Antti Pesonen Tasapainoa etsimässä

EU-Suomi elää valheessa ja juhlii olematonta itsenäisyyttä

EU-Suomi ei ole itsenäinen. Itsenäisyydestä luovuttiin, kun maamme liitettiin Euroopan unioniin v. 1995 alusta.

Ensi vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta siitä, kun Suomi saavutti valtiollisen itsenäisyyden. Se tarkoitti, että Suomella sen jälkeen oli muista valtioista riippumaton lainsäädäntövalta, tuohon omaan lainsäädäntöön nojaava itsenäinen tuomioistuinlaitos ja oma ulkopolitiikka. Oman rahan Suomi oli saanut jo 1860. Oma raha ei tee valtiota itsenäiseksi, mutta ilman omaa rahaa ei itsenäisyyttä ole.

Valtarakenne haluaa valita vastustajansa. Tähän asti se on onnistunut siinä. EU-Suomen valtarakenne teki perussuomalaisista itselleen näkyvän vastustajan. Nyt on helppo ymmärtää miksi. Perussuomalaisten politiikka on samaa kuin vanhojen valtapuolueiden, vain eri paketissa.

Kun valtamedia on vaiennut todellisista rakentavista europolitiikan vaihtoehdoista, se on manannut esille väkivaltaan valmiita ääriliikkeitä. Ne pelaavat unionistien pussiin, koska niistä ei ole todellista vaaraa nykyisen politiikan jatkamiselle.

Tässä kaikessa ei ole juuri mitään uutta. Koko EU-jäsenyys perustuu valheisiin. Suomen oman rahan hävitys ja euron käyttöönotto ovat vertaansa vailla oleva jatkettu petos.

Europolitiikan tulokset näkyvät. Eriarvoisuuden kasvu, rikkaiden rikastuminen ja köyhien köyhtyminen, jatkuvat leikkaukset ja julkisen sektorin alasajo. Ahneuden aika.

Mutta kaikella on aikansa. Kaikkia ei voi huijata kaiken aikaa. Kansalaiset nousevat vastarintaan – jopa Suomessa ennen pitkää. Kellot soivat markkinaliberalismille ja europolitiikalle.

Vallanpitäjät ovat vieneet kansalaisille kuuluvan vallan ja luovuttaneet sen suuryrityksille, -pankeille ja –sijoittajille. Tämän harvainvallan päivät ovat luetut.

Mutta mitä tulee tilalle? Se on tärkeä kysymys. Huono politiikka on avannut portit monenlaisille vaihtoehdoille. Siksi on välttämätöntä, että suomalaisille on tarjolla kestäviä vaihtoehtoja. Onneksi näin on. Me voimme yhdessä toimien huolehtia siitä, että näin myös tulee olemaan. Jos jätämme tässä kuntavaalit sivuun, on tärkeää, että muissa vaaleissa tarjolla on Suomen itsenäisyyden ja puolueettomuuden vaihtoehto.

Hyvinvoinnin perustaksi tarvitaan oma raha ja itsenäisyys. Siis ero eurosta ja EU:sta. Suomen turvallisuuden perustaksi tarvitaan itsenäisyyden lisäksi puolueettomuuspolitiikka.

Jotta kaikki pärjäävät, tarvitaan yhteiskuntapolitiikan suunnan muutos. Tuloeroja on kavennettava. Hyvien  terveys- ja koulutuspalvelujen on oltava kaikkien saatavilla. On tärkeää, että kaikki työkykyiset voivat osallistua yhteiskunnan rakentamiseen.

On syytä kiittää niitä sukupolvia, jotka aikojen saatossa ovat tätä maata rakentaneet ja puolustaneet. Nykyisten suomalaisten harteilla on se, millainen on tulevaisuuden Suomi.

