikkea muuta kuin parlamentaarisella tavalla. Se vain tapahtui valtionneuvoston tiedonannolla. Muutoinkin lainsäädäntöä on hivutettu Brysseliin vähitellen ohi perustuslain. Ja luultavasti useimmat suomalaiset kannattavat EU:tta vain sen takia, että ei tiedetä, mitä erosta seuraisi.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

Kyllä minä ainakin sain kaiken relevantin informaation. Nykyisenkin tilanteen vallitessa äänestäisin kyllä EU:lle ja erityisesti eurolle.

Miten juuri Ville Mäen elämä on vaikeutunut EU-jäsenyyden ja eurovaluutan myötä?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Enemmän Putin ja esikuntansa suomen asioita järjestelee kuin Eu,,ainakin päättäjät ovat edelleen moskovaan rähmällään,,varsinkin väyry,vanha etc !

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Neuvostoliiton loppuaikoinakin sitkeimmät kommunistit uskoivat vielä ideologiansa toimivuuteen, näin näyttää olevan myös tässä euvostoliitossa. Vaikka kaikki on ympäriltä kaatumassa niin usko globalisaatioon ja kansojen yhtenäistämiseen oli molemmissa vahva.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kansanäänestys oli itse asiassa EY:stä, itsenäisten valtioiden liitosta, näin meille vakuuteltiin. Pikkuhiljaa alettiin itsenäisyyttä nakertaa, suurin rosvous oli viedä oma valuutta vaikka muuta tästäkin luvattiin. EU:n piti omien lupauksensa mukaan olla maailman kilpailukykyisin maanosa vuonna 2010, ja toteutus kaikkea muuta, tuli konkurssikypsin maanosa.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

Jos EU/euro hajoaa, niin Jarmo Makkonen taitaa olla se viimeinen joka siitä hyötyy. Näille "makkosille" jää siinä pelissä käteen Musta Pekka. Mahtaa olla kovaa kun vuosikausia täytyy asiasta nillittää melkein joka ketjussa? Miten EU-jäsenyys ja eurovaluutta ovat haitanneet juuri Jarmo Makkosen elämää? Ole nyt kerrankin rehellinen ja spesifioi asiat.
Pakkomielteisyys ei voi olla pitemmän päälle terveellistä, ei edes EU-vastaisuudessa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Näille "makkosille" jää siinä pelissä käteen Musta Pekka."

En enää eläkkeellä palkkatyötä kaipaa, mutta nuoret ja monet vähän vanhemmatkin varmaan kaipaavat ja sitä löytyy järkevämmällä talous ja rahapolitiikalla jota EU ja EKP ei suomalaisille tarjoa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ville Mäki:
"Iso osa Suomen lainsäädännöstä pohjautuu EU:n direktiiveihin ja ne ovat pakollisia. Ei jäsenmaa voi sanoa että ei halua noita direktiivejä. Jos komissio säätää direktiivin, sitä on kaikkien noudatettava"

Luulen että suurin osa direktiiveistä on erilaisia tuotestandardeja, kuluttajasuojelua, kaupankäyntiä helpottavaa. Sellainen voisi olla vaikkapa ovidirektiivi. Siinä määriteltäisiin ovien mitoitus ja rakenne yksikäsitteiseti. Jos Ville Mäki on vaikkapa ovitehtaan myyntipääällikkö, hän voisi tarjota tehtaansa ovia kaikkialle maailmaan vain ilmoittamalla että se on direktiivin EU/xxxovi-mukainen.

Vai haluaisko Ville olla yksilöllinen ja tarjota individuaaliovia joissa saranat ja kahva on samalla puolella?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

EU:n direktiivit ovat tappaneet suuren osan suomalaisesta pienteollisuudesta. Pienillä yrittäjillä ei ole ollut varaa tehdä direktiivin vaatimia muutoksia ja ovat joutuneet lopettamaan toimintansa, Esimerkkinä voisin mainita sahat ja kanalat, varmaan löytyy vuosien varrelta paljon muitakin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ilmankos kananmunissa on alkanut esiintyä suurta hintavariaatiota ja niitä saa todella edullisesti verrattuna aikaan ennen EU:ta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Näilläkin haittadirektiiveilla EU teki Suomeen tuhansia työttömiä, olisivat muuten tienanneet elantonsa yrityksistään.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #40

Kuluttajan etu on tärkein ja se toteutuu markkinatalouden mukaisessa kilpailussa. Myös maidon hinnoissa on reilua variaatiota ja täysmaitoakin voi löytää 68 sentillä litra. Kyllä tällainen kehitys on EU:lle sulka hattuun kalliissa Suomessa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #41

"Kuluttajan etu on tärkein ja se toteutuu markkinatalouden mukaisessa kilpailussa."

