Antti Pesonen Tasapainoa etsimässä

Itsenäisyyspuolueen kannattajakortit jätetään maanantaina 19.12.2016

 

Itsenäisyyspuolue (IPU) on koonnut puoluerekisteriin palaamiseen tarvittavat 5000 kannattajakorttia. Ne luovutetaan oikeusministeriöön maanantaina 19.12.

IPU tavoittelee yhteiskuntaa, jossa kaikki pärjäävät ja jossa toteutuu aito demokratia. Tähän tarvitaan IPU:n mielestä omaa rahaa ja itsenäistä lainsäädäntöä.

IPU torjuu EU:n lisäksi Nato-kytkennät. Se haluaa pitää Suomen suurvaltojen ristiriitojen ulkopuolella. Suomen turvallisuuden perustaksi IPU haluaa puolueettomuuspolitiikan.

Eriarvoistuminen ja kasvavat yhteiskunnalliset jännitteet ovat osoitus politiikan epäonnistumisesta. Sekä Suomen valtiolliseen asemaan että talous- ja yhteiskuntapolitiikkaan tarvitaan suunnanmuutos. IPU:lla on tarjolla uudistusohjelma, joka vastaa kysymykseen ”Mitä EU:n jälkeen?”

IPU haluaa mm. työllistämisen helpottamista, perustuloa, tuloerojen kaventamista, kattavia peruspalveluja, sitovia kansanäänestyksiä, uusiutuvaa energiaa, omavaraisuuden lisäämistä ja rakenteellisen korruption suitsimista.

IPU oli 2015 eduskuntavaaleissa suurin eurosta ja Euroopan unionista eroamista vaatinut puolue. IPU:n mielestä nykyisestä eduskunnasta puuttuu todellinen oppositio. Kaikki nykyiset eduskuntapuolueet kannattavat Suomelle tuhoisaa euroa ja EU-jäsenyyttä. Aika tekee työtä IPU:n tavoitteiden puolesta.

Itsenäisyyspuolueelle tärkeimmät vaalit ovat seuraavat eduskuntavaalit. Se osallistuu myös kuntavaaleihin, joissa puolue korostaa inhimillisyyttä, osallistumisen kannustamista  ja kuntalaisten äänen kuulemista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Kyllä se siitä ja hyvä tulee.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Jarmo, onko sinulla itse asiaan jotakin järkevää sanottavaa? Ellei, turha näppiksen kuluttaminen yllä esittämälläsi tavalla kertoo vain ja ainoastaan sinusta, kuten tiedät.

Ilkka Luoma

IN - Kansallisen itsenäisyysjulistuksen visio – I

(Mihin Eurooppa, EU – Eurooppa, Euro - Eurooppa ja eurooppalaisuus menevätkään? Kuinka liian nopeassa yhteiskuntakehitysvauhdissa kansalliset ja itselliset tarpeet ja ominaisuudet reagoivat nyt ja lähivuosina?)*


|* Helsingin Sanomat avasi pelin haastattelemalla Maastrichtin yliopiston nuoria opiskelijoita – länsi - eurooppalaisia kolmella eri mielipiteellä. Tarkka lukija havaitsee HS’ ssa tarkoitushakuista ja suuntaavaa kirjoitustyyliä, jossa EU – eurooppalaisuutta pidetään jotenkin itsestään selvyytenä ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004896563.html -

Nyt on lopulta kysymys reviirien hallinnasta
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/reviirien-ja... - ]

Keinotekoista sekoittamista kliseisellä vapaalla kululla ja menolla ei voida perustella vuosimiljoonaista evoluutiota vastaan. Ihmisessä jyllää perintötekijät, joiksi voidaan mainita esimerkiksi kulunut fraasi - "koti, uskonto ja isänmaa".

Omien rajojen tunnustaminen on hiljalleen kehittyneen erilaisuuden voitto |1.