Valtiollinen itsenäisyys on syytä nähdä kansanvallan ja hyvinvoinnin perustana. Nyt itsenäisyys on väliaikaisesti menetetty. Mikä voisi olla ajankohtaisempi tehtävä, kuin työ tuon menetetyn itsenäisyyden palauttamiseksi?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Voimme riemurinnoin juhlia sitä, että Suomi ei jäänyt Venäjän valtaan vuonna 1917 ja sitä, että kommunistit aivät päässeet valtaan vuonna 1918 ja sitä, että säilytimme itsenäisyytemme keväällä 1940 kuin myös sitä, että vuonna 1944 torjuntavoittojen myötä vältyimme ainakin miehitykseltä, jos nyt emme aivan itsenäisiksi jääneetkään.

Nämä kaikki siitä riippumatta mitä kukin on EU-jäsenyydestämme, kansan enemmistön haluamasta sellaisesta. Kuten ensimmäisessä kommenttini kappaleessa luettelen, paljon muutakin olisi voinut tapahtua.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Suomalaiset ovat eläneet lyhyttä poikkeuskautta lukuun ottamatta historiansa nöyränä ja riitaisena alamaiskansana. Empä usko että asia tulee muuksi muuttumaan.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

"Kaikkia ei voi huijata kaiken aikaa."

Arvelen, jopa uskon, ettei kukaan järkevä suomalainen oleta Suomen presidentin, eduskunnan ja hallituksen tosi tarkoituksella huijanneen "kaikkia kaiken aikaa". Sellainen olisi maailmanhistoriassa ainutlaatuista! Uskon kaikkien eduskunnan puolueiden ja niiden kansanedustajien toimineen ja toimivan Suomen parhaaksi.

Näihin jatkuviin, älyttömiin huijaus-, pettämis-, salaliitto- ja rosvouskirjoitelmiin alkaa jokainen vastuuntuntoinen ja Suomen parasta ajatteleva ihminen perinpohjin kyllästyä. Silloin vaarana on muuttua kyyniseksi ja osallistumattomaksi automaattieläjäksi, mikä vähentää energiaa, varsinkin positiivista.

Iloista, ansaittua, itsenäistä itsenäisyyspäivää!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ymmärrän sinua Antti hyvin, tottakai se harmittaan kun koko päivän joka puolella liehuu pilvettömällä taivaalla haaleat siniristiliput. Mutta ajattele asiaa positiivisesti, lippumme värit sininen ja valkoinen on otettu Venäjän lipusta.

Eihän tässä varmaan kauaa mene kun oikeat isänmaan ystävät eli Itsenäisyyspuolue saa vallan Suomessa. Sitten ei tarvita kuin pieni tekninen parannus lippuun, lisätään puuttuva punainen. Se ristikin on vanha jäänne, a vot, saadaan helposti Suuren todellisen isänmaamme uljas lippu. Eli kohta koittaa vapaus ja itsenäisyys.

Uusi itsenäisyyspäivä tulee olemaan marraskuun 30. eli Pyhän Andrean päivä, Antin päivä:)

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Aika säälittävää.

Puhuisit asiaa, ja mitäpä jos vaikka perustelisit, miksi EU-Suomi on mielestäsi itsenäinen. Ja mikä itsenäisyydestä tekee mielestäsi niin kamalan punaisen.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Oikeasti, keksisit jotain uutta. Ketkä ajavat muka Suomen liitymistä Venäjään? Nimiä ja perusteluita kehiin, siis missä on joku sanonnut, että Suomen tulisi liityä jälleen Venäjään. Ja millä tavalla EU-Suomi on itsenäinen? Missä on oma lainsäädäntö? Missä on oma talouspolitiikka? Missä on oma ulkopolitiikka? Ja luultavasti pian kysytään oman armeijan perään.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Sellaisia voimia on IPU:n riveissä pyörinyt kun Janus Putkonen yms. Venäjän palkkalistoilla olevia. Kyllä jäisi tämän porukan kanssa itsenäisyys kapeaksi.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Virallisesti tänään on Suomen itsenäisyyspäivä, vaikka Suomi ei itsenäinen olekaan. Kaikki itsenäisen maan tunnusmerkit puuttuvat...lippu on kyllä, siitäkin teknokraatit haluavat eroon, koska se kiusallisesti muistuttaa maan suvereniteetista. Suomessa kansallismieliset haukutaan mediaa myöten natseiksi ja rasisteiksi...surullista. Nämä eu-sosialistit ja heidän airuensa oikeisto-liberaalit eivät edes tunnu tietävän mitä itsenäinen maa tarkoittaa.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Tuskin lippuamme sentään menetämme. Monilla epäitsenäisillä alueilla, kuten Yhdysvaltojen osavaltioilla on liput. Jopa neuvostotasavalloilla oli omat liput, vaikka pohjauttuivatkin Neuvostoliiton lippuun. Jotkut kiihkoateistit tosin haluaisivat poistaa ristin lipustamme.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