Yritätkö väittää että EU:ssa ja siis myös Suomessa maatalous olisi markkinavetoista eikä mitään suunnitelmatalouteen perustuvaa tukipolitiikkaa?

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

"EU-Suomella ei ole itsenäisyyttä mitä juhlia"

Ei millään pahalla Pesonen, mutta Suomella on paljon syitä juhlia itsenäisyyttään ja menestystään. Tässä on linkki pieneen listaan Tilastokeskuksen kotisivuilta:

http://www.stat.fi/ajk/satavuotiassuomi/suomimaail...

Ilman itsenäisyyttä Suomi ei olisi saavuttanut tuossa listassa mainittuja asioita.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

... ja mm. sotaveteraanit sidotaan nahkaremmeillä sänkyynsä, koska ei ole varaa pitää kunnon yövalvontaa vanhainkodeissa ja sairaaloissa.

Kiittäkäämme 'itsenäisyydestä' siten, että vanhukset saavat ainakin valita nahkaremmien värin.

Henry

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

No nyt lipsahti valehtelun puolelle. Kerro esimerkki missä ja milloin ja kuka.

Venäjän vammautuneet sotaveteraanit on viety pois ihmisten jaloista syrjäisille leireille. Kunnostautuneet invalidit pääsivät Valamoon.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ole aika varovainen un syytät toista valehtelusta.

"Professori pitää vanhusten makuuttamista katastrofina: ”Tuhansia vanhuksia sidotaan sänkyihinsä joka yö ja sitä pidetään normaalina”

”Tanskassa yksikään vanhus ei vietä päiviään yksin sängyssä”, sanoo vanhustenhoidon professori Jaakko Valvanne."

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002891092.html

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

"Lääninhallituksen syksyllä vuonna 2009 valmistunut raportti suomalaisesta vanhustenhoidosta paljasti hälyttäviä puutteita. Selvitysten mukaan vanhuksia sidottiin peteihin, teljettiin lukkojen taakse, he eivät päässeet vessaan, kärsivät riittävän ravinnon puutteesta, kaatuilivat ja saivat paikoin liikaa lääkkeitä.

Kaikissa viiden lääninhallituksen selvityksissä päädyttiin yhteiseen päätelmään: henkilökuntaa on liian vähän."

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/03/04/ylilaakity...

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

"Kallen leski ihmettelee, missä on sairaalahoidon inhimillisyys. Hän uskoo sitomisen nopeuttaneen hänen miehensä Kallen kuolemaa.

– Kalle sanoi, että sitominen on ihmisarvoa alentavaa. Se aiheutti ahdistusta, joka näkyi silmistä ja koko olemuksesta, kertoo vuosi sitten leskeksi jäänyt Liisa Kohonen.

Sairaalan kuntouttavalla osastolla kuntoutukseen kuului potilaan sitominen yöksi sänkyyn ja päiväksi pyörätuoliin. Parkinsonin-taudista ja dementiasta kärsinyttä potilasta ei kuunneltu. Ei myöskään hänen omaisiaan.

– Kallen joutuessa uudestaan sairaalaan pyysimme, että häntä ei sidottaisi. Saimme vastauksen, että Kalle täytyy sitoa, jos hän on rauhaton. Ongelma oli se, että sitominen aiheutti rauhattomuutta. Kerroin tämän ja kysyin, voisiko hän saada sitomisen sijaan rauhoittavaa lääkettä. Lääkitystä ei annettu, koska se pitäisi seuraavana päivänä tokkuraisena ja liikkuminen olisi vaikeaa."

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tuhann...
_________________________

Rakastan kyllä isänmaata, mutta ei Suomessa mikään demokratia toimi, kun asiat päästään tällaiselle tolalle "säästösyistä" ja omaiset anovat muutosta, johon ei kuitenkaan suostuta.
En syytä hoitohenkilökuntaa vaan politikkoja.

Itsenäisyys on ihan samanlainen vitsi ja siinäkin syypäinä suomalaiset politikot + osin myös kansalaiset jotka luulevat, eivät tiedä, eivätkä ota selvää, mutta yhtäkaikki selvittävät suureen ääneen "päivän totuuden".

Henry

Käyttäjän PetriLariSalo kuva
Petri Salo

Olisihan se upeaa, jos saisimme kerralla kansanäänestyksen useammasta aiheesta. Idea ei ole omani.