Olympialaisissa on yleensä hyvä kilpailuhenki; yhdessä, mutta erilaisuuden lähtökohdista. Se on se oma maa, valtio, lippu ja kansallislaulu |2 - ovat voiton hetkellä väkeviä tunteita! Miksi tutkailla puoliväkisin yhdistämistä, kun Suomessakin esimerkiksi eri jääkiekkoseurat kannattajineen ovat niin eri "maata", kukin paikkakunniltaan. Reviirit ovat jopa kaupunkien sisällä – Jakomäestä on pitkä matka Kaivopuistoon.

Kieli on osa identiteettiä, nyt EU:ssa on yli 500 miljoonaa ihmistä, joilla on yhteistä vain kaksi kättä, korvat kuulla omalla tavalla ja yksi suu kertomaan vain oma mielipide, joka sekin suoltaa kymmentä kieltä sekä eri elämäntapaa. Miksi emme hyväksy reviirejä, jotka evoluutio loi hitaassa, hyvin hitaassa kehityksessä laji- ja sukuhaarakohtaiseksi, kullekin omansa, turvaamaan omanlaisensa, eriytyvän kehityksen.

Emme ole samasta muotista

Esimerkiksi me suomalaiset, olemme aivan erityisiä - täältä idän ja lännen vedenjakajalta |3, olemme ylpeitä omastamme ja silti arvostamassa naapureitamme, kunhan saamme elää tavallamme, kuten jo "iät ja ajat".

Ei ihmisiä voi valaa väkisin tai jopa runnomalla harvojen, eliitin tahtomaan muottiin - olemme kansallisia yksilöitä omin erityisin tavoin ja perintein. Kehitysrytmi on hidasta |4, jotta kaikki ehtivät/ ehtisivät |5 mukaan – kaikki tarkoittaa koko elävää biosfääriä |6, josta ihminen on eräänä elävänä organismina vain osa – häviävän pieni osa. Rauha kanssamme – olemme opin tiellä näkemään ja kokemaan ”suuria kuvia”.

· Kirjoitus kuuluu nyt aloitettuun sarjaan Itsenäisyysjulistus uudelle vuosisadalle ** – Suomessa – Osa 1 (07122016)

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/in-kansallis... -

.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Itsenäisyyspuolueen asema kevään kunnallisvaaleissa voi olla vahvempi kuin viime vaalikaudella, jos se saa riittävän pitkät listat, koska aiemmin eurokritiikillä ratsastaneet Perussuomalaiset ovat hallitusvastuussa.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

En huomannut blogista IPUN suhtautumista maahanmuuttajiin ja miten se hoitaisi laittomien palautukset ja rajavalvonnan? Mikä on ohjelma tässä asiassa?

Suhtautuminen ulkopuoliseen Perustuslakituomioistuimeen?

Yhteistyö muitten (pien-) puolueitten kanssa?

Ehdokasasttelu vaalipiireittäin?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Henkilökohtaisesti kannatan IPUa juuri sen vuoksi, että lähes ainoana EU- ja eurovastaisena puolueena se EI ole maahanmuuttohysteerinen, kuten useat muut. En tiedä puolueen maahanmuuttopolitiikasta sen tarkemmin, mutta käsitykseni on vanhastaan se että IPU ei suhtaudu tunneperäisesti maahanmuuttokysymykseen, vaan ottaa sen pragmaattisena asiana, joka on hoidettava järkevästi, ei seinille hyppimällä, kuten niin monet tekevät.

Se, että eduskunnassa ei ole yhtään edes euroeroa ajavaa puoluetta on häpeäksi koko poliittiselle järjestelmällemme. Miten on mahdollista että kysyttäessä oikeat kysymykset, jopa valtaosa suomalaisista kannattaa euroeroa – ja merkittävä osa myös huonosti muotoiltuihin kysymyksiin?