5,5 miljoonaa suomalaista juhlii tänään itsenäisyyttä, muutama tuhat rutisijaa ei onneksi pysty pilaamaan sitä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"5,5 miljoonaa suomalaista juhlii tänään itsenäisyyttä"

Taitavat juhlia mennyttä itsenäisyyttä. EU sopparin sisältöä ei juuri julkisuudessa levitellä eikä aihaasta muutebkaan puhuta, jopa "Suomi sata vuotta" on jättänyt teemastaan sanan itsenäisyys pois.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Eikä tämä Suomi sata vuotta -projekti muutenkaan taida kauheasti käsitellä Suomen historiaa, suomalaisuutta ja Suomen tulevaisuudennäkymiä.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

IPU on ajanut lähinnä Abhasian, Etelä-Ossetian, Krimin ja Donetskin ja oli siinnä joku Luhanskikin itsenäisyyttä ennen kuin ne päättävät liittyä Venäjän federaatioon. Nää on pelkkiä helppoheikkejä jotka ottaa ruplan tai taalan sieltä, kuka antaa.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Anteeksi mistä ottaa ruplan tai taalan?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen
Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #15

Täytyy sit vissiin kysyä, vaikka en henkilökohtaisesti häntä tunne. On kyllä fb-kaveri. Keitä on ne muut helppoheikit, jotka kommentissasi mainitsit? Jos kysyn myös heiltä.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #19

Kysyin tätä asiaa Putkoselta ja sain vastauksen: "Tietojeni mukaan ruplia ei koskaan IPU:lle ole edes tarjottu."

Seuraavaks saa sitten joku muu kysellä häneltä, jos asiassa on epäselvyyksiä.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Martti, nyt menit liian pitkälle. Loukkaat ja puhut perättömiä - minä olen IPU:n jäsen.

Ole mies, tule tapaamaan henkilökohtaisesti ja kerro tuo sama kasvoista kasvoihin.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Viime eduskuntavaaleissa IPU:lla oli ko. henkilöitä ehdokkaina. Onko IPU tehnyt julkisen pesäeron ja irtisanoutumisen näiden henkilöiden toiminnasta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ennen vanhaan puhuttiin Karjalan Kannaksesta. Siellä asui meitä fasisteja joka kylässä ennen sotia. Sitten tuli Stalin-setä joka vapautti tämän vanhan venäläisen alueen ja teki siitä Pietarin esikaupungin.

Niin, nämä entiset asukkaat närkästyivät suuresti, kun Venäjän Federaatio hyökkäsi Wiipuriin Pyhän Andrean eli Antin päivänä 1939. Pyhä Andreas kun oli pelastanut Wiipurin asukkaat yliluonnollisella PAMAUKSELLA aiemmin 1495.

Stalin-setä valitsi vapautuspäiväksi juuri Antin päivän. Siksi jotkut ystävät ehdottavat uudeksi itsenäisyyspäiväksi juuri tätä Antin päivää. Putin-setä on luvannut jatkaa kesken jäänyttä koko Suomen vapauttamista.

Toimituksen poiminnat