Ketkäs kansanäänestyksistä puhumisen aloittivat 29.5.2016? Todistettavasti Yle Uutisissa pääministeri Sipilä ja tasavallan presidentti Niinistö. He ovat siis ilmaisseet myönteisen kantansa siihen, että Natoon liittymisestä tulee järjestää kansanäänestys. Ja tätä ei taida olla hallitusohjelmassa?

Joten upeaa huomata, että on syntynyt ja syntymässä erilaisia näkökulmia avaavaa keskustelua. Toivottavasti yli puolue- ja aaterajojen. Myös Natoon liittymisestä.

Todellisuudessahan Suomen EU - suhde on paljon syvempi kuin moni suomalainen - edes päättäjä/toimittaja - ymmärtää. Tai haluaa tunnustaa. Esimerkiksi voi ottaa vuonna 2012 voimaansaatetun Fipo-lain ja sen vaikuttavuudet nyt käynnissä olevaan leikkauspolitiikkaan.

Joten mikä sen parempi ja kaikkia äänioikeuden jo omaavia yhdistävä tekijä Suomen 100-juhlavuoden toimintanumeroksi kuin kansanäänestys? Kustannustehokkaasti. Useammasta aiheesta kerralla. Onhan valtioneuvoston julistaman Suomen virallisen 100 - vuotisjuhlavuoden teema – Yhdessä. Together. Tillsammans.

Miksei siis Suomessa voitaisi järjestää sitova kansanäänestys Euroopan unioniin, Natoon ja euroon kuulumisesta? Yhdellä kertaa. Paavo Väyrysen tekemä kansalaisaloite euroon kuulumisen kansanäänestyksestä on jo eduskunnan käsittelyssä.

Näin yhdessä toimien Brexitistä/Fixitistä puhuminen ei kaadu pelkästään perussuomalaisten syyksi.

Joten rohkean Iso-Britannian pääministeri David Cameronin ajatuksia sikäläisestä kansanäänestyksestä Suomeen soveltaen. Vuonna 2017. Ja kun Iso-Britannia äänesti jo omista asioistaan, niin valmistellaan kuitenkin omamme mahdollisimman avoimen ja laajan julkisen keskustelun kautta. Oman rahan omaavilta pohjoismailta neuvoa ja kokemuksia kysellen, sillä vain yhdessä toimien voimme olla enemmän.

Perusteeksi Suomessa useamman aiheen kansanäänestykselle nämä kolme pääpointtia:

1. alle 40 – vuotiaat eivät ole saaneet koskaan äänestää EU:iin kuulumisesta.
2. yli 40 – vuotiaat eivät ole saaneet koskaan äänestää euroon liittymisestä.
3. Kummatkaan äänioikeutetut ikäryhmät eivät ole saaneet äänestää Natosta.

Kaikkiin kolmeen aiheeseen on hyvä saada mahdollisimman paikkansa pitävät tilannekuvat ja vaihtoehdot, jos mihinkään noista ei haluta kuulua. Muilta Pohjoismailta näkemyksiä auliisti kysellen.

Toki myös siihen valmistautuen, että näin useamman aiheen taktiikalla toimien äänestysprosentti saadaan 80 prosentin yli!

Toisin kuin Iso-Britanniassa, jossa yli 12 miljoonaa äänioikeutettua jätti äänestämättä (27,8 prosenttia äänioikeutetuista)!

Entä mitä useamman aiheen äänestyslippuun kirjoitetaan? Siitä voit laittaa äänesi vaikuttamaan vaikka heti. Tämän linkin lopussa löytyvän Kansan Gallupin kautta:

https://suomi2017.wordpress.com/2016/07/05/kansana...

Aurinko iloisesti keskuudessamme paistakoot ja yhteenkuuluvaisuuden mahdollisuuksia meille valaiskoot!

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Suomi ei todellakaan ole itsenäinen. Kaikki itsenäisen valtion tunnusmerkit puuttuvat. Jos joku ei näitä yleissivistykseen liittyviä tunnusmerkkejä tiedä, suosittelen ottamaan selvää. Suomen kansanäänestys eu:hun liittymisestä tehtiin perustuslain vastaisesti, samaten tuhoisa euron käyttöönotto. Itseasiassa Suomi ei ole edes oikeaoppisesti Eu:ssa ollenkaan, ei siitä tarvitse erota, senkun lähtee kävelemään. Kaikki dokumentit ja tieto tästä asiasta on olemassa....tutustukaa. Suomen poliittinen johto on tehnyt hyvin vakavan valtiorikoksen -90-luvulla ja jatkuen nykypäivään. Tämä em. on faktaa. Kuka tietämätön väittää rehellisyyden nimissä Suomen olevan itsenäinen ? Suomen johto on jatkanut rikollista toimintaa jo parikymmentä vuotta.

Toimituksen poiminnat