Kun 1994 EU:sta äänestettiin, äänestäjille valehdeltiin päin naamaa että yhteisvaluuttaan ei mennä, mutta mentiin sittenkin. Ellei olisi valehdeltu eurosta, Suomi ei olisi liittynyt EU:iin, koska ehdoton enemmistö vastusti yhteistä valuuttaa. On käsittämätöntä että sitä kansanosaa ei kukaan edusta eduskunnassa.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Reino, katso eduskuntavaaliohjelma 2015, kohdat 11 ja 2:

http://ipu.fi/itsenaisyyspuolueen-eduskuntavaalioh...

11. Rajavalvonta, maahanmuutto ja pakolaisuus

Maahanmuuttoon liittyviä hyötyjä tai ongelmia ei pidä ylikorostaa.

Täysin vapaa maahanmuutto sekä siihen liittyvä ulkomaisten yritysten työntekijävienti Suomeen palkkojen ja työehtojen polkemisineen hyödyttävät vain harvoja.

Kansainvälisen rikollisuuden torjumiseksi on välttämätöntä, että EU:n kieltämä rajavalvonta palautetaan maamme rajoille. Korostamme että emme liitä rikollisuutta ulkomaalaisuuteen, vaan nykyisen liikkumavapauden rikollisille ryhmille tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Maahanmuutto tapahtuu vapaaehtoisesti, pakolaisuus on pakotettua. Moraalinen velvollisuutemme on osallistua kansainväliseen yhteistyöhön, pakolaisongelmien ratkaisemiseen. Kansainväliset konfliktit, sodat ja poliittiset vainot aiheuttavat pakolaisuutta. Suomi osallistuu pakolaisten auttamiseen jo mahdollisimman varhain näiden lähtöalueilla ja vastaanottaa myös YK:n määritelmien mukaisia humanitaarisia pakolaisia. Suurimmat pakolaisvirrat suuntautuvat pääosin muihin maihin ja Suomeen päättyvät pakolaisryhmät ovat suhteellisen pieniä. Voimavarojen puute ja keskeneräiset järjestelmät kotouttamisen edistämiseen ovat kuntien yleisimpiä syitä olla ottamatta vastaan pakolaisia.

Maahanmuuttajien ja pakolaisten sopeutumisen helpottamiseksi ja syrjäytymisen estämiseksi on tarjottava riittävissä määrin kielen, tapojen ja muun kulttuurin opetusta.

Jotta Suomi voi hyötyä työperäisestä maahanmuutosta ja vähentää kotimaista aivovientiä, tulee yhteiskunnan säilyttää suvaitsevaisuutensa ja avoimuutensa. On myös hyvä muistaa, että juuriltaan suomalaisia on yli miljoona maan rajojen ulkopuolella.

Itsenäisyyspuolueen tavoittelemat oma valtiollinen keskuspankki ja oma raha ratkaisevat suuren osan rahoitusvaikeuksista ja parantavat työllisyyttä merkittävästi, jolloin koettu kilpailu työpaikoista maahanmuuttajien kohdalla ei ole ongelma. Maahanmuuttajien palkkauksissa tulee noudattaa suomalaisia työehtoja.

2. Näennäisdemokratiasta kansalaisten valtioon – sitovat kansanäänestykset käyttöön

Itsenäisyyspuolue haluaa, että Suomesta tehdään nykyisen näennäisdemokratian sijasta todellinen demokratia, kansalaisyhteiskunta, jossa ihmiset ovat vaikutusvaltaisia päättäjiä eivätkä hallitsemisen kohteita. Kansalaisyhteiskunnassa ei pidä hyväksyä, että rahalla voi ostaa ääniä ja vaikutusvaltaa.

Kuntien ja valtion on otettava käyttöön sitovat kansanäänestykset.

Demokratian edellytys on avoin julkinen keskustelu ja tiedonvälitys, vuoropuhelu ihmisten välillä. Jokaisella kansalaisella, päättäjällä ja medialla on oma vastuunsa yhteiskunnasta ja sen kehityksestä. Uusia aatteita edustavia puolueita ei pidä eristää julkisen poliittisen keskustelun ulkopuolelle. Kansanvalta on turvattava myös siten, että maahan perustetaan poliitikoista riippumaton perustuslakituomioistuin.

Toimituksen poiminnat